Reklama

Reklama

Na cestě - Série 6 (2008) (série)


Na cestě po Moldavsku (S06E12)

(epizoda)
Česko, 2008, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Víno, víno a zase víno - jako by se všechno v Moldavsku točilo jen kolem tohoto lahodného nápoje. Slaví se tu Den vína a ne náhodou se ve vinařství Milestii Mici nachází největší vinný sklep na světě. Dvě stě kilometrů chodeb a dva milióny uskladněných láhví! Ve vesničce Golubuje se potkáme s Ivanem Ivanovičem Laudou, předsedou spolku Novohrad, který povypráví a nelehkém životě na moldavském venkově. Ten ostře kontrastuje s okázalým hlavním městem Kišiněv, kde se zastavíme na pestré tržnici i na honosné svatbě. V Soroce zjistíme, jak také může vypadat ?cikánský tábor? a v Komratu zase navštívíme tureckou menšinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojho času celkom dobrý krátky dokument o jednej východoeurópskej chudobnej krajine, no rozhodne nie na vinice a poľnohospodársku pôdu. Človek sa cíti, ako keby sa vrátil o veľa rokov dozadu, nuž tento zvláštny národ, ktorého jazyk je v podstate rumunčina to nemá ľahké. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz vtipné ale určite aj informačne bohatý diel zo seriálu Na ceste po.... Moldavsko, to je hlavne víno a vinice, aj preto sa dokument venuje hlavne týmto veciam. Najleošie je mesto Cricova, kde sa zdržal svojho času Gagarin až 2 dni...a určite neobjavoval kultúrne pamiatky..skôr sa dostával do stavu akejsi "beztiaže" :) 75% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama