Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. The Collector je film, který pomyslně šplhá k vrcholu žánru. A možná by na něj i úspěšně dosáhl, nebýt jistého množství (já si všimla asi šesti) nelogických kiksů jak v samotném ději, tak v chování postav. A jsem ráda, že zde nejsem jediná, kdo si povšiml jisté podobnosti Joshe Stewarta s Seanem Pennem:) Od začátku jsem si říkala, že je mi ten jeho jakoby vyhaslý, nepřítomný modrooký pohled jaksi povědomý. Během sledování jsem na to přišla a byla jsem potěšena, když uživatel verbal, ve svém komentáři tento můj poznatek potvrzuje:) Samotný "Sběratel" je vskutku velmi osobitý a jeho nástrahy a důmyslné pastičky jsou mnohdy značně brutální a nelítostné k nešťastníkům, kteří se jim dostanou do cesty. Místy jsem z nich měla dojem mixu Nezvratného osudu a Saw. Snímek se nese ve zvládnuté atmosféře potemnělé vily, v níž se setkají různorodí lidé, avšak každý z nich z odlišných důvodů a ne vždy zcela svévolně. Podmanivá hudba s různými skřeky skvěle dotváří krutý a krvavý děj a atmosféru. Závěr je nezajímavý a spíše předpokládaný. Škoda, že se více nedozvíme o osobnosti Sběratele. A ještě, jak píše hirnlego, Bundy to fakt schytal:) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hraní sadomasochistické kočky s neposednou myší aneb malý film s velkým nábojem... Malý film s působivou grafikou a padnoucí pulzující muzikou, slušelo by se dodat. The Collector chce diváka protáhnout pořádným martýriem a k tomu mu slouží (za posledních 10 let) víc než prověřené zbraně. Marcus Dunstan veskrze servíruje fungující propletenec thrillerů formátu Hard Candy a samozřejmě Saw, když se v rámci "vyprávění" příběhu nebojí jít nad rámec představivosti a přesto zůstává pevně přikovaný k (brutální) syrové "realitě". Sběratel sice nemá charisma, ale zase má ten cool latexovej minispacák na hlavě a nechybí ani Jigsawem zdomestikovaná důmyslnost pastí (které kamera nezapomene s dostatečným předstihem představovat). Do pasti se však dostává i samotná "pointa", díky které pro mě The Collector nepřekročil vlastní stín. Ani o krok. Přesto baví a bolí, hodně bolí. [final rate: 65%] ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chudák hrdina, ten se do těch schodů naběhal... Na Collectora jsem se těšil a mohu říct, že mě nezklamal. Nepříjemná atmosféra, spousta brutality (ale fakt velká spousta - dost možná je to nejbrutálnější horor roku), překvapivě vysoký počet mrtvol a hudba (zvuky), která pomáhá tvoření pocitu beznaděje takovým způsobem, že poslouchat ji déle, zblázním se. Na druhou stranu to má jeden z nejvykonstruovanějších příběhů, jaký jsem kdy viděl. Tohle by se v reálném světě prostě nemohlo stát. Nemá smysl přemítat nad tím, jak je možné, že se ve středně velkém rodinném domku poměrně velmi dlouhou dobu pohybuje několik postav, kterým se neustále daří navzájem se míjet, proč si vrahoun tak neuvěřitelně komplikuje práci, proč tak riskuje ... v tom filmu to tak prostě je, a pokud vám nevadí přistoupit na jeho hru, dostanete solidní torture porn zážitek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI NEJSTE VYVOLENÝ, NIKDY SE Z TOHOTO DOMU ŽIVÝ NEDOSTANETE!“....... /// Sadističtí maskovaní umělci můžou slavit. Dostali totiž dalšího kámoše. Sběratel exponátů pro podivnou sbírku svým talentem neplejtvá jen na lidech, ale maximum svých dovedností investuje do pastí, který by mu mohl závidět i soudruh Skládačka. Když pominu nelogiku (což vynahradí brutalita) – kurva, tomu říkám boj o přežití! (Jako tenkrát na Štědrej den). Hezká, krvavě sadistická lahůdka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že kovový pasti na zvěř mají smysl, jen když se rozloží rovnoměrně po celý místnosti. 2.) Hledám zubaře. 3.) Thx za titule brutální ,,larelay“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film plnej chyb, ale bez chyby. Kurva! Že půjde o dobrou zábavu jsem věděl, ale že půjde o život během sledování by mě nenapadlo. Ještě ze mě cáká pot. To, co nám tady bylo neservírováno nemá v rámci žánru obdoby (nepřehánim). Tady totiž vůbec nejde o krev, nebo brutalitu (to je až na poslednim místě) tady jde o přežití, logiku, rychlost a předvídavost (což se o filmech jako Saw říct nedá). Jasně, film má svoje chyby a režijně je slabší než třeba Hory maj voči, nebo Poslední dům nalevo, ale pořádná dávka dynamiky, depresivity a napětí váš přikove ke křeslu ani nevíte jak (film to ale samozřejmě neni pro všechny;). Fenomenální hudba navíc všechno povyšuje do naprostýho psycha a pocitu bezmoci. No a hlavní představitel, byť je neznámej, hraje výborně. Já se bavil jako ještě u žádný brutal šílenosti, takže těch pět hvězd tomu zkrátka dam a na zápory filmu prostě seru! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Rovnako ako Saw (2004), aj tento film je inšpirovaný filmom Sedem (1995). (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť film financovaný štúdiom Dimension Films. Keď sa však štúdio dostalo do finančných problémov, z realizácie projektu vzišlo a práva na neho sa dostali k spoločnosti Lidell Entertainment. Tá film uviedla aj do kín, síce v obmedzenom počte kópií a na krátku dobu, ale vcelku úspešne. (Film stál 3 milióny dolárov a v severoamerických kinách zarobil viac ako dva a pol násobku svojho rozpočtu.) (beso74)
  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)

Reklama

Reklama