Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sám doma s twistem, že zloděj je zachráncem před daleko horším hostem. Vynalézavých „pastičkových“ filmů není nikdy dost a scénárista prostředních dílů série Saw se nezapře, ale musím přiznat, že čím jsem starší, tím ty „torture porn“ filmy snáším hůř, zvlášť když je v nich přemíra rybářských háčků. Solidní hororová podívaná, ale pro mě jednou a dost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI NEJSTE VYVOLENÝ, NIKDY SE Z TOHOTO DOMU ŽIVÝ NEDOSTANETE!“....... /// Sadističtí maskovaní umělci můžou slavit. Dostali totiž dalšího kámoše. Sběratel exponátů pro podivnou sbírku svým talentem neplejtvá jen na lidech, ale maximum svých dovedností investuje do pastí, který by mu mohl závidět i soudruh Skládačka. Když pominu nelogiku (což vynahradí brutalita) – kurva, tomu říkám boj o přežití! (Jako tenkrát na Štědrej den). Hezká, krvavě sadistická lahůdka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že kovový pasti na zvěř mají smysl, jen když se rozloží rovnoměrně po celý místnosti. 2.) Hledám zubaře. 3.) Thx za titule brutální ,,larelay“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě velká spokojenost, i když je horor se známým plakátem dost nepříjemná podívaná i pro otrlé povahy. Hned po první půlhodině je jasně vidět, že se na Collectorovi opravdu nějakým způsobem podíleli tvůrci Saw. Několik záběrů je vyloženě nechutných (žiletky, telefon), jen aby záhy vyvolaly na divákově tváři sadistický úsměv. Aneb Peter Jackson nebo Sam Raimi by měli radost. Za ohromné plus považuji, že film je od příchodu do domu plného nástrah napínavý celých 50 minut, a nepoleví až do (kupodivu nečekaného) konce. Ani úvod není zbytečně natahovaný, a nakonec tak zamrzí jen nevýrazný hlavní hrdina, tupá inteligence mučených a několik zbytečných záběrů. Všechno ostatní včetně parádního psycho-soundtracku se víceméně povedlo. Prsa Madeline Zimy velmi potěšily :-). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pasti straž, rozum smaž!" Zatímco bytový architekt Ing. Jigsaw (čest jeho památce) by si na to v práci musel vzít týden neplaceného volna, náš maskovaný úchyl to sfouknul za odpoledne a během přestávek na cígo ještě stihnul zpacifikovat a odborně zmučit pána domu a jeho vrásčitou ženu. Muž jedné, resp. žádné tváře, zato mnoha profesí. Zručný kutil, tesař, elektrikář, zámečník a rybář, též zálesák a majitel sady Mladý chemik (viz žlutý sajrajt číčolepolouh). Hravý vrah měl ovšem závažné problémy v oblasti sociální interakce, což, na doporučení svého psychiatra, řešil dabl-skrýváním (lidí do beden a těch beden do skříní). Bohužel (pro film i pro mě) trpěl i vzácnou obsedantně kompulzivní poruchou sawtrapocd, což je nutkavá potřeba klást pasti, i když není na koho. Že mu tam nemlich ten den vleze zloděj Arkin přece nemohl tušit. A jo, vlastně mohl, přečetl si to ve scénáři. Přesně takové "maličkosti" mi dokáží zkazit jinak dobrý film. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • V červenom Forde Mustang hrá skladba "Bela Lugosi's Dead" od Bauhaus, ktorá prvý raz zaznela v horore Hlad (1983). (BlackTom)
  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)

Reklama

Reklama