Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trochu drsnější horor z americké produkce. The Collector je trochu podobný Saw, přičemž Saw do brutality možná i předčí, ale do myšlenky SAW má ještě hoooodně daleko. Co mě na tomto snímku docela zklamalo byly poněkud přehnané pasti - ty by musel vytvářet tak měsíc a né jednu noc. Ale ještě víc mě zamrzel fakt, že vlastně nevíme nic o vrahovi (kdo to je, proč to dělá...). Tak jsem doufal, že se to na konci nějak pěkně a smysluplně uzavře, ale to se taky nestalo. Nějakým zázrakem se podařilo vrahovi zlikvidovat všechny policejní auta a pak docela efektivně vlítnul do sanitky a chudáka odtáhl. Prostě s koncem nemůže být moje hororové srdíčko spokojené ani náhodou. Takže 3 hvězdy a tím to hasne. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento film má lecos do sebe. Některé věci, střípky a útržky z něj, mi dodnes nejdou z hlavy. Pokud bych Sběratele nebral jako film, ale děsivý - nesmyslný, přesto však NEsurrealistický - sen, mohlo by to fungovat. Někdy před půl rokem jsem tomu nadělil dvě hvězdičky, ale aniž bych si dopřál (nebo si toužil dopřát) druhé zhlédnutí, ten snímek ve mě stále rezonuje. Proto jdu s hodnocením výš a zároveň konstatuji, že The Collector je brutální blbost, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ultra hustý horor. Věřili byste, že se dají sbírat i lidi? Podle tvůrců drsného a temného hororu Collector (Sběratel) to lze. Nebohý zlodějíček Arkin (Josh Stewart) ani v nejmenším netušil, že když si půjde v noci pro lup do honosného domu, že zde narazí na nemluvného maniaka v kožené masce, na dům plný nastražených pastí a na jeho zdecimované obyvatele. Boj o život může začít a vyhráno (nebo ani to ne) má pouze ten, kdo je vyvolený. A příznivci zvrhlých a "ujetých" hororů mohou jásat, protože tady se vraždí víc než v celé sérii Saw dohromady (inspirace známou hororovou sérií, a nejen jí, je více než zřetelná, ačkoliv funguje na jiném principu) a je to hlavně o několik stupínků krvavější a brutálnější, proto tenhle horor rozhodně nedoporučuji citlivějším divákům. Je to fakt síla. Pokud se ovšem řadíte mezi otrlé diváky, tak jste ve velké výhodě a jeho od počátku znepokojivá atmosféra vás dokonale vtáhne a nudit se nebudete ani na minutu. Režisér Marcus Dunstan se překonává a dokonalým způsobem inscenuje jednu krvavost za druhou ve velké většině v efektně zpomalených záběrech (kam se na něj hrabe Bay) a je mu jedno, jestli film má logiku nebo ne, ale hlavně že dynamicky šlape. Jasně, napadlo mě, kdy maniak do domu instaloval takové množství pastí a jak to všechno za jedno odpoledne stihl, ale nějak mě to to tentokrát nerušilo. Herecké obsazení je adekvátní a nejznámější zde pro mě byla veteránka Andrea Roth. The Collector je bezesporu zajímavý horor a je velká škoda, že se nedostal do kin. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Začátek (titulky + úvodní scéna) super, pak už "jen" ok (úplný závěr s párvteřinovým úryvkem ze starých EN ale slušné wtf). Chudák Bundy to schytá i s úrokama. Collector ale teda neni zrovna moc sympaťák nebo někdo, komu by se dalo "fandit" - kdyby aspoň ukázali, co má vůbec doma za pěknou sbírku... Nebo čím se živí jeho otec a co vařívá matka k nedělnímu obědu. (3,5*) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Rovnako ako Saw (2004), aj tento film je inšpirovaný filmom Sedem (1995). (Arsenal83)
  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno