Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobrá atmosféra, na tu druhou zase šílený hovadiny, které by nebylo možné zrealizovat. Ano, mluvím o pastech. Když opomenu to, že by je vrah připravoval asi týden, tak samotná funkčnost byla místy hodně předimenzovaná. Atmosféra je ve filmu opravdu hustá. Chování postav občas dost ujeté, ale víceméně se veškeré dění dalo unést, ne jako u podobných krvelačně úchylných filmů. Konec je pokažený, mělo to skončit, že prostě vrah zdrhnul a hotovo, žádný stupidní dodávkový finále. Těším se na dvojku... 60% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Zase, jak krváky nesnáším a několikrát jsem musel zavřít oči, tak tohle je super drasťárna napínavá jako moje trencle potom, co je vyperete v Perwollu... Škoda úplného závěru, ale jelikož podtrhuje pointu filmu, nebudu mu ho nakládat jako mínus a nechám pět, protože jsem u toho skoro nedýchal a atmosférou mě to vtáhlo dokonale. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď tam maskovaný muž hádzal "qvalty jedna radosť", tento pretekársky krvavý okruh celkom nezvládol. Chýbal mi tam vyšší stupeň dôveryhodnosti, ktorý by reálnejšími krokmi priviedol tento brutálny čin do siene slávy (tým mám na mysli neadekvátny odpor, ktorý kládol zranený hlavný hrdina napriek svojím zraneniam). Film si ma získal dobrou dávkou napätia a niektorými krvavými incidentmi, ktoré sa nedajú len tak "pochovať" a nemožno na nich len tak zabudnúť, takže dávam 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,712,114Tržby Celosvetovo $7,814,436║ Konkurent pre SAW, ktorý samozrejme ide vehementne v šľapajach stanovených spomínaným filmom. A zo začiatku sa mu to aj celkom darí, vytvorí sa slušné napätie a do momentu pokiaľ sa to nezmení len na samoúčelné krvavé orgie, je to celkom vypätá podívaná. Potom už začne toho vadiť na rozbehnutom deji viac(hromada nelogických riešení a situácií sa kopí a kopí)...., záverom sa to proste dostane do klasických horrorových šľapají z otvoreným koncom pre pokračovania. V rukách šikovnejšieho režiséra by z toho bola určite nezabudnuteľná krvavá jazda v dome plnom nástrah, takto sa to zaradí len do priemernej šablónkovo okukanej psychopatickej žánrovky o nesmrteľných záporákoch(a la Halloween, Piatok 13). /55%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)

Reklama

Reklama