Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film plnej chyb, ale bez chyby. Kurva! Že půjde o dobrou zábavu jsem věděl, ale že půjde o život během sledování by mě nenapadlo. Ještě ze mě cáká pot. To, co nám tady bylo neservírováno nemá v rámci žánru obdoby (nepřehánim). Tady totiž vůbec nejde o krev, nebo brutalitu (to je až na poslednim místě) tady jde o přežití, logiku, rychlost a předvídavost (což se o filmech jako Saw říct nedá). Jasně, film má svoje chyby a režijně je slabší než třeba Hory maj voči, nebo Poslední dům nalevo, ale pořádná dávka dynamiky, depresivity a napětí váš přikove ke křeslu ani nevíte jak (film to ale samozřejmě neni pro všechny;). Fenomenální hudba navíc všechno povyšuje do naprostýho psycha a pocitu bezmoci. No a hlavní představitel, byť je neznámej, hraje výborně. Já se bavil jako ještě u žádný brutal šílenosti, takže těch pět hvězd tomu zkrátka dam a na zápory filmu prostě seru! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Už od základu je to tak strašně stupidní, že tomu prostě víc jak 3* dát nemůžu, i když se jedná o docela drsnou a ze začátku napínavou podívanou, jenomže pod tou drsnou slupkou plnou krve, utrpení, zašívání úst, vymlacování zubu dlátem a kuchání lidí, to je tak uboze stupidní a hloupý, že jsem něco takovýho už dlouho neviděl, je to absolutní výsměch logice a to podotýkám, že mě obvykle nějakej nedostaktek logiky rozhodně netíží, ale když musim koukat, jak hlavní řezník jednou slyší vrzání parket a podruhý ho nechá v klidu i rozmlácení okna nebo vytrhávání prken, tak se musim smát a to nejsou jen tyhle dílčí věci, kterých je ke konci bohužel čim dál tim víc, ale on i celej příběh je založenej na úplně nesmyslný zápletce a provedení, nevim, jak někdo může vymyslet takovou kravinu, dneska může v Americe pracovat asi fakt každej jako scénárista, i retardovaná opice s dvojitým průstřelem hlavy by to vymyslela líp. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Počáteční hon na myš v domě byl skoro geniální,film měl hutnou atmosféru,sběratel se vytáhl se skvělými pastičkami Madeline Zima ukázala kozy a já si docela liboval.Ovšem s ubíhajícím dějem se začínají vynořovat logické kyksy,hlavní hrdina je trubec,jelikož mu pod rukama chcípá jeden člen rodiny za druhym,přitom má asi 20 příležitostí to s tim úchylnym retardem skoncovat.To už jsem se pak kolikrát jen plácnul do čela.Otravná hudba tomu taky nijak nepřidala a konec?Opět snůžka podělaných nesmyslů,američani prostě konce neuměj a vůbec už mě ty hororový konce poslední dobou pěkně vytáčej.Filmu se musí ale nechat,že i přesto jak je laciný,lacině nevypadá a místy opravdu hodně překvapil,ovšem jako celek ho nijak extra obdivovat nemůžu,na to je tam moc chyb a Sběratel je kašpárek,kterýho bych zlomil vejpůl jenom pohledem.Každý díl Saw je lepší než tohle,ale na jedno podívání film zabavil a doufám že v pokračování Kolekce ( vánoční těžko ) se ovrahovi dozvíme něco víc.60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sám doma s twistem, že zloděj je zachráncem před daleko horším hostem. Vynalézavých „pastičkových“ filmů není nikdy dost a scénárista prostředních dílů série Saw se nezapře, ale musím přiznat, že čím jsem starší, tím ty „torture porn“ filmy snáším hůř, zvlášť když je v nich přemíra rybářských háčků. Solidní hororová podívaná, ale pro mě jednou a dost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Rovnako ako Saw (2004), aj tento film je inšpirovaný filmom Sedem (1995). (Arsenal83)
  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama