Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Welles žije v malém bytě v Londýně od té doby, co ji opustil manžel. Její dcera ji povzbuzuje, aby se pustila znovu do života, a tak začne Anna navštěvovat singles party. Jedné noci se setká s mužem a jde s ním domů. Druhý den ráno Anna narazí na detektiva Bernieho Reida, kterého zavolali, kvůli brutální vraždě, jež se odehrála v činžovním domě, kde Anna bydlí. Bernie prochází místo činu a nemůže Annu dostat z hlavy. Začne ji sledovat a jde za ní i na jednu ze singles party, kde se konečně znovu střetnou. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra, i když si Anna nepamatuje na ráno, kdy se poprvé setkali. Podle důkazů je Anna hlavní podezřelá z vraždy a detektiv je rozpolcený mezi svým profesionálním postojem a touhou se s Annou sblížit. Nakonec se Anna rovzpomene... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

pro mě spíše zklamání. Především první polovina filmu je dost nudná a chvílemi jsem si říkal, jestli to nevypnu. Potom mě to docela chytlo, ovšem samotný závěr se nepovedl, je jednoznačným mínusem. A i celková atmosféra, depresivní ladění, líně se vlekoucí scény, to není zrovna to, co by mi sedělo. Ne u tohoto žánru. Škoda stráveného času s tímto filmem ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Toto nebola moja šálka kávy. Absolútne ma to nechytilo, film som si chcel pozrieť len kvôli Hayley Atwell, ktorá v ňom však dostala minimálne množstvo priestoru a ja som sa napriek krátkej stopáži výdatne nudil a neustále som film kúskoval, aby som ho dokázal dopozerať. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SFF 2012, Sydney] Do Finchera ladený neo-noir s pevným základom v podobe drámy o rozpade/záchrane osobnosti. Rozvlňujúci ambientný podmaz, ponurosť a nával režisérskej hravosti. Pragmatické stanoviská či logické objasnenia tu nemajú opodstatnenie a sú odstrčené na druhú koľaj, ide o stávku na atmosferický labyrint paranoií, podozrení i pochopení, kde si strach zapríčinený prázdnotou vyberá svoju daň. Takúto sebavedomú premiéru by od Southcombeho čakal len málokto, jeho "I, Anna" je nadpriemerný počin v ktorom sa jednotlivé tvorcovské segmenty stávajú predmetom pozorovateľskej rozkoše a ani ono bezpečnostné cúvnutie tomu až tak neubližuje. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Gabriel, Charlotte, Eddie, no nedejte tomu trojku? Moji oblíbenci v psychologickém filmu, ale přece jen jsem měla pocit, že mě Barnaby považuje za příliš velkého znalce a odhadce lidské povahy, či charakteru. V hlavě mně zůstalo pár otázek nezodpovězených. Ale zase depresivní atmosféru navodil velmi dobrou a hudba mně uvízne asi v paměti nejdelší dobu, hned jsem si jí podchytila domů. Obzvlášť na konci sedla jak šitá na míru do té prekérní situace. Jednou se asi vrátím........ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Charlotte Rampling je ve skutečnosti režisérova dcera. (Fevas)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy od Elsy Lewin. (Fevas)

Reklama

Reklama