Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (965)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jednička měla scénu v lese a baseball, dvojka italský porno a trojka má... rozkvetlou louku a příběh Rosalie a Jaspera Halových. Recast Bryce Dallas Howard je jen jedna z mnoha podivností. Asi jako fakt, že Kristen Stewart pořád nevypadá o moc starší, než v Úkrytu. Tý jo. Nicméně hlášky o tom, že Bella musí být doma do čtyř, má maturovat z angliny a když se jí Edward zeptá, jestli nevystoupí z auta, když jí o to požádá...? Cože? "Políbil jsem ji a zlomila si ruku." "Vlčí kolínská už jde." "Tati, jsem ještě panna!" "Já jsem teplejší než ty!" "Kdybychom nebyli nepřátelé, snad bych tě mohl mít rád." !!! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zatmění je sice nejlepším dílem série, ale stále to znamená výrazný podprůměr. Citlivým pasážím chybí méně papírem šustící dialogy i lepší herci a ději chybí… no, děj. David Slade se sice snaží, aby tuhle bitvu alespoň vyvážil, ale ani on sérii Twilight nedokáže patřičně pozvednout. Slabý základ se holt dá maskovat jen do určité míry. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Už v komentáři ke Stmívání jsem se přiznala, že jsem twilighter (pravda, nikterak fanatický) a od toho se také odvíjí moje percepce filmového zpracování - postavy ságy mám prostě ráda a sledovat, jak ožívají na plátně, mě velmi baví. Nejsem slepá k nedokonalostem (prkennost některých herců, trapnost určitých scén a, co mě opravdu vytáčí, fakt, že i při takových výdělcích studio neinvestuje do vymakanějších triků), ale ve výsledku jsem ochotná nad nimi přimhouřit oči. To platí i u Zatmění. I zde bych si ráda posteskla nad triky (i když jsou o třídu lepší než v Novém měsíci), nad zmršenou interpretací (rozbíjení upírů - wtf?), nad přílišnou stylizovaností (díky Cullenovým v černém před závěrečnou bitkou asi už nikoho o tom, že Twilight nerovná se emo, nepřesvědčím) či nad výměnou představitelky Victorie (Bryce Dallas Howard, ač ji mám moc ráda, není zdaleka tak charismatická jako Rachelle Lefevre), ani zde mi ovšem moje srdce nedovolí jít pod čtyři hvězdy. Bavila jsem se totiž náramně. Navíc kvituju, že David Slade posunul ságu zase o trošku dál, že se nebál vtipnosti a sebeparodie a že jsem konečně zjistila, že Jackson Rathbone, když odloží ten svůj strnulý výraz, je vlastně docela fešák. 85% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Banda polonahých vlkodlačích gayů (nic proti) se snaží zachránit zadek bandě upírů s příšernýma účesama, který se jim nesmyslně díl od dílu mění a já si vždy řikám, že už to nemůže být horší, ale může (specielně u Jaspera).. Nicméně, nebylo to tak nechtěně trapné jako NM, spíš naopak to bylo takové okecávání, že jsem málem usnula, a bylo to naprosto odfláknuté, od bitvy, přes vzpomínky Jaspera a Rosalii, po vztah Bella-Jacob. Nicméně musím vzít v potaz, že to nebylo tak hrozné jako druhý díl a že když si odmyslím několik až příliš ukecaných a nesmyslně dlouhých scén, podle mě je to druhý nejlepší natočený díl. A pozor Patizón se naučil další zmučený výraz! Pokrok! 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slade udělal kus práce a ze Zatmění caká atmosféra, akční scény jsou špičkové, herci jsou VEDENI (a to i Lautner), triky VÝRAZNĚ POSKOČILY a fungují i isebeironické momenty. Malér nastává v momentě, kdy postavy otevřou hubu. V tu chvíli jsme bohužel zpět na úrovni Nového měsíce (definitivní důkaz toho, že na vině bude nejspíš předloha) a, jak velmi trefně poznamenal Tetsuo, scénář se tak podoba spíše zfilmované fanfiction z pera velmi nevyzrálé, naivní a ne příliš schopné 14ky. Scéna ve stanu si přímo říká o zakončení "A pak se Jacob vrhnul na Edwarda, vsunul svůj jazyk do jeho úst, ... " Přesto výrazný posun od druhého dílu a proto vcelku solidní tři hvězdičky.. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Třetí díl během půlnoční premiéry vydělal 30 milionů, čímž překonal Nový měsíc (2009) s 26 miliony. (pavlikv)
  • Mezi knižní předlohou a filmem lze zaznamenat řadu rozdílů. Například scéna na parkovišti, v níž Jane (Dakota Fanning) mučí Felixe (Daniel Cudmore), se v románu neodehrála. (Verunka1995)
  • Režisér David Slade původně sérii Stmívání odsuzoval a mimo jiné řekl, že by se k takovému blábolu ani nepřiblížil. Brzy nato mu byla režie třetího dílu nabídnuta a ze dne na den otočil. Své předchozí vyjádření komentoval tím, že "jsem si jen dělal srandu". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama