Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 3

Recenze (965)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někdy méně znamená více, ale když máte danou předlohu, která je plná zamilovaných štěků, neuděláte nic, ať jste sebe víc schopný režisér. Ale Slade dokázal nemožné, posunul Twilight na „lepší“ úroveň. Hýřil vtipem, akci vyšperkoval a herce donutil hrát :o) I když Lautnerovi to jde stejně více jako pejsánkovi (i moje Sárinka se umí zatvářit láskyplněji, rozzuřeněji a smutněji). A moc děkuji, že Jackson Rathbone zahodil svůj starý, strnulý obličej, změnil účes a dostal pořádný prostor, kterým upoutal moji pozornost (předtím jsem si nevšimla, že je to takový kus - http://pictureup.cz/picture/verejny/25722572jackson-rathbone1.jpg ) Ono není na škodu, když se ta romantika nebere tak vážně :o) Pak v situacích podobné rozhovoru: „Tebe miluji více!“, nemusím koulit oči v sloup a jen se usmívat. Škoda jen, že scén alá trénink nebylo více. Snad příště :o) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Twilight saga – série pro generaci od roku 1990 a výše , která nebyla odkojena Terminátorem, Likvidátorem, Predátorem, Demolition manem, Komandem a dalšími z ranku pokleslejší zábavy aneb jak jsme bez této série mohli žit? David Slade je Borec! Jen je škoda, že po dvě hodiny slouží téhle bezkrevné látce. Robert Pattinson a.k.a. Edward je nejfrigidnější chlap na světě (a trpí), Taylor Lautner a.k.a. Jacob je pseudo Freudem přes lásku (taktéž trpící) a Kristen Stewart coby Bella je k totálnímu knock outu baseballovou pálkou vybízející loutka (z jejíchž monologů trpí divák). Sečteno podtrženo – pravděpodobně nejlepší díl série s přijatelnými záporáky (když už nic, tak se na Victorii - Bryce Dallas Howard - alespoň moc hezky kouká ), parádními akčními scénami, sebeparodickými retro vsuvkami (vengeance bride vede) a zejména nikde nekončící, stupidní dialogovou vatou, která se nedá poslouchat ( You have to admit... Im hotter than you. ). Škoda nevyužití finále ala Terminátor. Čtvrtý díl zřejmě netřeba vidět. Za modrou hranici se tahle série nejspíš nikdy nedostane a nepřekročí svůj stín. Za sebe - zatmění před očima se nekonalo, i když sednutí si na zadek také ne. PS: mezidruhové kolektivní vědomí, stejně tak jako erotické jiskření, je skutečně neskutečně děsivé (všichni víme všechno a nikdo nic). Téma dárcovství krevní plazmy je už zřejmě vyždímáno do poslední kapky, tak by to chtělo přijít s něčím neokoukaným - např. dárcovství ova a malých bičíkovců. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Už v komentáři ke Stmívání jsem se přiznala, že jsem twilighter (pravda, nikterak fanatický) a od toho se také odvíjí moje percepce filmového zpracování - postavy ságy mám prostě ráda a sledovat, jak ožívají na plátně, mě velmi baví. Nejsem slepá k nedokonalostem (prkennost některých herců, trapnost určitých scén a, co mě opravdu vytáčí, fakt, že i při takových výdělcích studio neinvestuje do vymakanějších triků), ale ve výsledku jsem ochotná nad nimi přimhouřit oči. To platí i u Zatmění. I zde bych si ráda posteskla nad triky (i když jsou o třídu lepší než v Novém měsíci), nad zmršenou interpretací (rozbíjení upírů - wtf?), nad přílišnou stylizovaností (díky Cullenovým v černém před závěrečnou bitkou asi už nikoho o tom, že Twilight nerovná se emo, nepřesvědčím) či nad výměnou představitelky Victorie (Bryce Dallas Howard, ač ji mám moc ráda, není zdaleka tak charismatická jako Rachelle Lefevre), ani zde mi ovšem moje srdce nedovolí jít pod čtyři hvězdy. Bavila jsem se totiž náramně. Navíc kvituju, že David Slade posunul ságu zase o trošku dál, že se nebál vtipnosti a sebeparodie a že jsem konečně zjistila, že Jackson Rathbone, když odloží ten svůj strnulý výraz, je vlastně docela fešák. 85% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

obsahuje nějaké spoilerySlade se snažil hodně, ale s tak otřesně napsaného scénaře, který navíc čerpá z naprosto otřesné knižní série, se dá vytěžit opravdu málo. Narozdíl od Stmívání (první díl) tu navíc chybí ten nárazový moment překvapení a představování/vrhnutí do dané situace. Díky Sladeovi ale stále dostatečné na průměrné tři, tenhle díl docela přitvrzuje, co se brutálních scén týče + někdy je cítit i minimální vůně atmosféry (úvod) či dobře zvládnuté poskládané scény (výcvik s výborným hudebním podkladem). Samozřejmě se po tomto dílu stávám členem týmu Jasper :)), a je mi spoiler líto té rusovlásky, i když ji hrála jiná herečka (jestli lepší nebo ne nebudu soudit, stejně je už na popel) spoiler. Romatický trojúhelník je "překvapivě" stejně otřesný jako vždy, tentokrát tu dochází i k nějakým gay "soubojům", ale nic, co by stálo za řeč. Bella je s tou nadržeností na tom čím dál hůř, stejně jako s tou svojí podivnou touhou, kterou opravdu nikdy nepochopím (nechápe ji ani samotný pán upír, jak bych já, který nedokončil školu 10x, chápat mohl). Pak je tu ta Fanning a její parta - at jdou do pekla, jednou se objeví další sympatická upírka (Ferland) a hned ji sejmou (dokonce sem se dostal k tomu, abych si přečetl díky ní tu povídku Bree... škoda slov. Takže stále stejná tragédie, jen o dost menší než v Novém měsíci. Ušlo to ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že i kdyby se dal děj všech prvních třech snímků série do jednoho filmu dalo by se mluvit o nepříliš hutném příběhu. Takhle se dá dramatická kostra trilogie shrnout třeba takhle "To jsme si tak jednou šli zahrát baseball, potkali jsme tři upíry a moc jsme si s nima nepadli do oka". Jinak je všechno při starém, hrdinové jsou rozervaní, tu a tam rozervou nějakého toho vampíra a o sexu se stále jenom mluví. Choreografie a vizuální efekty ve velké bojové scéně jsou na úrovni, což je možná jeden z důvodů, proč už film z čiré otupělosti nepošlu do oblasti jednohvězdičkových šuntů... 30% ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Scéna, na kterou se Ashley Greene (Alice Cullen) těšila nejvíc, byla podle jejích slov "ta velká bojová". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama