Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (964)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já vážně nevím jako tohle hodnotit. Vždyť je to pořád dokola a nic jiného se neděje. Od prvního dílu po tenhle jsem nepoznal rozdil v ničem. Je jasný že debata, která se ve dvou hodinách opakuje tak dvacetlkrát, už je trošku mimo, ale tak proč ne, romantika tam byla! __ Hlavně Kristen má sexappeal že to až není možný, Pattinson je sympaťák a steroidovej "shirtless" Lautner je do počtu fajn, bez něj by to nebylo ono. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

No, alespoň to nebyla taková lobotomie, kterou jsem pociťovala u předcházejícího dílu. Ale ani tahle novinka, mi nebrání, abych se s hodnocením pohnula o něco víš. Prostě film je stupidita, s tragickým scénářem, který je místy nechtěně vtipný. S dialogy které jsou jak s pomocné školy, kterým ani zdaleka nepomáhají mdlé (v lepším případě) výkony hlavních a vedlejších protagonistů. 1* za Bryce Dallas Howard. 20% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Slade je šikula a tahá Twilight vizuálně a atmosfericky alespoň trochu nahoru. Jenže dobrá režie není všechno (úvodní scénu a akci celkově jsem si užil). Pokud máte před kamerou odevzdaného Pattinsona, otrávenou Kristen a neumětela Lautnera, odříkávající nejhorší filmové dialogy od Nového měsíce, nezmůžete vůbec nic. Scenáristce téhle natahované a děj horko těžko simulující ukňourané blbině by měl někdo useknout obě ruce a narvat jí je do pr... zadnice. 5/10 a rád bych věděl, jaký umělecký smysl mají "porcelánoví" upíři. Jestli jde ale o obhajobu mizerného herectví všech kromě Cullenovic famílie, pak nemám problém. ;) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

David Slade! Jasná výhra i velký problém, který tuhle ‚emo-vampire‘ sérii potkal. Vypozorovat kvanta scén, kdy si Slade z celé ságy dělá obrovskou prdel, není problém. Hlavně kohoutí zápolení o jednu obyčejnou Mařku bere s nadhledem, který by ustála i vážně mířená parodie. Pak dojde na dokonale ‚vystajlovanou‘ akci a plusové body poskakují vysoce nad obyčejným průměrem. Jenže když vám dojde, že to zabírá cca 10% stopáže, smete vás to nejtragičtější milostné tokání za poslední roky. Hlavně minule se tomu dalo díky Weitzově neumětelství chechtat na celé kolo. Tady Sladeova snaha o vážnou tvář jde těžce mimo, takže je to všechno hlavně trapná a smutná křeč, když tušíte režiséra spoutaného scénářem (potažmo předlohou) a trpíte společně s ním. Navíc to evidentně nesedlo ani těm patnáctkám naokolo, jelikož milostného hýkání a rozněžněných komentářů jsem kolem sebe v narvaném kině slyšel absolutní minimum. Přiznávám ale, že jsem tomu naivně věřil do poslední chvíle. 2 a ½. [Nejlepší – i když zároveň nejnudnější – díl. V kině pochopíte.] ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Už v komentáři ke Stmívání jsem se přiznala, že jsem twilighter (pravda, nikterak fanatický) a od toho se také odvíjí moje percepce filmového zpracování - postavy ságy mám prostě ráda a sledovat, jak ožívají na plátně, mě velmi baví. Nejsem slepá k nedokonalostem (prkennost některých herců, trapnost určitých scén a, co mě opravdu vytáčí, fakt, že i při takových výdělcích studio neinvestuje do vymakanějších triků), ale ve výsledku jsem ochotná nad nimi přimhouřit oči. To platí i u Zatmění. I zde bych si ráda posteskla nad triky (i když jsou o třídu lepší než v Novém měsíci), nad zmršenou interpretací (rozbíjení upírů - wtf?), nad přílišnou stylizovaností (díky Cullenovým v černém před závěrečnou bitkou asi už nikoho o tom, že Twilight nerovná se emo, nepřesvědčím) či nad výměnou představitelky Victorie (Bryce Dallas Howard, ač ji mám moc ráda, není zdaleka tak charismatická jako Rachelle Lefevre), ani zde mi ovšem moje srdce nedovolí jít pod čtyři hvězdy. Bavila jsem se totiž náramně. Navíc kvituju, že David Slade posunul ságu zase o trošku dál, že se nebál vtipnosti a sebeparodie a že jsem konečně zjistila, že Jackson Rathbone, když odloží ten svůj strnulý výraz, je vlastně docela fešák. 85% ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Slade původně sérii Stmívání odsuzoval a mimo jiné řekl, že by se k takovému blábolu ani nepřiblížil. Brzy nato mu byla režie třetího dílu nabídnuta a ze dne na den otočil. Své předchozí vyjádření komentoval tím, že "jsem si jen dělal srandu". (Pompaj)
  • V januári 2010 unikol na internet prvý scenár k filmu, ktorý zrejme patril Jacksonovi Rathbonovi (Jasper Hale), pretože na každej strane sa nachádzalo jeho meno. (Greenpeacak)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama