Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Recenze (104)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Magion to byla jistota každého čtvrtka. Tedy na přelomu let osmdesátých a devadesátých a také na přelomu režimu. Pak byl myslím posunut na úterý... Moc dobře si vybavuji pana Rosáka jak nás v listopadu 1989 u obrazovek nabádal, že naši rodiče teď mají spoustu starostí s tím co se děje, tak ať se pěkně usadíme a necháme je to v klidu vyřešit. Možná, že díky tomu, že dítka na režim naštvaných rodičů  byla klidná a rodiče měli dost času na Sametovou revoluci -  vzniklo OF a komančové šli od válu! :-) To je pochopitelně jen nadsázka, nicméně si ten čas jasně vybavuji. Bohužel čvrtek to byl čas kdy jsem chodil na schůzky svého oddílu a i když jsem to měl do klubovny od svého domu jen kousek, konce Magionu jsem nestíhal. A na konci většinou běžel seriál na pokračování, takže odchody byly často doprovázeny hlučným popoháněním mých rodičů a pak úprk z domu. Každopádně Magion, to je neoddělitelná součást mého televizního dětství. * * * * ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Magion vs Vega? Mne určite viac sedel Rosák/Jančařík, než konkurenčný Hložek. Ak ste moja generácia a máte z čias ZŠ nejaký 4* či 5* zahraničný seriál, tak s najväčšou pravdepodobnosťou Vám ho naservíroval Magion (Vega). Kultové nakuknutie do zahraničnej kultúry v časoch, kedy internet bol vľhký sen mizivého % ľudí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pravidelná, televízna relácia pre deti a mládež "Magion" sa začala vysielať ešte v dobe spoločnej Československej socialistickej republiky. Vtedy som to považoval za svieži vánok, ktorý občas priniesol niečo zaujímave zo zahraničnej tvorby. Väčšinou sa jednalo o nejaký animovaný, alebo aj hraný, seriál. V šedej programovej štruktúre štátom ovládanej televízie bol "Magion" malou oázou pre spestrenie detskej fantázie. Po roku 1989 sa ešte zopár rokov táto relácia vysielala, ale v rastúcej konkurencii komerčných, súkromých televízií po pár rokoch bola z obrazoviek ČT stiahnutá a postupne upadla do zabudnutia. *** ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na tento pořad pouze zamáčknu slzu v oku. Seriály, v něm odvysílané, jsou pro mnoho lidí mé generce naprosto kultovní. Dnes bohužel na českých obrazovkách tento typ pořadu chybí....a když vidím, co dnes vysílají, je mi současné generace dětí líto. Za pravdu mi dají všichni, kteří u tohoto pořadu vyrůstali. ()

Rami

všechny recenze uživatele

Tento pořad nemůžu objektivně a spravedlivě zhodnotit, protože se jedná o pořed, ve kterém běžely jiné pořady (seriály, které samostatně hodnotím). A navíc, jeho kvalita značně kolísala především v návaznosti na vysílaných seriálech. V prvních ůetech to bylo (myslím) fajn, běžely tam většinou dobré seriály, ale v posledních letech to nestálo za nic a já přeběhl ke konkurenčním německým stanicím, později k animákům na Premiéře a Nově. :-) Dnes už se na televizi snad ani nedá dívat. Jinak si myslím, že se Magion (ani Vega) nedá srovnávat se současnou Kouzelnou školkou (Kuřátky aj.). Dříve byl obsah zaměřen spíše na mládež (hlavně 7-10 let), dnes už převažuje orientace na děti (0-8 let). Pohádky jsou dosti sterilní, postavy v nich často příliš kladné, hezounké a slušné. Přiznejme si to - v seriálech, které byly vysílány v 90. letech, bylo dobrodružné násilí, které seriálům dávalo šťávu. Dnes je to nuda, případně přetechnizovaná volovina z komerčních TV. ()

Zajímavosti (1)

  • Magion je název řady malých družic Země, které byly určeny k výzkumu parametrů magnetického pole, ionsféry a plazmatu v okolí Země. Proto byla v úvodní znělce zobrazena družice. (CRYPT)

Reklama

Reklama