Reklama

Reklama

VOD (1)

Maxovi se do rukou dostane prototyp mobilního telefonu, na který mu chodí podivné SMS předpovídající budoucnost. Dokonce mu přikazují, co má dělat. Další zpráva ho směruje do pražského kasina, kde vyhrává velké sumy. Tam si ho všimne šéf ochranky, který chce přijít na to, kdo jeho šéfovi krade peníze. Případ je ale složitější, než se zpočátku zdá, a všichni chtějí najít autora záhadných zpráv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dostat v balíčku nejmodernější mobilní telefon, na který po rozbalení začnou přicházet esemesky s radami jak vyhrát sázky, by jistojistě uvítal každý. Jenomže jak se také hodně brzy ukáže, je za tím daleko víc. Pro našince je příjemná skutečnost, že se část děje odehrává v Praze, kde se také natáčelo. Bohužel už při dnešním pohledu na dost provařeném místě. To je Praha tak malá a nezajímavá, že se pořád musí natáčet u Rudolfina? No nic. Koncepce příběhu nám svým způsobem připomene československý seriál ´Návštěvníci´ 1983) a v něm hlavní počítač vše řídící pod názvem ´Centrální mozek lidstva´. Právě o nějaký takový počítač tu jde, který obdobně jako ve zmíněném seriálu začne pracovat poněkud podivně. Možná proto se coby pocta točilo také v Praze. Ale protože má snímek na svědomí Hollywood, příběh je nepřekvapujíc špionážní, kde se tajné služby zase dost zapotí. Vyloženě se o filmovou pecku nejedná, ale jako takový bezvýznamný snímek na víkend se divácky strávit dá. Možná to tak na první pohled nevypadá, ale do děje je zapleteno spousta nejrůznějších motivů, což je téměř až div, že se v tom tvůrci vůbec vyznali. I přes jednoduchost převážně vzniká otázka, jak co vlastně souvisí s čím. Než se nejrůznějšími intrikami dosáhne velkému odhalení hlavně v oblasti co se kde děje a proč, kostrbatě se překonává problematika vývoje děje k dosáhnutí něčeho, co by jistojistě šlo vyobrazit daleko snadněji. Snímek je tak plný nejasností, že v podstatě u toho nemá cenu přemýšlet. Spousta motivů pro někoho poměrně známých, ale když se vypne mozek…  Ale jo, dá se to. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se dostane Maxi Petersonovi (Shane West) do ruky prototyp nového telefonu (mimochodem moc hezký telefonek), na který mu přichází velezajímavé zprávy (např. varování před pádem letadla nebo pobídka k výhodnému nákupu akcií) tak netuší, že se brzy stane (za pomoci agenta FBI Granta (Ving Rhames) a bývalého agenta Reeda (Edward Burnsem)) tím jediným, který může zabránit nově vyvinutému softwarového programu před napadením všech počítačů... Ač recenze nikterak Echelonovu konspiraci nešetří, mně se to moc líbilo. Samozřejmě, je nutné přivřít (všechny) oči před spoustou nelogičností, které film obsahuje (ale které sci-fi ne?). Na druhé straně, kdyby některý program dokázal analyzovat textové a mailové zprávy v reálném čase, tak se něčeho podobného můžeme kliďánko dočkat .. ale zpět k filmu. Shane West jako "já nic já muzikant" film moc nevytrhne, ale to s přehledem nahrazují Edward Burns s Vingem Rhamesem + oko mužského diváka určitě potěší Tamara Feldman, jako česká (??) agentka FBI. Trošku zklamalo závěrečné rozuzlení, ale ... kdo je dokonalý, že? ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

S filmem "OKO DRAVCE" tato hovadina nemá nic společného!!! Oko Dravce byl trhák a tohle je béčkový nudný odpad.ˇFilmových triků jako šafránů, akčních scén je možné napočítat na jedné ruce a ke všemu hlavní roli obsadili prasečím rypáčkem - Shanem Westem. Naprosto nudný a zbytečný film!!!! Brrrrrrrrrrrrrrrr ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to byl takový průser, ale na můj vkus to bylo hodně bez akce. Přes 50 minut odehrávající se film v kasinu by mi nevadil, ale moc se tam toho nedělo. Jako ta myšlenka není fakt špatná a proto jsem si ten film pustil protože jsem očekával zase nějaký AI útoky, konspirace atd a jako po těch 50ti minutách se to celkem rozjelo. Ale jen ty smsky a do toho nic moc atmosféra, já nevím chtělo to víc přidat aspoň udělat větší napětí, takhle mi to bylo celkem jedno co se stane dál. Ale bitka v kuchyni se mi teda líbila, ta ženská se nezdála, že to ustojí a dobrý, dobře natočený i atmosféra zhoustla. Akorát prostě pak to trochu zase upustilo páru, já bych si v takovém filmu představoval opravdu víc toho, možná jsem jen rozmlsanej, ale bohužel mne to nepřesvědčilo. A hlavní hrdina mi taky úplně neštimoval, herce neznám, ale sympaticky na mne nepůsobil.  Ale i tak jsem byl rád, že jsem skoukl takový tip filmu kor když se točil v Praze. Nevadí, jdeme na další. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Počáteční zábava a nápady se postupem času zvrhnou ve fatální imbecilitu, kdy už jen nevěřícně kroutíte hlavou nad tím co všechno tam ještě chtěli narvat a opět se to nepovedlo. To si vážně mysleli, že jsme tak hloupí, tak moc nacucaní všemi těmi amícskými výplachy, že u filmu povolíme vše bez zapřemýšlení...TAK TO NE!!! Chování postav v klíčových situacích, je naprosto a ultimátně labilní a ty pokusy o hlášky byly jak trhání chlupů ze zadku...prostě efekt k posrání. Už to nechci nikdy vidět!!! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Po záběru na auto jedoucí přes Čechův most, kde vede rozhovor hlavní postava a agent, je možné si všimnout, že se prostředí za okýnky v pozadí mění. Rozhovor je zakončen pod Jiráskovým mostem u Rašínova nábřeží, takže dvojice skončila na opačné straně, než jakým směrem původně jela. (7ynek)
  • Jednou z chýb vo filme je aj scéna, v ktorej Edward Burns cúva s autom Renault Kangoo, pričom sa pozerá dozadu cez plece. V nasledujúcom prestrihu však môžme vidieť, že auto má zamaľované zadné okná. (genetique)
  • Na konci filmu, kde počítač hlásí, že se vypíná, je záběr na zhasínající se panely počítače. V dálším záběru však panely opět svítí. (7ynek)

Reklama

Reklama