Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkouška věrnosti, která se promění v noční můru. Komorní mysteriózní drama představuje Catherine a Davida, na první pohled perfektní pár; ona je lékařka, on profesor. Šťastná dvojice, která má talentovaného dospívajícího chlapce Michaela, vede zdánlivě idylický život. Ale když David zmešká let a synovu narozeninovou oslavu, Catherininy dlouho hlodající pochybnosti vyjdou na povrch. S podezřením na nevěru se rozhodne, že najme profesionálku jménem Chloe, aby svedla jejího manžela. Catherine začne postupně usměrňovat střetnutí milenky a Davida, přičemž Chloe má za úkol podávat zprávy – popisy jsou ale čím dál tím živější a schůzky čím dál tím častější… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Co mě k tomuto filmu přivedlo? Amanda Seyfried (už nevím, v čem jsem ji viděl, ale byla prostě kus) a pak Julianne Moore, kterou mám moc rád. Děj byl poutavý a ještě jednou poutavý, pozornost jsem neztratil ani na chvíli, drama+thriller nepatří do žánrů, které vyhledávám, ale tohle se mi líbilo - vlastně je to jeden z filmů, který vás při sledování pohltí a po skončení zachová velký dojem. Mimochodem Chloino vyprávění je slušně vzrušující. 80% Ještě přidám SPOILER: konec mě překvapil, jako by film uťali, ale po chvilce přemýšlení jsem za něj rád a vlastně byl taky hodně povedený; bylo by jen na škodu vše dál uměle nastavovat a rozmazávat. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ac se reziser jmenuje Atom, fyzika mu moc nejde :) Nebo jake kolik pocitani, protoze tady to cele prekalkulovat. Jooo, obsazeni se mu povedlo, jak Amanda tak Julianne jsou sexy girls a Liam je sympaťák. Ale ty dialogy, ty scénky, ten průběh je od normáního života vzálen na smětelné míle daleko. Čím vic filmu vzníká, tím víc upouštějí od reality a spadají do nahoněných blábolů. Komorní, to ano, ale zbytečně pomalé temo. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

5.6.2010 ~ Stereotyp, odcizení, ztráta komunikace, podezíravost. Bylo mi slibováno životní partnerské drámo, dostalo se mi kvalitní hlouposti. Buď jsem čekal až moc, nebo je to vážně tak pokoněná šance. Já vám pořádně ani nevím. ~ Julian Moore a Liam Neeson jsou už nějaký ten pátek manželé a mají už lehce odrostlého syna. Julian je gynekoložka, Liam vyučuje něco okolo hudby kdesi trochu daleko a domů tak jen létá. Tihle dva už mezi sebou "to něco" jaksi ztratili. Příběh začíná ve chvíli, kdy má Liam přijet domů na jeho tajnou oslavu narozenin, kterou Julian nachystala, ale zavolá, že nestihl letadlo a přejede mnohem později. Druhé ráno najde v Liamově kapse Julian telefon se znepokojující MMSkou, která ji přinutí přemýšlet nad tím, jestli je stále tou jedinou, pro kterou Liam dýchá. Nějakou dobu sleduje manželovy reakce na mladší a přitažlivější objekty a nakonec přistoupí k něčemu, co by před nějakou dobu ji samotnou ani nenapadlo. Už nějakou dobu totiž tak trochu naráží na jednu noblesnější kurvičku, Chloe, a rozhodne se jí zaplatit za to, aby zjistila, zda manžel možnost ustojí. Narazila ale na trochu špatnou dívku (dívku?), která do svým milostných pletich zahrne víc než jen Liama. ~ Námět to kupodivu není špatný, herci víc než obstojně hrají a snaží se (speciální hvězdička za Julian) a některé obrazy se povedly, ale jako celek film nefunguje. Má to hodinu a půl, hodinu se nic moc neděje, pozvolný rozjezd příběhu, a zbývající půlhodinu se toho zase děje až moc. Z dramatu se to zvrhává do thrillerova, kde to už ale trochu ztrácí pevnou půdu pod nohama. Tu úvodní hodinu jsem zjistil, že nemůžu sedět a koukat, že u toho musím i něco dělat, jinak vykvetu, a ke konci už mi to začínalo připadat přitažené za vlasy. Navíc se příběh má točit okolo mlaďounké krásné kurvičky, bohužel pro film, pro mě byla větší kočka i padesátiletá Julien než, poněkud "pulčí" Chloe aka Amanda Seyfried. ~ Jednoduše, tohle drámo mnou jen proplulo a zanechalo za sebou jen stopy velmi dobré Julien a poněkud minimalistického Liama. Škoda, zrovna od tohohle jsem čekal víc a tomu modrému hodnocení na ČSFD se mi nechtělo věřit. Už věřím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson to neměl snadné. Během natáčení filmu přišel o svou skutečnou manželku (profláklá nehoda Natashi Richardson na sjezdovce), ve filmu ho podezřívá jeho filmová žena z nevěry a navíc scénárista neměl při psaní zřejmě pokaždé svůj den. První polovina je totiž poměrně svěží, dobře napsaná i zahraná, ta druhá se už jen topí v předvídatelném nánosu klišé. Finále je pak jednoduše bezradné. Postavy jakoby nebyly z masa a kostí, mnohdy jsem měl chuť „vlítnout na plac“ a režisérovou stoličkou nad hlavou pomoct Julianne Moore, aby se už konečně vymáčkla. Když se pak olizuje s Amandou Seyfried, tak to není ani sexy, ani cokoliv jiného. Ačkoliv se tu docela dost fňuká, celá tahle nedotažená záležitost je ve finále neuvěřitelně emočně prázdná!! Atom Egoyan mě nedávno nepříjemně překvapil už v případě Pravdy nebo lži (taky hodně hanbatých scén, které sex-appeal obešel velkým obloukem), tady se tak opět potvrzuje tvůrcova přeceňovanost. Dát dvě hvězdy by bylo asi nefér, ale tři jsou to zase velmi hubené.. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem si docela pochvaloval a čekal co z toho nakonec vyleze. Nic pěkného to nebylo. Od onoho zvratu, který byl naprosto průhledný (proč asi režisér záměrně neukazuje schůzky Seyfried s Neesonem, he?) jde film naprosto do kopru. Chování postav a dějové rozuzlování mi připadalo naprosto absurdní a úplný závěr, kdy padesátikilová Amanda Seyfried vyrazí svým tělem obrovské okno i s rámem je vrcholem marnosti. Jediným opravdu skvělým aspektem tohoto filmu tak zůstává moc dobrá hudba Mychaela Danny. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (10)

  • Na scéně, kdy Catherine Stewart (Julianne Moore) a Chloe (Amanda Seyfried) sedí v kavárně a povídají si, je možné poznat, že každá z hereček točila scénu odděleně. V jednu chvíli totiž za oknem sněží, ve druhé už nikoli. (Chloe..)
  • Ještě před uvedením do kin film vydělal na svůj rozpočet, a to díky mezinárodnímu předprodeji. (D3VIL)

Reklama

Reklama