Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 060)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film téměř kopíruje Carpenterův remake a to je zklamání. Pravda, přijít s něčím originálním asi není snadné, pokud má film předcházet příběhu z roku 1982. Kultovní Věc zřejmě překonat nelze, co je tedy alespoň dobré? Kamera, většina trikových efektů (byť mechanické v původním filmu jsou věrohodnější), perfektní modely Věci, působivá pitva, napětí v závěru a hudba ( která kombinuje původní od Morriconeho a Carpentera a občas přimísí J.Goldsmitha a jeho Vetřelce). Vnitřek kosmické lodi i bloudění jejími prostory byl inspirován Vetřelcem dosti. Příjemné na dívání, kdo nezná zmiňovanou klasiku, užije si film mnohem více. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zde spoustu, ale spoustu dvou hvězdičkových hodnocení a žádám opodstatnění! Režisér má nasledováno, to se mu musí nechat, schválně si pusťte po filmu z roku 2011 původní Carpenterův originál, asi budete docela koukat, jak přesně dokázal tento PREQUEL navázat na původní díl. Dokonce i postava Kurta Russella říká při vstupu na norskou základnu "Moc by mě zajímalo co se tady vlastně stalo". Jelikož se mi původní The Thing moc líbila, byl jsem opravdu dost natěšený jak si neznámý režisér poradí s docela těžkým úkolem. Musím uznat, že tohle je hodně slušná práce. Čekal jsem více opisování, ale ve své podstatě se jedná o trošku jiný film. Přece nikdo nemohl čekat že podobně stísněnou atmosféru budeme sledovat podruhé. Samozřejmě určité napětí i zde panuje, ale není to přece jen ten hlavní chyták. Snímek působí trošku akčněji a dočkáme se i jedné lekačky, stojí rozhodně za to. Konec filmu je samozřejmě často zmiňovanou třešničkou na dortu. Závěrem bych ještě rád podotknul že všichni vy dvouhvězdičkoví se znovu podívejte jak dopadla například Noční můra z Elm Street, kde mělo být vysvětleno kde se vlastně vzal Freddy Kruger. Pokud budou vznikat podobné pocty originálům jako The Thing 2011 budu spokojený. PS: Po zhruba 10 letech vidím, že Carpenter je vzdálen podstatně dál než jsem si chtěl připustit. 60% ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání tenhleten částečně prequel a remake původního Carpenterova majstrštyku, který na svou dobu diváka oslnil a oslovil převratnými speciálními efekty, atmosféra zde spíše podprůměrná, větší napětí tu téměř neexistuje, toť hlavní a zásadní rozdíl mezi oběma verzemi, málo známí a z mého pohledu spíše nesympatičtí herci, filmu taky moc nepřidali na kráse, lekacích a vyloženě strašidelných a děsivých momnetů a efektů tu také bohužel taky moc nebylo, celý příběh byl celkově od začátku až do konce dost předvídatelný, jednoduchý, bez jakékoliv novější invence a fantazie, v jednotlivých částech i dost nesmyslný, s do očí bijícími nedostatky, nakonec tedy skoro žádné překvápko se nekonalo. Ale abych jen nekritizoval, tak některé momenty jako třeba zubní prohlídka, doslova paranoidní vztahy mezi členy výzkumného týmu-kdy nikdo nikomu už nevěří, se docela povedly. Jinak ale rutina, klišé, nuda, předvídatelnost, asi tak by se to dal tento film jednoduše shrnout. Nakonec tedy 2*, poté co se mi film přes noc rozležel v hlavě, kdy jsem byl rozhodnut bezprostředně po premiéře dát 3*, nakonec tak silný to přeci jen zas nebylo, hodnotím nějaké občas slušné zvláštní efekty, a jedinou sympatickou osobu ve filmu, herečku v hlavní roli, inteligentního vědce, bez které by hošíci byli upřímně v prd... Snímky ze '70 a '80 let, však tohle dílo i bez počítačové grafiky, strčí tuhle "věc" hravě do kapsy. Moje v pořadí už 3 čsfďácká projekce, po filmech "Hanna" a "Lovci Hlav" pak zcela určitě nejslabší. Škoda že v tomhle roce už poslední. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBJEVILI JSME SAMOTNÝHO ĎÁBLA“....... /// Když se hrabete v ledu na Antarktidě, můžete kromě zmrzlejch polárníků najít i zajímavější věci. Zapomeňte na mamuty... tady leží.... (předpokládám, že není třeba připomínat blížící se bouři...). Jsem fanda těhle věcí. Žánrová klasika - zlý hovado, karanténa a kydy, že to může bejt kdokoliv z nás (jasně že z nich, nejsu blbej...). Sympatický věci zasíraj základnu a já rád vidím po všech těch divnejch sračkách normální sci-fi horor. Klasici můžou namítnout, že ,,objekt“ je kapku zparchantělej, ale komu dělaj dobře monstra se dvěma hlavama nebo vagína s chapadlama ani nebude řešit, jak hezky dokázali navázat na jednu starou VĚC. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kolikrát se dá ,,vytěžit“ kniha ,,Who Goes There“ od Johna W. Campbella (Jr). 2.) Vzrušujou mě věci v ledu. 3.) Mám radost, když se v kuchyni nepálí oběd, ale mimozemšťan. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Polovina věcí ve filmu nedává sebemenší smysl. spoilery Mimozemšťan se rozhodne, že vyskočí z ledu, sejme chlápka a začne ho přeměňovat. V ten samý okamžik je zabit, spálen a vše je zdánlivě vyřešeno. Druhý den se objeví dva lidé, kteří s danou "thingou" nepřišli vůbec do kontaktu. Oba jsou eliminováni, přesto se o pár minut později objevují další transformovaní mimozemšťané, kteří se nacházejí v lidech, ve kterých se nikdy nacházet nemohli ... stop kurva! Film je mizerný hlavně díky scénáři, původní Věc odkazovala na norskou základnu o pár lidech, ve které došlo z neznámých důvodů k vnitřnímu boji, spálení celé základny a následně k "magorské" snaze zabít nebohého Malamuta. Scénárista nám ale v roce 2011 chce sdělit něco jiného, podle něj byla sice celá základna norská, ale všichni na ní uměli precizně anglicky (až na jednoho člověka stojícího mimo kolektiv: neumíš anglicky? nemáš mezi námi Nory co dělat, vole), bavili se mezi sebou anglicky a navíc byli doplnění o skvělý americký tým, který čistě náhodně tvořili ti nejlepší jedinci ze všech. Díky tomu zde máme Američana, který vypadá přesně jako Kurt Russell v původní Věci (i vlastnostmi), jen mu chybí to máničkovité háro (nahrazené rebelskou naušnicí), pak tu je klasický nigga z ghetta, který se stará jen o tu svojí black ass, a nakonec největší hvězda filmu, modelka, která je zároveň vědcem a navíc jako jediná drží funkční hořák, kdy všichni muži bez poznámek ustupují a přenechávají iniciativu pro boj s mimozemšťanem právě ji (feministky se musely prstit, až to mlaskalo). Největší prdel je ovšem v tom, že je zde přes 15 postav, které člověk nedokáže ani rozeznat (až na Američany - pochopitelně), natož poznat. Ten uměle našroubovaný závěr se psem, z toho jsem se skoro posral smíchy (sakra Matthijsi van Heijningenne juniore, kdo bude pronásledovat toho psa, všichni jsou mrtví? .. na to ser, někoho necháme obživnout), nehledě na fakt, že scénárista s rejžou v tak chaotickém konci úplně zapomněli na jednu z vedlejších postav (poslední záběr na postavu: je posraná strachy ... chvíli před titulky: je mrtvá). Nevidět Věc z 80. let, tak se mi tohle možná líbilo, ale čumět na tak směšný look mimozemšťana, který by si těmi svými špagetovými chapadly nemohl vyhonit ani péro, natož postavit mezigalaktickou loď, která 100 000 let v kuse vysílá nouzový signál? Ježiši...45% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Herec Joel Edgerton má veselou vzpomínku z natáčení. „Na začátku dubna jsme byli venku a mrzlo,“ vypráví. „Koncem natáčení bylo 30 stupňů Celsia a byli jsme pořád ve stejném oblečení… oblečeni jako bychom byli v Antarktidě. Vyjdete ven a všichni mají na sobě šortky a tílka. Bylo to docela legrační.“ (Zdroj: thulestation.com) (Karlos80)
  • Tvorca pôvodného filmu z roku 1982 John Carpenter chcel pôvodne hosťovať aspoň v nejakej malej scéne, no konflikt pracovných termínov mu v tom zabránil. (Arsenal83)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama