Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (272)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztroskotat na ostrově uprostřed velkoměsta je skvělý nápad. Kimovo rezignované soužití s přírodou je parádní, komunikační spojení přes několik měsíců hledané vzkazy v láhvi přímo dokonalé a některé fórky, zejména ten s doručováním černých nudlí nevěřícím týpkem na šlapadle, jsou naprosto originální. Nikdy jsem v romantice nezaznamenal tak potrhlou dvojici zamilovaných, nikdy jsem se tak nebavil při humorných pokusech o komunikaci a nikdy jsem žádné dvojici tak nepřál, aby se vzájemně našla, navštívila nějaký poklidný blázinec a dožila si tam šťastně až do smrti. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy se po konci nějakého filmu tak blaženě pousmíváte - ten pocit, že jste z toho filmu fakt nadšení?...Nestává se to moc často, jen hrstka filmů tohle umí a pokud se jim to poštěstí, je to max jednou (právě na konci). U tohohle filmu se mi toho dostávalo snad každou půlhodinu!! Výborné vtipné scénky, které vůbec netlačí na pilu, vaše břišní svaly nejspíše nerozpohybují, ale je radost na to pohledět. Jsem rád že jsem na tento film narazil, v tu ránu se stal jedním z mých nejoblíbenějších. Po skončení jsem litoval že ještě dál nepokračuje a nejradši bych ho zhltnul ještě jednou. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Myslím že filmový spoiler Tak nudné. Nic jiného tu není. Dokonalá nuda vystihuje pravou tvář tohoto nového Jihokorejského počinu. Jenže kdyby tu alespoň ta nuda byla tím největším záporem, bohužel však není. Scénáristická kýčovitost a tupost je nám předložena už od začátku, k tomu velké herecké nesympatie a postavy mě nutí akorát k nechtěnému smíchu. Právě to je ten veliký kámen úrazu. Už dlouho jsem neviděl film, ve kterém by mi toho tolik vadilo. Skoro každou minutu. Ještě že jsem od toho očekával sakra málo, jsem tu už na ČSFD tak dlouho, že většinou dokážu dost dobře odhadnout přeceněné kraviny. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Nádherný, nádherný, nádherný film. Narazil jsem na něj úplně nečekaně a teď přemýšlím, že se uhnizdí v mé první patnáctce. Atmosférou i zaměřením opravdu připomíná povídkový klenot Tokyo!, je ale nerozstříštěný, citlivý a ohromně dojemný. Neváhám ani chvíli s ultimátním hodnocením. 10/10 U Korejců opravdu umí nejenom Kim Ki-Duk... PS: s odstupem času zařazuji do své TOP 15 jako číslo 3 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOSTALI VŠECHEN ČAS NA SVĚTĚ..... /// Kim je dement, kterej se ocitl na ostrůvku uprostřed velkoměsta. Nejenže je pako, který neumí plavat, ale je jasný, že se v úvodu ani neoběsí, - jen maximálně posere (má nechutnej průjem). A protože chce (stejně) umřít, život je najednou snadnější. Civilizace je ,,na dohled“, on nepotřebuje mobil, kreditky, atd, atd... A film začíná bejt zajímavej. Útěk před ,,skutečným“ (?) světem, civilazací a jejími problémy – neuvěřitelně nápaditý! Trosečníci svých osudů. Tohle je český umění.... tohle německý a TOHLE korejský! Na rozdíl od ,,nich“, tomuhle rozumím! Stává se ze mě Korejec? Nebo snad......? Zajímavě natočené poselství! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem toužil kempovat u Vltavy a spoléhat na její dary. 2.) Nevím, jaké další využití může mít kreditka. 3.) Chci (po Armstrongovi) vidět druhej obrovskej krok pro lidstvo. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)
  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama