Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (272)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, mám proti tomu výhrady... Jenže... Ještě předtím, než došlo k závěrečnému běhu jsem si "liboval", jak ten film nemá nic, čím by mě mohl ve svém závěru překonat. Ano, rozhodně byl celou dobu skvělý a opravdu výborně zahraný, ale rozhodně by mi nevadilo, kdyby byl o pár minut kratší. Jenže pak jsem se přistihl, že jsem při závěrečných scénách stejně napjatý, stejně bezradný a nakonec i stejně slzavě usměvavý jako ona. 85 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa topí v dlhoch a tak rozhodne ukončiť svoj život skokom z mosta, lenže skončí na malom ostrove pod mostom, z ktorého ale nie je žiadna cesta von a tak si tu postupne zvyká na nový spôsob života. Lenže jeho prítomnosť na ostrove si časom ako jediná všimne mladá žena, ktorá už tri roky neopustila svoj byt a je závislá na živote na internete a tak po nadviazaní kontaktu na diaľku spolu začnú cez rôzne správy komunikovať a ich život to postupne ovplyvňuje. Spracovanie je na tom dobre, táto zaujímavá a pomerne originálna zápletka ponúka veľký potenciál vo viacerých ohľadoch a aj žánroch, síce nemám pocit, že by bol plnohodnotne využitý, ale aj tak som spokojný. Od začiatku až do konca sa na to pozerá viac než dobre, slabé miesta tu nie sú žiadne, prvá štvrtina zoznamuje s hlavným hrdinom a jeho životom na ostrove, druhá zase s mladou ženou, ktorá mi sadla ešte viac a zvyšok filmu už hlavne ťaží z ich komunikácie, veľkú pochvalu si zaslúži aj neustály prísun nových nápadov, skutočne v priebehu celého filmu sa nájde množstvo rôznych zaujímavých situácií, nápadov a takých menších prvkov, ktoré to ešte osviežia, obzvlášť tie odkazy na tématicky podobné filmy, takže sa je stále na čo pozerať. Ale aj tak som v priebehu pocítil jeden výrazný zápor, tento film u mňa funguje skôr len ako taká atrakcia, celý čas som sa bavil a tešil, čo zase tvorcovia vymyslia, ale v konečnom dôsledku mi bolo prakticky úplne jedno, ako sa to skončí, prípadne či postavy dopadnú dobre. O jednotlivých žánroch sa tu aj ťažko hovorí, toto je taký zaujímavý film, ktorý ich má niekoľko načrtnutých, či už komédia, dráma, romantický, prípadne aj ten dobrodružný, ale žiadny skutočne nevyužíva, skôr je to len také čiastočné prilepšenie, ale toto neberiem ako zápor, ten prístup k nim mi po celý čas prišiel zaujímavý a nápaditý. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo v zložení Jung Jae-Young a Jung Ryeo-Won, obaja si to svoje splnili a vedľajšie postavy tu už nie sú prakticky žiadne. Réžia a technická stránka sú výborné, skvelá vizuálna stránka, po celý čas to celé prekypuje nápadmi, s týmto nemám problém. A celkom zaujme aj hudba. Tento film síce nepovažujem až za tak kvalitný, ako je všeobecne braný, mám desiatky obľúbenejších juhokórejských filmov, ale aj tak je Castaway on the Moon nadmieru zaujímavý film, v ktorom sa je stále na čo pozerať. 78% ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Myslím že filmový spoiler Tak nudné. Nic jiného tu není. Dokonalá nuda vystihuje pravou tvář tohoto nového Jihokorejského počinu. Jenže kdyby tu alespoň ta nuda byla tím největším záporem, bohužel však není. Scénáristická kýčovitost a tupost je nám předložena už od začátku, k tomu velké herecké nesympatie a postavy mě nutí akorát k nechtěnému smíchu. Právě to je ten veliký kámen úrazu. Už dlouho jsem neviděl film, ve kterém by mi toho tolik vadilo. Skoro každou minutu. Ještě že jsem od toho očekával sakra málo, jsem tu už na ČSFD tak dlouho, že většinou dokážu dost dobře odhadnout přeceněné kraviny. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem žádný korejský film neviděla a docela jsem váhala, než jsem se rozhodla dát na tenhle tip. Ale díky moc za něj, protože to bylo přesně to pravé, co se mně dnes strefilo do mojí nálady. Dokonale zpracovaný příběh v podstatě o dvou ztroskotaných dušičkách v naší civilizované době, protkávaný mnoha úsměvnými situacemi, které nutí k zamyšlení. Hluboké a dojemné hledání nejen sebe samotného, uvědomění si maličkých věcí, které stačí k velké radosti, ale celkově o hodnotách, které jsou, či nejsou v naší době skutečně důležité. Co si budeme povídat, každý z nás byl někdy na nějakém podobném obrazném ostrůvku a přemýšlel o tom, jaké je umění skutečně žít. A s vloženou romantickou linií to nemělo chybu. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Nádherný, nádherný, nádherný film. Narazil jsem na něj úplně nečekaně a teď přemýšlím, že se uhnizdí v mé první patnáctce. Atmosférou i zaměřením opravdu připomíná povídkový klenot Tokyo!, je ale nerozstříštěný, citlivý a ohromně dojemný. Neváhám ani chvíli s ultimátním hodnocením. 10/10 U Korejců opravdu umí nejenom Kim Ki-Duk... PS: s odstupem času zařazuji do své TOP 15 jako číslo 3 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)
  • Jedná se o první film, který se natáčel v Bamseomu. Natáčení bylo speciálně povoleno úřady v Soulu. (Emo-haunter)
  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)

Reklama

Reklama