Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zastřelením presidentky USA začne adaptace komiksu XIII z politického prostředí, který natočil režisér Duane Clark. Ve filmu jsou použity "přívětivé barvy" a pěkný hudební doprovod. Ponořte se do příběhu muže, který nemá ani zdání co udělal a jak se jmenuje. Film je o dvě hvězdy lepší než celá trilogie o Bourneovi. Tedy alespoň mně tento snímek vtáhnul do děje rychleji a lehčeji. Bůh stvořil bolest a ta slouží jako varování, že něco není v pořádku. a ještě jedna moudrost z filmu: Jediné na co lidé zareagují je teror, dáte jim do srdcí strach a nechají vás dělat všechno, cokoli, aby je to ochránilo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že to bude nějaký zajímavý a minimálně solidní zpracování toho geniálního komiksu XIII. Ale už v té závorce: TV film, mě upozorňovalo, že tenhle film se jenom tváří zajímavě. Taky že jo. Celej film jsem se šíleně nudil a nejhorší na tom všem byla ta délka. Kdybych ty komiksy ještě měl, radši bych si je všecky přečet, než bych koukal na tuhle trapárnu. Škoda, že to tak dopadlo. Mohlo to být zajímavý, fakt zajímavý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to není špatně natočené, ale málo platné, jde o kopírák ze scénáře od Bournea, je to utahané, tři hodiny jsou moc, a co je nejhorší, při tak malém počtu postav si myslím každý zkušenější divák domyslí v prvních minutách, kdo za vším stojí a kdo je číslo jedna, takže chybí i jakýkoliv moment překvapení. Akce je rozložena po třiceti minutách něco málo něčeho, ale nijak oslnivě akční scény natočeny také nejsou. Celkově tedy spíše podprůměr, i když řemeslo je znát, že tvůrci umí. Ale jen řemeslo nestačí. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem konec předpovídala od okamžiku, kdy došlo k zastřelení prezidentky, nechávala jsem se pouze nést dějem k cíli. Trochu mi vadilo, že nebylo abolutní ukončení, protože tyhle filmy ho zatraceně potřebují, ale Stephen Dorff byl tak dobrý, že jsem to pominula a nechala vlastní představivost dojet konec. Rozdělení na dva díly mi vzhledem k dvd nevadilo, ale myslím, že se to dalo trošku zkrátit. Zvlášť scény s Kilmerem, protože byl trochu toporný. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama