Reklama

Reklama

The Exploding Girl

  • Slovensko Výbušné dievča (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ivy, 20 ročná gymnazistka, prichádza cez leto domov do Brooklynu. Na ceste sa zastaví za priateľom Alom, ktorý sa dostal do situácie, že nemá kam ísť. Ivy presvedčí svoju mamu, aby mohol zostať u nich v byte. Priateľstvo Ivy a Ala sa prehlbuje, dni trávia jedením pizze a v parku počúvajú hudbu. Napriek tomu, že Ivy je nespokojná so vzťahom s Gregom, tají mu svoj vzťah k Alovi. Tým, že trpí epilepsiou, sa naučila zvládať pocity, aby redukovala stres. Ale tento pretlak emócií si napokon vyberie svoju daň a Ivy stráca kontrolu nad vlastným životom. Príbeh lásky a poetická štúdia priateľstva, nenápadného a zdanlivo bezproblémového. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

heyda 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je velmi zvláštní herečka a mám ji hodně rád, ale tenhle film jak tak neskutečně nudný, že jsem ho opravdu protrpěl až do konce s vidinou nějakého zajímavého zvratu. Bohužel nic neočekávaného se nestalo. Velká nekonečná nuda. Pokud se hodláte podívat na tento film, stačí kouknout na prvních a posledních 5 minut. 25% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

VAROVANIE: JE TO AMERICKÝ NEZÁVISLÝ FILM. Čo konkrétne v tomto prípade znamená, že dej je potlačený na úkor početných väčšinou na seba nenadväzujúcich a často rovno zbytočných dialógov. Zachytenie citovej dilemy Ivy, OK. Ale načo to priam dokumentárne zachytenie každodennosti (jazda metrom, čakanie na chodníku, zaspávanie a zobúdzanie), ktorá z filmu urobila nekonečnú nudu. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zoe je přesně ten typ holky/herečky, jejíž "charisma" mě totálně uspává a je to tudíž originalita scénáře, co za ní zachraňuje koukatelnost filmu (In your eyes, Ruby Sparks). Exploding girl však jakýkoli scénář i děj postrádá, nejakčnější na tom všem je samotný název, což je pro mě naprostej zabiják bdělosti. Celý to působí, jako byste ráno vyběhli ven, vybrali si náhodně kolemjdoucí bábovku a celej den jí sledovali. Zrovna v den, kdy má ale kulový co na práci a tak jen tak bloumá po městě a v myšlenkách. Tenhle film jsem zkusila několikrát, pokaždé v jiném rozpoložení, ale stejně jsme si nedokázaly porozumět a vzdávám ho. Radši bych dřepěla v práci a něco dělala než do čtvrtice dřepět na gauči s nic nedělající šedou myškou Kazankou. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan umí telefonovat!!... jezdit hromadnou dopravou... bloumat po ulicích... válet se v posteli... roztomile koukat se sexy culíčky... a NIC. Vlastně "studentskou" mluvu výborně vystihl v komentáři Silas, ještě bych k tomu "Hi" přiřadil "Okey", ale ono je to přeci nezávislé, citlivé, jiné a proto tak skvělé :) Jo a poslední scéna byla fajn, sice předpokládaná a klidně mohla být o minutu (možná dvě?) kratší, ale byla fajn... Kdyby B. R. Gray měl rozum a natočil krátkometrážní snímek o čtyřiceti minutách užil bych si to určitě více, ale tak každý časem dospěje. (jak ohodnotit vážně nevím, jelikož tento snímek vyvolal mojí averzi ke slečinkám, které mobilní aparát potřebují snad úplně všude) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Všechno to důležité napsala už larelay a já jsem jí moc vděčná za titulky k filmu o kterém se skoro vůbec neví a je to velká škoda. Zoe Kazan v roli Ivy je herečka o které by možná mnozí neřekli, že je krásná, ale jejím obrovským plusem je její úžasná přirozenost umocněná v tomhle filmu i tím, že nebyla snad vůbec nalíčená. Díky za takové nezávislé filmy. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama