Reklama

Reklama

The Exploding Girl

  • Slovensko Výbušné dievča (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ivy, 20 ročná gymnazistka, prichádza cez leto domov do Brooklynu. Na ceste sa zastaví za priateľom Alom, ktorý sa dostal do situácie, že nemá kam ísť. Ivy presvedčí svoju mamu, aby mohol zostať u nich v byte. Priateľstvo Ivy a Ala sa prehlbuje, dni trávia jedením pizze a v parku počúvajú hudbu. Napriek tomu, že Ivy je nespokojná so vzťahom s Gregom, tají mu svoj vzťah k Alovi. Tým, že trpí epilepsiou, sa naučila zvládať pocity, aby redukovala stres. Ale tento pretlak emócií si napokon vyberie svoju daň a Ivy stráca kontrolu nad vlastným životom. Príbeh lásky a poetická štúdia priateľstva, nenápadného a zdanlivo bezproblémového. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

larelay 

všechny recenze uživatele

film, ktory nezanecha na vasom zivote velku ryhu, ba dokonca vy, ktori tento zaner neoblubujete mozete nadavat a mat pocit, ze ste prisli o hodinu a stvrt zo svojho zivota... ale my, milovnici pomalych filmov, kde sa vlastne nic nedeje, a pritom sa tam deje tak vela, sme nadseni a tesime sa, ze sme opat videli, ako krasne a emocne na vas mozu vplyvat dvaja herci a par slov. Posledna scena hovori za vsetko. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Všechno to důležité napsala už larelay a já jsem jí moc vděčná za titulky k filmu o kterém se skoro vůbec neví a je to velká škoda. Zoe Kazan v roli Ivy je herečka o které by možná mnozí neřekli, že je krásná, ale jejím obrovským plusem je její úžasná přirozenost umocněná v tomhle filmu i tím, že nebyla snad vůbec nalíčená. Díky za takové nezávislé filmy. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Vyprázdněná narace, dlouhé statické záběry, voyeurismus, kontaktní zvuk, ruch velkoměsta, svoboda formy. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zoe je přesně ten typ holky/herečky, jejíž "charisma" mě totálně uspává a je to tudíž originalita scénáře, co za ní zachraňuje koukatelnost filmu (In your eyes, Ruby Sparks). Exploding girl však jakýkoli scénář i děj postrádá, nejakčnější na tom všem je samotný název, což je pro mě naprostej zabiják bdělosti. Celý to působí, jako byste ráno vyběhli ven, vybrali si náhodně kolemjdoucí bábovku a celej den jí sledovali. Zrovna v den, kdy má ale kulový co na práci a tak jen tak bloumá po městě a v myšlenkách. Tenhle film jsem zkusila několikrát, pokaždé v jiném rozpoložení, ale stejně jsme si nedokázaly porozumět a vzdávám ho. Radši bych dřepěla v práci a něco dělala než do čtvrtice dřepět na gauči s nic nedělající šedou myškou Kazankou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na mňa možno až príliš také obyčajné... No netvrdím, často takáto civilná forma s kontaktnou zvukovou zložkou poteší a mám ju veľmi rád, len to chcelo ešte nejakú pridanú hodnotu, prípadne nejakú dramatickú hĺbku. Takto to na mňa väčšinu času pôsobilo sterilne a často nezaujímavo. Skrátka nič sa nemá preháňať, a v tomto prípade tej nezávislosti bolo až príliš. Ešte šťastie, že Zoe Kazan patrí k mojim najobľúbenejším herečkám, takže som si vystačil aspoň s jej prirodzenou charizmou a pôvabom. No s inou herečkou by som pravdepodobne išiel s hodnotením ešte nižšie. Priemer. 60/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mám rád takové " obyčejné " filmy. Nikdo v nich neskáče z okna, nevraždí se tam, nejsou k vidění žádné zběsilé honičky, ani pěstní souboje. Je zde k vidění jen příběh jednoho obyčejného vztahu, jakých jsou všude kolem nás tisíce. A stačí velmi dobře zvolená hudba, dva výborní herci a opravdu jen pár slov a tenhle zdánlivě nudný příběh Vás určitě vezme za srdce. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je velmi zvláštní herečka a mám ji hodně rád, ale tenhle film jak tak neskutečně nudný, že jsem ho opravdu protrpěl až do konce s vidinou nějakého zajímavého zvratu. Bohužel nic neočekávaného se nestalo. Velká nekonečná nuda. Pokud se hodláte podívat na tento film, stačí kouknout na prvních a posledních 5 minut. 25% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan umí telefonovat!!... jezdit hromadnou dopravou... bloumat po ulicích... válet se v posteli... roztomile koukat se sexy culíčky... a NIC. Vlastně "studentskou" mluvu výborně vystihl v komentáři Silas, ještě bych k tomu "Hi" přiřadil "Okey", ale ono je to přeci nezávislé, citlivé, jiné a proto tak skvělé :) Jo a poslední scéna byla fajn, sice předpokládaná a klidně mohla být o minutu (možná dvě?) kratší, ale byla fajn... Kdyby B. R. Gray měl rozum a natočil krátkometrážní snímek o čtyřiceti minutách užil bych si to určitě více, ale tak každý časem dospěje. (jak ohodnotit vážně nevím, jelikož tento snímek vyvolal mojí averzi ke slečinkám, které mobilní aparát potřebují snad úplně všude) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že tento film je takový dlouhý rozhovor po telefonu, který není ničím zajímavý. Stejně jako hlavní postavy jsou herecky nezajímavé. Nebavilo mě přemýšlet nad tím, co asi tak ty postavy cítí a i když odsuzuji filmy, ve kterých je citotlačnost doslova evidentní(např. hudba jako na pohřeb - a teď budeš prostě brečet jo?! a jestli ne, tak jsi necita), ale zde byla taková volnost pro pocity až jsem se nudila. Chybělo mi vyplnění toho prázdného místa něčím jedinečným a jímavým. Bohužel pro ty festivalové filmy nemám pochopení.. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

VAROVANIE: JE TO AMERICKÝ NEZÁVISLÝ FILM. Čo konkrétne v tomto prípade znamená, že dej je potlačený na úkor početných väčšinou na seba nenadväzujúcich a často rovno zbytočných dialógov. Zachytenie citovej dilemy Ivy, OK. Ale načo to priam dokumentárne zachytenie každodennosti (jazda metrom, čakanie na chodníku, zaspávanie a zobúdzanie), ktorá z filmu urobila nekonečnú nudu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý síce nie je ničím výnimočný, ale akurát sa mi dosť trafil do nálady. Pekný pohľad na spoločné priateľstvo Ivy a Ala, ktorí spolu zdieľajú vlastne všetko, okrem partnerskej Lásky. Hoci celý film pôsobil dosť strnulo, aj tak sa mi to páčilo a nechal som sa tým ľahkým dejom proste pomaly unášať. Škoda, že dialógov bolo v tomto príbehu pomerne málo - a aj tie čo boli, tak často sa za nimi skrývalo vždy niečo oveľa viac. Zoe Kazan je neuveriteľne charizmatická osobnosť, a na mňa pôsobí až nadpozemsky sympaticky. Záverečná scéna v aute bola sama o sebe krásna, až ma to dojalo. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Takový ten "obyčejný" všednodenní film. Velmi pozvolně a poklidně plynoucí, místy možná až trochu moc pozvolně. Kdybyste se mě ptali o čem film je, řeknu že o dvou lidech co se "poflakují" o prázdninách, hledají se a řeší si své větší a menší "životní komplikace". Kdybyste se ale ptali co se ve filmu vlastně děje, tak už by to nebylo tak jednoduché na odpověď..Nevím jestli to co teď napíšu bude dávat smysl, ale tenhle film se mi líbil víc, než se mi líbilo samotné dívání se na něj...Prostě takhle zpětně celkově se mi líbí pojetí, atmosféra, všechny ty drobné věci, které zachycuje. Dojem je uklidňující, hřejivý, ale při sledování to někdy bylo až mooooc poetické. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Jako to peříčko křehké, jako ti ptáci svobodné, jako život opravdové… V nejlepším slova smyslu OBYČEJNÝ film amerického nezávislého proudu o přátelství a lásce a nejasné hranici mezi nimi. Tak jednoduchý, přitom tak složitý… ~ Mnoho scén je natočeno z dálky, jakoby voyeursky, jakoby jen tak omylem, naopak detailní pohled do dívčiny tváře má neskutečnou hloubku. Příběh, pocity se dají vyprávět i pohledem nebo dotekem. Tento film tomu důkazem. ~ Velice osobní, intimní záležitost. ()

Maura 

všechny recenze uživatele

Začínam si myslieť, že pod značkou americký nezávislý film sa skrýva monotónna dráma postavená na banálnych rozhovoroch a niekoľkých naturalistických scénach, celá zachytená ešte viac nezávisle sa tváriacou dokumentárnou kamerou. Forma prevažuje obsah a to je aj spôsob, akým je potrebné film vnímať. To zachytenie každodennosti bolo to jediné, čo ma upútalo... ()

tidwell 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově sterilní filmy nelze hodnotit jinak. Přesto tenhle romantický zamilovaný snímek není špatný, má takovou příjemnou nezávislou atmosféru. Nutno si tedy odmyslit ty scénaristické přehmaty: epilepsie, zamilované pohledy na svítící mobil a úroveň dialogů neodpovídající žádnému stupni vývoje lidského druhu. Bylo by však pokrytecké tvrdit, že se v tom filmu člověk nemůže poznat nebo, že film originálně nezachycuje osamělost, křehkost vztahů v jistém věku, takže v rámci žánru je to rozhodně nadprůměr a stojí za vidění. Na vychutnání těchto filmů musíte mít ten správný věk. Je to takové "Před úsvitem" pro generaci 21. století... ()

Morrie 

všechny recenze uživatele

To je taková pohoda, nikdy jsem si snad u filmu tak neodpočinul. Střihač zřejmě dostal volno a scenárista se taky zbytečně nenamáhal. Proč psát dlouho sáhly dialogy, když to jde vyjádřit pouhým pohledem. Zoe Kazan hraje víc než sympaticky a dlouhý statický pohledy na její tvář ani trochu nenudí (alespoň mě ne). Díky larelay za titulky a tím za tip. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film, kde se prostě nic neděje, zbytečné mluvení, které je vlastně o ničem, holka, která se neustále dokola motá ve vztazích a neví pro koho se rozhodnout, to by mě mělo jako zaujmout? to teda nechápu v čem by mělo, kdyby se aspon něco dělo, ale nedočkala jsem se pro mě velká ztráta času ()

Reklama

Reklama