Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

Matty 

všechny recenze uživatele

Men vs. Wild. Chlapci by potřebovali pár lekcí od Gryllse. Dojde-li jim svinské štěstí, nasazují svinský krok. Když běží, nepřemýšlí. Rozum nemají a neznají, což se očekává i od diváků. Devadesát minut běhání, sezení, žvýkání, žvanění (o ranách které nejsou vidět a tak) a vraždění. Nejzřetelnější jsou během četných řeží chlístance krve. To o sobě dává vědět Marshallova hororová průprava. Strašidelné scény, o něž si situace „pár nýmandů v divočině“ říká, přitom docela chybí. Stejně jako jakákoliv přidaná hodnota nad rámec starověké vybíjené. Jak je paralela s válkou v Iráku, která taky dlouho trvá a nenese žádné ovoce, vystydlá, je přítomnost Araba a černocha v „týmu“ křečovitá. Nechápu, k čemu takový film, k čemu Společenstvo prstenu, do kterého bylo vloženo podstatně méně peněz a intelektu. I když děsně blbě čitelné úvodní titulky slibují ohromnou podívanou, na „money shots“ očividně nezbyly „money“ a jestli vás nerajcují utínané údy, můžete se těšit jedině na dvě ženy, které jsou, jak tomu ve zhmotněných chlapských fantaziích bývá, tajuplné, mlčenlivé a sexy. Ale kvůli tomu netřeba sledovat devadesátiminutový film, úplně stačí na chvíli zavřít oči. 50% Zajímavé komentáře: Cappuccino, Macejko, Martinius ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto mala byť moja posledná akcia.“ – „Možno bude.“ Po rozpačitom SÚDNOM DNI je to síce „návrat ku koreňom Neila Marshalla“, ale ďalší PÁD DO TMY to tiež nie je. Ale ani béčkarskí PSÍ VOJACI. Marshall výborne ovláda gore a i osemdesiate preseknutie krčnej tepny v ledva hodinu a pol dlhom filme pôsobí rovnako šokujúco, ako prvé. Podarili sa i niektorí herci (Liam Cunningham – PSÍ VOJACI, HARRY BROWN, nový SÚBOJ TITANOV), výprava je (miestami) krásna a vďakabohu Neil upustil od humoru (resp. od veci, ktorú si pod tým pojmom predstavuje). Vlastne by som dal skôr palec hore, ako dole. Faktom ale je, že scenár je priemerný a hoci stále niekto niekam beží alebo sa s niekým seká do krvi, časom začne brutálne akčné tempo paradoxne stagnovať/nudiť. Viac v mojej recenzii na recenzie.org: http://recenzie.org/historicky-film/412-centurion-6o- ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrnej masakr bez nějakých větších ambicí. Na akční scény se slušně kouká a tak hlavně za ně a i s přihlédnutím k faktu, že to bezproblémově uteče zvedám své původní hodnocení o hvězdičku. Zkrátka takový kousek co nenadchne ani neurazí, ale ty plytké postavy trochu naštvou. Všechny charaktery jsou tu jenom načrtnuté a moc se toho o nich nedozvíme. Zkrátka klaďasové jsou kladní a záporáci záporní. A tak nejzajímavější je úloha Olgy Kurylenko která je jakože němá a tak za celý film neřekne ani slovo.50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kéž by takhle nějak vypadal BRAN MAK MORN. Syrová, válečná řežba. Marshall má své rezervy a měl by se hlavně naučit stříhat a přechody mezi určitými scénami taky nejsou úplně košer, ale umí vykreslit parádní atmosféru plnou války a krve. Obsazení je znamenité. Výborný, správňácký Michael Fassbender je vyvažován němou divoškou s ďábelskou tváří Olgy Kurylenko. A Dominic West, i když se tam moc neohřál potěšil. Málem bych zapoměl, Eskheriho hudba se povedla na jedničku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný historický krvák, ktorý ma takmer nenechal vydýchnuť. Vždy sa tu niečo deje, je skutočne akčný, drsný a netradične krvavý. Michael Fassbender sa do svojej úlohy výborne hodil a jeho hviezda právom stúpa závratnou rýchlosťou. Je naozaj zaujímavé, že tesne po tomto filme vznikol film Orol deviatej légie, s ktorým majú naozaj veľa spoločného. Režisér N. Marshall už dávnejšie ukázal svoje kvality, ale žiaden jeho film s výnimkou Pádu do tmy, nepôsobí tak kompaktne a celistvo. Som zvedavý na jeho ďalší film a chcem sa presvedčiť, či jeho stúpajúca kvalita filmov bude pokračovať. Jediné, čo mi trocha nesedelo bola už dnes v podstate hviezda Olga Kurylenko, ktorá má na tvári makeup neustále a preto jej úlohu mohol zastúpiť prakticky ktokoľvek. Inak som bol s nasadením a adrenalínom naozaj spokojný. Mám rád takéto naháňačky po lesoch. Uvažoval som aj o plnom počte, ale moje štyri berte ako veľmi silné. 80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • V původním scénáři bylo napsáno, že Etain (Olga Kurylenko) byla nevlastní sestrou Arianne (Imogen Poots), a že to ona byla tou, která měla zjizvenou tvář. (Borrtex)
  • Technickými modifikacemi musely projít i zapůjčené sněžné skútry norských armádních jednotek. Důvodem bylo přemístění filmového štábů do odlehlejších lokací skotské pahorkatiny s ležící pokrývkou sněhu. (Conspi)
  • Kmenový vůdce by v žádném případě neměl oholenou hlavu. Dlouhé vlasy a vousy byly totiž považovány znakem síly a vůdcovství. (Hal_Moore)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama