Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný, ale opravdu nádherný snímek, který na mě měl nečekaný vliv a vzbudil ve mně silné emoce. Tady se nejedná o prvoplánovanou dojímavost, ale naopak snímek je natočen s takovou upřímností, že ji vyvolá sám, ať chcete nebo ne. K tomu všemu ty výborné herecké výkony všech přítomných dam, paní a slečen ale i pánů a jejich postavy, která každá prožívala trochu jiný vztah a pocity, ovšem týkající se stejné věci - mateřství. V podstatě do posledních 10 minut jsem opravdu nevěděla, jak to skončí a že to skončí zrovna takto. Nemůžu hodnotit jinak než 5*, protože kromě toho, že snímek je naprosto dokonalý prostě se vším všudy - je zbytečné tu vyjmenovávat kameru, jednotlivé herce, střih, hudbu atd. - ale taky mě donutil zapřemýšlet se nad mými vztahovými peripetiemi a nemohla jsem jinak než, že jsem v podstatě od půlky filmu nebo možná od poslední 1/3 brečela skoro v kuse jak malá. Takže hodně silný zážitek. Rozhodně mě značně ovlivnil, avšak nejsem si jistá, jestli ho budu chtít vidět ještě někdy znova, protože se obávám, že takový nával emocí asi dobrovolně už nebudu chtít podstoupit. Krásná píseň Little one. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"So, what's your biggest fear?" "That she'll spit in my face."     Smutne ladená dráma, pri ktorej ma neustále zarážalo, ako podivne sa chovajú skoro všetky ženské postavy a aké nevýrazné sú zase skoro všetky mužské postavy. Téma filmu je jednoznačne niečo, čo vo mne silne rezonuje, ale jej spracovanie na ma mňa pôsobí tak umelo a neprirodzene, že som tomu výslednému dielu jednoducho nedokázal uveriť. Nemyslím si preto, že by bol Rodrigo García nejako zvlášť zručný režisér, z toho materiálu sa určite dalo vyťažiť podstatne viac. Ak niečo môžem vysoko vyzdvihnúť, tak to sú výborné herecké výkony, hlavne štvorice Naomi Watts (Elizabeth), Annette Bening (Karen), Kerry Washington (Lucy) a Samuel L. Jackson (Paul). Najmä na moju obľúbenkyňu Naomi som sa veľmi tešil, zrovna tu ale výnimočne hraje poriadnu mrchu, čo sa mi pri tejto sympatickej herečke dosť ťažko znášalo. V každom prípade aj v takejto role obstála s veľkou cťou, čím dokazuje, že je naozaj výborná herečka. Pozdvihnúť film na vyššiu úroveň sa nedarí ani hudbe Edwarda Shearmura, ktoré znie pomerne otrepane. Film mi na ČSFD pripadá značne nadhodnotený (84%), môj dojem z neho je bližší podstatne striedmejšiemu hodnoteniu na IMDb (72%).     "You don't know who I am or what I want, you cunt." ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době drama ze života, které ve mě zanechalo velký dojem. V Mother and Child budete sledovat herecké galapředstavení včech protagonistů. Ano i Samuela L. Jacksona. Líbilo se mi jak scénárista dokonale propojil jednotlivé osudy a nakonci je prostě spojil v jeden neuvěřitelný zážitek. Navíc vše podkresluje dokonalá hudba. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá skladačka osudov niekoľkých žien. Nabité emóciami a veľmi dobrým vývinom postáv. Silné emotívne výkony, nevtieravá hudba. A zaujímavé sú i vedľajšie postavy. Skrátka akoby to napísal sám život. Sakra nevyspytateľný život. Film by si zaslúžil asi i o hviezdičku navyše, ale... Vždy, keď som nastavil hodnotenie na 5*, spomenul som si na sklamanie, že to neskončilo tak ako som dúfal, že skončí. Nie, koniec to nebol zlý. Radosť na konci bola cítiť, tak dobre to zahrali. Ale moje sklamané paličaté emócie úplatky neberú. =) Ach jo, škoda. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Film nebyl v české distribuci, proto ani nemá český distribuční název, ostatně stejně jako další film v tomto článku. Příběh je docela komorní, vypráví o třech žanách – matce (která kdysi dala dítě k adopci), její adoptované dceři (která tedy neví, kdo je její matka a je tím poznamenaná) a nakonec nastupuje na scénu černoška, která zase po dítěti touží, ale přirozenou cestou to nějak nejde. Řekli byste klasická zápletka, v podstatě ano, ale natočena velmi pěkně. Drama je totiž velmi atmosférické, kamera velmi plynulá a pomalá, skvěle všechno zapadá do konceptu citového dramatu. Ano, hraje se zde hodně na city, skoro by se dalo říci, že film je pro ženy, ale není to tak – i muži si v něm najdou to své (protože ať chtějí nebo ne, dotýká se jich to taky). Další příjemným kladem filmu je hudba, velmi decentní a nevtíravá, dobře však podkreslující jednotlivé scény. V neposlední řadě je vše dobře zahráno a postavy jsou uvěřitelně napsány, nemají žádné zbytěčně napsané repliky. Prostě je film úhledně natočen a příjemně se na něj dívá. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Skutočný vekový rozdiel medzi herečkami Annette Bening (Karen) a Naomi Watts (Elizabeth), ktoré stvárnili matku a dcéru, je iba 10 rokov. Vo filme to bolo 14 rokov. (MikaelSVK)
  • V každé scéně se objeví fialová barva. (ČSFD)

Reklama

Reklama