Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Zajímavé rodinné drama, které netlačí na pilu. Nechává příběh volně plynout, pomalu zaplétat a taktéž i rozplétat. Na tomto snímku oceňuji především jeho lidskost, skvělé herecké výkony (zejména Naomi Watts a Annette Bening) a pro mě trochu neočekávaný konec, který mě velmi překvapil, což se tak často nestává. Přiznávám, že mě v poslední době žádné americké drama příjemně nepotěšilo tak jako právě toto. Film rozhodně stojí za doporučení, já jeho volby nelitovala. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, podľa mňa veľmi vydarené. V podstate tri príbehy z troch rôznych pohľadov, ktoré majú napokon spoločné takmer všetko. Aj keď u dvoch príbehov bola jasná prepojenosť už od prvej chvíle, ten tretí mi tam stále akosi nepasoval, aj keď sa dalo tušiť, kam to vlastne celé bude smerovať. Takže taká štipka predvídateľnosti v tom predsa len bola, hoci niekoľko zvratov v deji dokonalo zmenilo tok deju. Teda najmä v závere filmu, kde bolo podľa mňa tempo nasadené už naozaj veľmi rýchlo, čo sa mne osobne až tak nepozdávalo. Ale film ako celok, so svojimi príbehmi a posolstvami bol naozaj pekný a hodnotný. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 debutoval Rodrigo García autorským snímkem Co vlastně ženy chtějí? a o deset let později si spolu s ním podobnou otázku klademe znovu. Film Mother and Child svého autora nezapře, ani kdyby chtěl. Jde totiž o navlas stejnou sondu do ženské duše, tentokrát jen o pár let dospělejší a jak název napovídá, teď budou středobodem dění děti, matky a jejich proplétající se osudy. Ti kteří viděli Co vlastně ženy chtějí? už jistě vědí, že ani nyní nebudou mít hrdinky na růžích ustláno a že o slzy a hledání způsobů, jak zaplnit prázdné místo v srdci i životě nebude nouze. Herecké obsazení je základní devizou filmu, Annette Bening, Kerry Washington i Naomi Watts v rolích Karen, Lucy a Elizabeth, z nichž každá je nešťastná svým vlastním způsobem, podávají všechny solidní výkony, Jimmy Smits a Samuel L.Jackson jim zdatně sekundují (v tomhle snímku jsou to skoro jediní muži), možná poznáte i několik hereckých tváří z prvního zmiňovaného filmu. Mother and Child se mi velmi líbil a plně splnil moje očekávání, na plný počet hvězd to ale nebude, hlavně kvůli rozvláčnému tempu a trochu samoúčelně vykonstruovaným slzopudným situacím, které si García na dámy (myslím tím dámy na plátně i v publiku) tak rád chystá. Přesvědčte se ale sami. ()

readan 

všechny recenze uživatele

Film sa zo začiatku rozbiehal síce pomaly, ale celkom zaujímavo. Najskôr bol pohľad na rozličné životné príbehy zainteresovaných postáv, ktoré sa po chvíli začali na seba napájať a vytvorili úžasný celok. Páčilo sa mi zdôraznenie lásky matky k dcére a naopak. Hralo to na city. Je to vlastne ukážka života, ktorý je komplikovaný, ale aj tak nádherný..takisto aj o rozhodnutiach a skutkoch, ktoré môžu človeka trápiť. Herecké výkony taktiež výborné a prirodzené. Páčilo sa mi aj to, ako sa vyvíjali charaktery postáv..Celkový snímok vo mne zanechal hlboký dojem. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krásný film o tom, jak vláčíme následky našich činů, včetně těch, jimiž jsme se provinili na druhých a ovlivnili tak jejich životy, ale i o tom, že jednou můžeme udělat to, čemu jsme se tolik let báli pohledět do očí a zjistit, že je nám odpuštěno a zbývá jen odpustit sami sobě. Film o několika způsobech mateřské lásky i o tom, jak málo se známe ... I když bych našla drobné vady na kráse, zcela je vynahrazují skutečně výjimečné výkony Annette Bening, Naomi Watts a Kerry Washington. NEJKRÁSNĚJŠÍ OKAMŽIK: Elizabeth, natahující dlaně po své novorozené dceři ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Když Elizabeth (Naomi Watts) v podzemních garážích nakládá do kufru svého auta zavazadla a dětskou autosedačku (čas 1:35:32), tak za ní v rohu stojí zaparkovaný automobil Škoda Octavia. (thomasnikrs)

Reklama

Reklama