Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (634)

plakát

Podnájemnice (2014) 

Komorní herecký koncert ústředního tria bez zbytečného sentimentu či patosu.

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Alan Rickman se ve svém druhém snímku vydal daleko do historie Francie a byť byla jeho pohnutka šlechetná, myslím si, že se nechal krásou zahrad á la fracaise Andrého Le Notre trochu unést a rozněžnit...I přes ten romantický závěr (a záběr, na konci snímku) je ale Králova Zahradnice pěknou, kvalitní podívanou. A jako návnada k návštěvě Versailles poslouží spolehlivě...

plakát

Samba (2014) 

Nakache s Toledanem umně vybalancovali krutou realitu prostředí ilegálních přistěhovalců s vtipnou, vkusnou love story. A i díky skvělému obsazení (říkám ano Charlotte Gainsbourg ve filmu, v němž si neubližuje a trpí jen přiměřeně...) jde o krásnou podívanou.

plakát

Zmizelá (2014) 

Vynikající adaptace knižní předlohy porušující nepsané pravidlo, že kniha je vždy lepší než film...

plakát

Paddington (2014) 

Hravý, do posledního detailu vizuálně i hudebně vyladěný a dojemný. Tak takový je Paddington a můžu ho vřele doporučit všem dospělým, kteří se na něj vydají.

plakát

Nejlepší show (2000) 

Best in show je trestuhodně nedoceněná komedie, alespoň u nás. Velká škoda.

plakát

Mikulášovy patálie na prázdninách (2014) 

Kouzlo prvního filmu se Tirardovi tak úplně zopakovat nepodařilo, přesto je tohle Mikulášovo prázdninové dobrodružství docela podařené a stylové a hlavně díky rodičovské dvojici Merad-Lemercier i velmi zábavné.

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

To, že je Julianne Moore fenomenální herečka, je snad už všem jasné. A tuhle sezónu by jí filmová Akademie měla konečně splatit dluh, a za roli Alice Howland jí toho Oscara dát. Still Alice je totiž krásný, srdcervoucí filmový příběh o ztrátě sebe sama a za všemi jeho kvalitami stojí právě Julianne. "The art of losing isn’t hard to master; so many things seem filled with the intent to be lost that their loss is no disaster..."

plakát

Láska na kari (2014) 

Nepochybujte o tom, že Láska na kari je pohádka. Společně s nasládlým českým názvem (jak jen je původní název chytřejší a mnohoznačnější!) a poslední dobou dost změkčilou anamnézou režiséra Lasseho Hallstroma by mohla odradit leckterého diváka. Ale byla by chyba se nechat odradit a tuhle indicko-francouzskou fusion romantiku si nechat ujít, jde totiž o skvěle natočenou pohádku! Od indické silnice do prvotřídní francouzské restaurace s molekulární kuchyní jde totiž o dojemný, ale chytře natočený příběh, se svižnými pasážemi (souboj "na nože" při vaření k nim určitě patří), skvěle obsazený, se spolehlivě chytlavou hudbou A.R.Rahmana a s překapivě dobrým scénářem, napsaným podle knižní předlohy. A tak ať už umíte uvařit omáčku hollandaise i o půlnoci se zavázanýma očima, nebo je vaším nejvyšším ukončeným kulinárním vzděláním několikeré zhlédnutí Ratatouille (Cizího oběda, budeme-li tíhnout k té Indii), myslím, že se na tuhle sto stop dlouhou cestu můžete s klidem vydat a nebudete zklamaní. Dávám poctivé čtyři (nemichelinské) hvězdy.