Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (448)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, na mňa tam bolo toho nudného suchého britského humoru asi až moc. Aj keď animácia medveďa je v skutku podarená, nejak sa do hraného filmu nehodí. Herci či hlavní tak vedľajší sú nudní a nesympatickí. Dokonca aj Nicole Kidman sa nehodila do tejto role, pretože ani nevyzerala ako záporná postava. Čítal som si mnohé recenzie, aby som sa dopátral, čo iných na filme tak zaujalo, no nedočítal som sa nič iné než - roztomilé, rozkošné, či podarené. To mne nestačí, aby som sa 2 hodiny díval na milého medveďa. A nejak sa neviem ani donútiť pozrieť si dvojku. (15.12.2021) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $76,271,832Tržby Celosvetovo $268,047,808Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,243,518Tržby za predaj DVD v USA $13,729,408║ správne uletené a uvoľnená zábavnosť sadne, hneď niekoľko krát tu príde na moc vydarené trefné scénky ktoré bohato pobavia, príbeh neotrávi, za posledné roky jeden z najlepších rodinných filmov /90%/ ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku roztomilý rodinný film, který nepřináší co se zápletky týká vcelku nic unikátního, ale je to v podstatě velmi příjemná záležitost s úžasně sympatickým hlavním hrdinou. Jako velké pozitivum, za které přihazuji jednu * a posunuji film nad pomyslnou hranici průměru, je fakt, že je to tak "Britské". Obzvlášť když jsem se na film díval v originálním znění, tak jsem mohl ocenit ten krásný britský přízvuk hlavních aktérů, který se mě osobně tak krásně poslouchá a samozřejmě se také kochat velmi vtipným anglickým humorem. Když k tomu přidám i pár zajímavostí, které mi film přinesl, jako třeba fakt, že Londýňané mají 107 způsobů jak vyjádřit, že prší, tak dostávám pro mě nadprůměrný a příjemný zážitek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neexistuje milejší film za poslední roky, než je Paddington. Paddington je prostě roztomilouš největšího ražení. A taky se na něj moc hezky kouká, protože rozbije a vošahá všechno, co mu pronikne do zorného úhlu jeho očí. Na druhou stranu tahle pohádka kombinovala reálný svět s tím kresleným tak, že jsem si neustále říkal, proč nikomu není divný, že ten medvěd mluví a chová se jako člověk. Na tu myšlenku už jsem sice asi starej, ale roztomilost je tak výrazná, že každé dítě musí slintat blahem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou hruzu a dostal jsem zabavnej, i kdyz samozrejme trochu preslazenej rodinnej film. Tohle je ten typ filmu, kterej si dovedu predstavit sledovat kazdej rok o vanocich, jako kulisu u nejaky jiny cinnosti. Sice tu mame pribeh, kterej ale neni buhvijakej a vicemenene jen slepuje dohromady jednotlivy scenky, kterejm naprosto kraluje medvidek v hlavni roli. Sice to je misty uz prehnany, misty infantilni a vetsinou tezce predvidatelny, ale stejne se da u kazdy sceny skvele zasmat. K tomu tu jsou super sympaticky herci a celkove vse svizne odsejpa, takze tech 90 minut utece jako nic. Za me naprosta spokojenost. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • První plakát k filmu byl představen poprvé v roce 2012, téměř dva roky před premiérou. (Perverz)
  • Paddington byl vytvořen od hlavy k patě v počítači. Při natáčení však štáb používal různé pomůcky, aby pomohl hercům lépe se vžít do své role. Mezi jinými například loutku Paddingtona připevněnou na tyč nebo plyšové medvídky v různé velikosti. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama