Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (448)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výrazně umírněnější verze Tedíka. Snímek je zcela vhodný pro malé i velké diváky. Ideálně pro všechny společně. Taky jsem si tam našel svoje. Netuším, jestli stárnu, či se postupně transformuji v retarda, ale v několika momentech jsem pocítil něco, čemu se říká dojetí. Dojetí se tak nějak doplňovalo s několika momenty zábavy. Snímek je velmi zdařile hudebně doprovozen a zcela obstojně zahrán. Jedná se o klasický snímek zobrazující lehoulince ztřeštěnou rodinku, kde se všichni mají hrozně rádi a v kritickém momentě dovedou pořádně zatahat za jeden provaz. Snímek je neuvěřitelně milý a lidský. Ačkoli podobné filmy ani omylem nevyhledávám, tak tomuto se podařilo si moje srdíčko získat a já mu ve finále nemám moc co vytknout. Možná se snímek někomu může zdát trošku přeslazený, ale spíše si myslím, že má potenciál leckomu pozvednout náladu. U mě více než dobrý! Slabší 4 kousky! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

U britských filmů a pomerančové marmelády se vysoká očekávání často nevyplácí. Bohužel, Paddington má své nejlepší momenty již v traileru, takže film absolutně ničím nepřekvapí, neohromí. Přesto jako večerní oddychovka zafunguje spolehlivě. Zamrzela přítomnost Nicole Kidman, které role absolutně nesedla, její dějová linie navíc působila dost zbytečně. Nebýt jí, jdu možná s hodnocením o trochu výš. Takhle je to bohužel docela vyplácaný potenciál. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neexistuje milejší film za poslední roky, než je Paddington. Paddington je prostě roztomilouš největšího ražení. A taky se na něj moc hezky kouká, protože rozbije a vošahá všechno, co mu pronikne do zorného úhlu jeho očí. Na druhou stranu tahle pohádka kombinovala reálný svět s tím kresleným tak, že jsem si neustále říkal, proč nikomu není divný, že ten medvěd mluví a chová se jako člověk. Na tu myšlenku už jsem sice asi starej, ale roztomilost je tak výrazná, že každé dítě musí slintat blahem. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem nebyl cílovka (páč nejsem dítě, jsem starej cynik), musím říct, že se mi tenhle ve všech směrech "čistý" film, ve kterým se nemluví sprostě, ani neteče krev (přestože jsem se párkrát přistihl, jaký by asi z toho medvěda byly steaky- jako sorry, ale chvílema byl ten plyšák děsně nesnesitelnej! :-), docela líbí, příjemný osvěžení. Navíc je to britský až na dno sklenice s pomerančovou marmeládou, což Ramirez, ten starej britofil, umí ocenit. Příběhově sice sladší a ulepenější než ta marmeláda samotná, ale who cares, je fajn, že i takovéto filmy mají v dnešní době místo. A ten Londýn... brilliant! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Never go full retard!!! Sama se divím, že v roce 2014 ještě někdo točí takhle naivní filmy - naivní ve smyslu blbé. Chápu, někomu miloučké poselství filmu stačí, ale no tak! Znám spoustu filmů, které cílí na děti, ale nepotřebují od charakterních herců jako Hugh Bonneville, Peter Capaldi nebo Nicole Kidman, aby ze sebe dělali karikatury. Pokud berete Paddingtona jako film pro pomalejší děti pod deset let, tak dobrá, ale nechápu, proč k tomu bylo potřeba tak dobrých herců a drahého CGI (Paddigton sám o sobě vypadá úžasně a Ben Whishaw ho dabuje dobře). Zkrátka tenhle film a já se míjíme, chybí mi nějaký přesah, pomrkávání na dospělé diváky a bohužel i emoce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)
  • Postavu Paddingtona měl původně namluvit Colin Firth. Jeho hlas mu ale připadal příliš hluboký pro roli medvíděte, a tak po dohodě režisérem odstoupil. Nahradil ho Ben Whishaw. (Barghest)
  • Režisér a scenárista Paul King pracoval na filme 5 rokov. Jeho žena povedala, že noc po premiére sa prvýkrát po troch rokov v kľude vyspal. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama