Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller určený divákom, pre ktorých bol Da Vinciho kód iba začiatkom. Mladá archeologička pátra po skrytých tajomstvách templárskych rytierov... Keď sa Mira Sorvinová ako manhattanská archeologička Tess Chaykinová stane svedkyňou krádeže podivného predmetu z Metropolitného múzea, ktorý ulúpia štyria muži na koňoch odetí v brnení templárskych rytierov a ozbrojení mečmi, jej život sa obráti hore nohami. Nasledujúce udalosti ju spolu so špeciálnym agentom FBI Seanom Daleym zavedú na fantastickú a dobrodružnú cestu, precestujú Turecko i Grécko a na záver príde k šokujúcemu odhaleniu vo Vatikáne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

anli 

všechny recenze uživatele

Televizni film natoceny podle prvniho romanu Raymonda Khouryho.ktery se castecne odehrava ve 13.stoleti a castecne v soucasnosti.Vicemene jde o dobrodruzny thriller opredeny mystikou Templaru.Knih i filmu na podobne tema vzniklo po"DaVinciho kodu"velmi slusne mnozstvi.Proste proto,ze lidi tajemna mystika zase zacla zajimat."Posledni templar"jako kniha je vyborne napsana a velmi ctiva-postavy jsou zive,dej bohaty a minulost zahadna,stejne jako motivy nekolika postav,ktere se objasni az na konci pribehu.Film-jako vetsinou-se od predlohy odklani,misty mene,misty vice.Nekdy to moc nevadi,ale v nekolika pripadech to trochu"zataha za logiku" a divak,ktery necetl knihu zaktrouti hlavou.Jinak je ale scenar vcelku slusny a rezie pomerne pecliva.Mira Sorvino nam pomalu starne a role archeolozky ji opravdu sedi.I ostatni herci jsou dobri a udrzi film v malinko nadprumernem celku.Beru v uvahu,ze jde o film televizni,s mnohem mensim rozpoctem a moznostmi,nez klasicky film pro kina a davam slusnych 55%. ()

melekos 

všechny recenze uživatele

Film bych shrnul asi takto: Mohlo to být horší. Knihu jsem nečetl, takže hodnotím jen film jako takový. Příběh ušitý na míru "správnému názoru." Archeoložka, která jde po objevení pokladu templářů a nikdy nevěřila v Boha, se najednou zamiluje a věřit v Boha začne? Potom ještě navíc zničí "důkaz," který by ohrozil křesťanství? No, na mne až moc zamotané a nesmyslné, ale když chvíli člověk úplně vypne, nakonec je v tom i takové poselství víry, člověk musí věřit a ne hledat důkazy. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Po úvodní akci nastává také čas nudy, kdy se hlavní hrdinka vybavuje s dětmi nebo s tím chlapem. Já nevím, asi měl být vložený příběh o templářích udělán zvlášť, protože ten byl alespoň trochu zábavný. Hrdinka filmu mi byla obr nesympatická, taková kráva co všudybyla a všechno zná, prostě na tomto tv filmu neshledávám nic pozitivního, abych se díval na druhý díl. Snad malilinko ty akční scény?Ale bylo jich málo, takže fakt nic. 201311020/0 ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo mnohokrát řečeno kniha je vážně skvělá ,ale z filmu jsem bylo hodně zklamaná. Z Tohohle více než dobře vyhovujícího témata by se dal udělat opravdu vynikající velkofilm. Uplně mě štvalo co všechno ve filmu ošidili a taky ,že se tu našlo pár nesrovnalostí. Závěr knihy byl o mnoho lépe zakončen a v rolích bych si taky dokázala představit úplně jiné tváře. Pokud se někdo rozhodně vytvořit remake opravdu podle knihy tak by to bylo super ,protože tahle kniha si to zaslouží.. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Indiana Jones, Lovci pokladů, jen trochu v akčnějším podání. Film ani děj není špatný, jen je škoda, že se zde objevují typické béčkové scény, např když Tess zmlátí někde v kanálech bandu místních týpků, dále závěrečný souboj na lodi, kde pěst střídá pěst a né někdo zemřít nebo to vzdát. nový Indiana Jones je všas jednoznačně lepší, jen snad sénář má tento snímek na lepší urovni. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Román Poslední templář byl debutem Raymonda Khouryho a na listině bestsellerů New York Timesu se udržel 22 týdnů. (hippyman)
  • Adaptácia románu Raymonda Khouryho - "Posledný templár" (The Last Templar). (Smok)

Reklama

Reklama