Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 581)

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha ma to nudilo. Humor sa do hororov nehodí. Scenár sa tvári šikovne a originálne, ale inak je to klišé. Áno, je pravdou, že po prevalení twistu získava film nový, svieži rozmer (a v podstate aj žáner?), ale že by sa úroveň zábavy nejako extra zvýšila, to sa povedať nedá. Po vizuálnej stránke je to relatívne vypiplané, sem-tam to poteší hrou s klišé (tupý svalovec ako hlavný hrdina) a finále je veľkolepé. Ale inak to prešumelo okolo mňa bez výraznejšieho záujmu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po filme je mi jasné, prečo je tu tak pestré hodnotenie. Na podobné filmy len ťažko bude jednotný názor, viem, že sa to dá povedať o každom filme, ale o takýchto obzvlášť. Mne to veľmi nesadlo, logika i fyzika tu ide úplne bokom. Treba vypnúť mozog a možno si to niekto užije. Rozjazd ma ešte ako tak bavil, no s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz viac na hlavu. Hororový žáner mám dobre preskúmaný a tu som nenašiel nič, čo by ma rozhodilo. Podobnosť s novo vznikajúcou (zatiaľ) trilógiou Hunger games je očividná, ale v Hunger games ten umelý svet pôsobil podstatne uveriteľnejšie. Záver filmu môže niekomu pripadať cool, ale pre mňa to bolo iba superblbé zavŕšenie celého filmu. Základná myšlienka nebola zlá, len tomu chýbal reálnejší prístup, aspoň trochu. 40%. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se opravdu těšil, protože už první ohlasy mluvily o něčem nevídaném. A taky že jo. O tomhle filmu není možné napsat více, aniž bych nespoileroval, takže kdo film neviděl, tento komentář raději přeskočte. SPOILERY! První půlhodinu normálně tvářící se horor (až na pár výletů do nějaké prapodivné laboratoře) se najednou změní na reality-show, která se ke konci změní na hru o záchranu celého lidstva. A kdo už nějaký ten horor viděl, musí obdivovat, jak si Goddard hraje s žánrovými pravidly, jak si z hororového žánru dělá srandu (týpek, který má sloužit jako varování "nejezděte tam" a jeho následný rozhovor s centrálou) ale hlavně jak horor miluje. Protože jedině opravdový milovník hororu může udělat takový film a hlavně dát tam takový konec. K tomu role Sigourney Weaver potěší, hodně potěší. Druhá projekce je určitě podmínkou, ale už teď vím, že film je na hodně dobré cestě vyfasovat plný počet. 80 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je to za čtyři, protože jsem se skvěle bavil, právě proto, že jsem se měl asi nejspíš bát nebo mít alespoň nerva. Plán nevyšel a celé se to tak splácalo, jako by mi rejža dal k dispozici několik filmů najednou. Některé byly pitomé a některé naprosto fantastické. Celkově tedy průměr, ale právě že to byla taková psina s tak velkým nádechem fantastična (až skoro sci-fi) a predevším na slasher velice originální nápad, který by si možná zasloužil hlubší rozbor, a přinejmenším tucet následovníků, hodnotím spíš kladně a klidně bych si takový "dobrodružství" pod starou chajdou dal ještě jednou nebo spíš znovu, ale trochu jinak, lépe. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadá jako klasickej druhořadej horor, kdy se partička kamarádů vydává do hor, aby tam násilnou smrtí jeden po druhém zemřeli. Nebyl by to však Joss Whedon, kdyby do scénáře nepromítl trochu své geniality. V druhé půlce se totiž začnou ve filmu dít dosud nevídané věci a samotný konec je naprosto fantastický. Nechci kazit překvapení, rozhodně to totiž stojí za to...80% ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Na monitoru lze zahlédnout postavu podobnou Patricku Batemanovi (Christian Bale) ze snímku Americké psycho (2000) nebo členy Ku-klux-klanu. V jedné kostce lze pak zahlédnout zahradního trpaslíka, kyklopa, obří stonožku, poletující hlavu nebo divoké psy, (PanTumnus)
  • V záběru je možné vidět Boomera, Witche a Tanka z počítačové hry „Left 4 Dead“. Dalším herním monstrem je Alma z "F.E.A.R.", která se objevuje na pozadí scény ve výtahu. (Corpsegrinder)
  • Ve filmu jsou zmiňováni staří bohové, takzvaní Prastaří, kteří kdysi vládli světu. Jedná se o mýtus vytvořený na počátku 20. století americkým spisovatelem H. P. Lovecraftem. (Chuppa)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama