Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

Šakal 

všechny recenze uživatele

FASTER and FASTER, MORE and MORE.....Nic není tak jednoznačné, vše má dvě strany mince, svůj rub a líc. Nicméně to nic neubírá na důležitosti, aktuálnosti, kvalitě a poselství tohoto pozoruhodného dokumentu. Kdyby již za " mého mládí " místo " kvalitních učebnic a zajímavých uspávacích " výkladů učitelky zeměpisu a přírodopisu nám byla pouštěna podobná DVD, mé ( nejen ) zeměpisné znalosti by ( troufám si tvrdit ) neobsahovaly tolik " hluchých míst ". Velice působivý dokument. 90% p.s. nemám nic osobně proti Z. Svěrákovi ( ba právě naopak ), ale v tomto případě jsem jeho doprovázející komentář vydržel poslouchat cca 3 minuty než jsem DVD přepnul na originál. komentář. Jeho hlas a " styl vyprávění " mi absolutně k tomuto dokumentu neseděl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti: Zem zhora a zároveň zblízka. Chvíľu sme v Kostarike, strihom zase v Indonézii a v zápätí v Himalájach. Ako podnet na zamyslenie osožné, informačne samozrejme povrchné. Ide o to, ak vás niečo zaujme, naštudujte si. Vizuálne nádherné, až mi pripadá, že ten komentár je tam navyše. Z jedného uhľa pohľadu je, z iného je to vlastne práve o ňom. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dech beroucí záběry. Téma ekologie, které nás bombarduje ze všech stran, nás při sledování tohoto dokumentu musí trefit do nejcitlivějšího místa, pokud ještě nějaké máme. Není to nejlepší dokument světa, ale je to jeden z dokumentů, který se týká celé společnosti, celého lidstva a tudíž má v tomto hledisku hlubší význam. Premiéra filmu na celém světě v mnoha veřejnoprávních médiích snad už konečně "nakopne" společnost k lepšímu zamyšlení nad ekologickými problémy. Nebuďme stále jen optimisty. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ďalšia varovná agitka do zbierky poučných a zároveň úchvatných dokumentárnych cyklov. Symbióza obrazu a hudby spôsobuje príjemné mrazenie a ideové vyznenie diváka prinúti zamyslieť sa nad našou krehkou existenciou, ktorá je podriadená silnejším zákonom prírody. Inak značne ma iritoval rozprávač Svěrák a dosť ľutujem, že som to nevidela v origináli. Odhliadnuc od toho, strhlo ma to, aj keď sa nemôžem zbaviť dojmu, že EARTH čoby duchovnejší a dojímavejší dokumentárny zázrak, už v mojich očiach nič neprekoná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Na pesimismus je už pozdě." Brilantní dokument. Úžasné letecké záběry přírodních krás i lidského řádění spojuje naprosto skvěle napsaný komentář, jenž v původní verzi předčítá Glenn Close, v české pak poněkud překvapivě Zdeněk Svěrák. Film si nebere servítky a každého, kdo ho označí za lacinou ekologickou agitku, je mi líto. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Tento film vznikl jako neziskový projekt. Veškeré jeho výnosy půjdou na organizaci Yanna Arthuse-Bertranda, GoodPlanet, která bojuje za ochranu životního prostředí. [Zdroj: SPI] (POMO)
  • Spolu s celosvětovou premiérou v kině a vydáním na DVD a Blu-ray se Home objevil i na YouTube, a to zcela oficiálně, s vlastním designem stránky i desítkami bonusových materiálů. Jeho "zisk" se podle tvůrců nebude počítat v dolarech, ale v počtu lidí, kteří ho uvidí. (ČSFD)

Reklama

Reklama