Reklama

Reklama

Recenze (13)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Neviděl bych to na horor v pravém slova smyslu, ale spíše na takový kratší thriller, s větším počtem hluchých a nudných míst. Mně totiž nezajímá, co se hrdinovi motá v palici, hrdina má jít a dělat nějaký čurbes. Takže z celého filmu mně přišla zajímavá tak čtvrt hodinka, možná něco víc. Zvedám hodnocení jen pro atmosféru a minigore. 201207285727/6029 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělý, hodně atmosférický kousek o muži, který se snaží vyrovnat se smrtí své manželky... Na hřbitově pak potká tajemnou ženu o které však neví, že trpí vlastní strašnou fóbií... Tenhle kus je dostatečně krátký, takže nestihne ani v nejmenším nudit, má skvělou bezvýchodnou atmosféru a konec dostatečně krvavý, aby každý hororový fanoušek byl spokojený... Já byl... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha, marně se snažím vybavit, zda jsem už viděl nějaký Nizozemský horror. O Necrophobii se nedá říct, že je vyložené špatná ani že je fakt dobrá. V téhle polaritě nefunguje. Je zajímavá a zvláštní. Má několik vyloženě dobrých scén (třeba hned prolínací titulková a několik dalších ve filmu - nerad bych spoileroval, ale sklepení je fajn), má ale i několik nezajímavých a nudných. Obecně však z Necrophobie zůstává dobrý pocit. Může za to jednak velmi střízlivá stopáž (i vzhledme k levnějšímu provedení díky za ni), tak i zajímavá tématika (až jsem si občas říkal, zda si tvůrci nespletli název, respektive to zásadní slovo, kterým chtěli svůj příběh pojmenovat. Film nakonec zajímavý jak z psychologické stránky, tak i ze stránky zpracování. 3.5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdařilý kousek, který otevírá báječná záhrobní scéna - noc, mlha, hřbitov, kříže, otevřený hrob se ženou, jíž na hlavu vykukující ze zěmě míří ostrý rýč... Velmi dobrá kamera, příjemná atmosféra a vhodně zvolená hudba. Speciální efekty jsou kvalitní - mrtvoly se rozpadají, červi se mrskají, krev stříká a puška, hák i motorovka se činí. Zpracování mi připomnělo zfilmované povídky podle E.A.Poa od R.Cormana, náladou pak blízké italským horrorům 70.let. Možná i mírná inspirace Gerardovou hrou od Kinga. Vyrovnat se se ztrátou blízkého není jednoduché, pokud si ale před tím prožijete to, co jedna z žen snímku, pak máte na zbláznění nárok. Labyrint chodeb, modré příšeří, mlha, řetězy (čekal jsem cenobity v čele s Pinheadem) a ječící motorovka....měl jsem štěstí na technicky velmi kvalitní verzi a to se počítá. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Kratičký hororový kousek z Holandska, který je svým příběhem poněkud bizarní, ale vlastně proč ne. Už samotné intro na hřbitově mile navnadí, ale jak děj postupuje dále, je zřejmé, že tady půjde o něco hlubšího. A taky že jo. :-) Síla filmu spočívá v jednoduchosti. Režie zdlouhavě nic nevysvětluje a rovnou nám naservíruje prazvláštní příběh o ovdovělém muži, který se vyrovnává se ztrátou své ženy. Film postupem času potemňuje, až dospěje ke zdařilému finále, kdy především scény s motorovou pilou jsou opravdu výborné. Filmu nechybí ani špetka černého humoru („Přeskočíme předehru?“ - „Jen přes mou mrtvolu.“ :-)), navíc jej doprovází povedená muzika, takže to opravdu stojí za to. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama