Reklama

Reklama

Vienna's Lost Daughters

  • Rakousko Wiens verlorene Töchter

Obsahy(1)

Anita, Dorit, Eva, Hennie, Lizzy, Susanne, Susy a Rosalie žijí v New Yorku, kde založily své rodiny a vybudovaly si své životy. „Vienna’s Lost Daughters“ jsou všechno židovské dívky, které vyrůstaly ve Vídni a byly z ní v letech 1938/39 vyhnány.
S překvapující otevřeností a emocionalitou se setkávají s režisérkou Mirjam Ungerovou a poskytují jí pohledy a vzpomínky z těch nejzazších oblastí svého soukromého života. Rozhodly se odhalit jí své vídeňské příběhy – příběhy z Vídně, která i v New Yorku žije dál.
Film ukazuje nehasnoucí jiskru v očích těchto žen, smích v jejich koutcích, otevřený výraz jejich tváří, pláč nad nezapomenutelným. Ukazuje, jak lze díky bridži, vídeňským písničkám a pečení těch nejlepších Sachr dortů žít v New Yorku vzpomínkami. Zajímá se o málem až somatické následky osudů těchto žen teď a tady. Na základě pozorování jejich amerického všedního dne a jejich obvyklého způsobu řeči lze pozorovat jak sepjatost s Rakouskem, tak také odtržení od následků rakouské kultury. Jak budou tyto – zatím již zcela amerikanizované ženy – reflektovat Vídeň coby součást jejich životních příběhů? (Fary)

(více)

Reklama

Reklama