Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašný zlo... Sáhodlouhá trapná vata, která je skutečně zábavná jen v několika málo poměrně sofistikovaných momentech, jako je náhlé zjevení Megatrona (a fight s ním) nebo parádně pokřivená pasáž v panenkovských šatech. Jinak ale průser, kterému šílený dabing jen nasazuje korunu. JEDINÝ, kdo to ustál se ctí, je naprosto FAMÓZNÍ Chris O'Dowd, kterému se, zdá se, otevřely dveře do Hollywoodu... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tenhle film je přímo prošpikován scénami, které byly přizpůsobeny spíše dětskému publiku. Věřím, že ti nejmenší se u tohohle filmu budou přímo královsky bavit… no a ostatní (např. já) se pobaví jak kdy. Některé scény jsou fajn (parodie různých filmů), některé jsou těžce mimo (začátek byl nudný). Hodně dlouho po skončení jsem přemýšlel o hodnocení mezi dvěma a třemi hvězdami. A nakonec dávám tu lepší možnost, hlavně kvůli (vcelku roztomile) přehrávajícím hercům. Vemte si takovou Emily Blunt. Myslím, že teď lituje, že kvůli tomuhle snímku odmítla roli v Iron Manovi 2, ale do tohohle filmu mi perfektně seděla a svou roli krásně přehrávala. Stejně jako padouch Chris O'Dowd a Amanda Peet. Jason Segel byl v pohodě, stejně jako Jack Black, na kterém to vše stojí a padá. Suma sumárum - pokud chcete vidět opravdu bláznivou verzi Gulliverových cest, tak po tomhle sáhněte všemi deseti prsty. Jinak se tomuto vyhněte opravdu velkým obloukem. 50 %. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky hollywoodsky zprzněná směsice moderní filmové adaptace a módní teenagerské komedie plná těch nejprůhlednějších popkulturních odkazů a zvláštně nevyváženého humoru. Tahle víceméně stále ještě filmová pohádka je postavena především na charismatu Jacka Blacka a ten na vše tedy rozhodně nestačí. Není to sice zase až taková hrůza, jak by se podle místního hodnocení mohlo zdát, ale taneční ,,antiválečný" závěr inspirovaný snad Bollywoodem film sráží na kolena úplně. O povinném happyendu nemluvě... Dvě hvězdy za ty dvě adaptované části úžasné dětské knížky pana Jonathana Swifta, na tu třetí a čtvrtou už se bohužel nedostalo, stejně jako na závan těch nádherných klukovských dobrodružství, které se mi při vzpomínkách na její četbu vybavují... (o antiutopické rovině románu jsem v té době ještě neměl ani ponětí, stejně jako o něm nemají ponětí tvůrci této filmové adaptace) ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nejtvrdší vzorek hulili tvůrci Tureckých hvězdných válek v roce 1982 a protože ten rok byla slušná úroda, rozhodli se, že archivují něco i dalším generacím.Čas od času se stane, že se archiv otevře a něco málo se nabije do skla (špeky se nebalí, protože pak by toho z archivu rychle ubývalo), udělá se pohodová atmosféra, skleněnka koluje a všichni přítomní se smějou i největším kravinám a napadají je věci, které jsou za hranicemi lidského vkusu a logiky.Tuto proceduru zřejmě absolvoval i tým kolem Roba Lettermana, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak mohlo někoho napadnout (a poté ještě nepochopitelněji...i ztvárnit) tuto dementní (ne)komedii.Gulliver's Travels nejsou vtipným filmem, spíš dosti trapným, se spoustou totálně WTF scén (Jack Black močící na hořící palác v zemi Lilliputů...cože?), s logikou, která si udělala hodně dlouhou a dalekou dovolenou (během chvíle lilliputy postavený luxusní byt v lidské velikosti...cože kurva?) a tupým scénářem psaným 4 letým dítětem scénáristy.Zkomedializování klasických pohádek se nebráním, ale nesmí to být za cenu nelogičností a scén, které jdou za hranice absurdity.Gulliver's Travels jsou zklamání a s tím, že mám rád Jacka Blacka jsou pro mě zklamáním dvojnásobným - lepší 1*. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)

Reklama

Reklama