Reklama

Reklama

V hlavních rolích půvabné komedie o dospívání, která vznikla na motivy bestsellerů autorky Beverly Cleary, se představuje teenagerská hvězda Selena Gomez (Kouzelníci z Waverly, Hannah Montana) a debutantka na filmovém plátně Joey King. Ramona (King) je malá holka s ohromnou představivostí, která ráda tropí lumpárny. Kvůli jejím rozpustilým žertům musí být neustále ve střehu všichni členové rodiny včetně její starší sestry Beezus (Gomez), která se snaží přežít první rok na střední škole. Obě dívky zažívají tradiční radosti i strasti dětství, díky kterým pochopí, že v životě mohou dokázat cokoliv, když si budou navzájem důvěřovat a spoléhat na sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Fr 

všechny recenze uživatele

RAMONU MUSÍ ČLOVĚK MILOVAT..... /// Je jí 9 a je to bystrá holka! Bohužel se neumí soustředit, často je zasněná, zpochybňuje nutnost vyslovovat správně slova, má nízkou úctu k pravidlům gramatiky a k pravidlům vůbec. Naštěstí má chápající rodiče a milující tetu. A taky starší (i mladší) ségru, kvůli které trpí komplexem ,,mladšího“ sourozence. Dětskýma očima, plnýma fantastických představ sleduje a (ne)chápe problémy starších. Joey King je milej poděs a v pohodě utáhne celej film. Má v sobě kousek s Denise (postrachu okolí), Pipi (to snad každej ví) a určitě ještě někoho (to zas nevím já). Nekonfliktní zábavu pro dětské odpoledne ruší jen zamilovaná romance tety Bea, která zase (asi?) potěší ty starší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Je mi 9 let a přemýšlím, jaké jsou výhody rozvodu (rodičů...!). 2.) Jsem mladší sourozenec a ještě k tomu holka. 3.) Jsem rodinej typ. 4.) Miluju filmy podle knížek pro děti od 7 let (Beezus a Ramona od Beverly Cleary). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne P.S.: Syn byl spokojenej - jestli vám jde o tohle..... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure. Technicky pěkně natočený film o dospívání (hodně se mi líbil nápad se zobrazováním představ Ramony), který mi místy trochu připomínal Mikulášovy patálie, na které však ve výsledku rozhodně nemá. Vzhledem ke zvolené tématice jde do jisté míry o dílo, které je seriózně pojato a rozhodně není tak přihlouplé, jako ostatní filmy s dětmi v hlavních rolích a jak by mnozí z vás očekávali. Neřekl bych však, že jde o komedii pouze pro děti, i dospělý si u toho zavzpomíná na svá dětská léta, což byl i můj případ. Celkově tedy nenáročná podívaná na odreagování, které dávám čtyři trošku slabší hvězdy. ()

Reklama

coinneach 

všechny recenze uživatele

Další z řady rodinných bláznivých komedií, bohužel téhle chybí to, co je pro filmy podobného ražení nesmírně důležité, Ramona postrádá nápad. Hlavní postava, devítiletá, nesmírně nadaná, chytrá a bystrá dívenka je zdrojem všemožných ztřeštěných situací, ať už více či méně vtipných. Absence nápadu je o to viditelnější, že jsme svědky bezdějové linky, která nemá jak zaujmout. Podobně laděný, starší, ale mnohem lépe podaný snímek, Postrach Denis, má děj, o který se může opřít, a do něj pak jako koření celé podívané vkládat humorné situace. Tohle téhle místy až trapností zavánějící komedii chybí jako sůl. Na druhou stranu je výkon hlavní představitelky Joey King vskutku obdivuhodný a budeme ji určitě ve filmech vídávat i nadále, snad ale s lepším, chce se napsat alespoň s nějakým, scénářem. 40 % ()

STARKOVA20 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda rodinné a netrapné komedie, dost jsem se na Ramonu těšila, ale musím říct, že mě celkově film dost nudil, říkala jsem si, že mohl být klidně o 20minut kratší. A představitelka Ramony-Joey King mi byla neuvěřitelně nesympatická, nevim proč, ale nemohla jsem se na ní prostě dívat. Dostala jsem na ní během sledování filmu vyloženě alergii. Film celkově nebyl špatný, Selena se mi tu hodně líbila a to nejsem nějaký její fanoušek. Nic extra, ale zas taková hrůza to nebyla, to bych k Ramoně byla až moc přísná. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem takových prostinkých příběhu o ničem, avšak tento film je v lecčem jiný. Líbí se mi, že do popředí se nestaví pubertální dívka, ale maličká devítiletá Ramona, která má šílenou představivost. To je první plus. Druhé je styl natáčení, kde se do reality promítá právě fantasie a bludy. Ale bohužel tím to pro mě končí. Příběh je celkem nepoutavý a mě to trochu nudilo, nenapomohlo tomu ani zapeklitý vztah mezi tetičkou a láskou ze střední či Beezus a její kamarádství. Zkrátka pro mě to je tak 35% film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Jméno stavební firmy, která přistavuje k domu novou místnost se jmenuje Bendix. V knížce "Beezus and Ramona" se Bendix jmenuje panenka Beezus, kterou Ramona zapekla do jejího narozeninového dortu. (bfa)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (heyda)
  • Joey King (Ramona) získala v roce 2011 cenu za nejlepší dívčí herecký výkon v hlavní roli ve věkové kategorii do 10 let (včetně). (heyda)

Reklama

Reklama