Reklama

Reklama

Nemrtví

  • Francie Mutants
Trailer

Obsahy(1)

Svět napadl pandemický vir, který mění lidské bytosti na primitivní a krvežíznivé kreatury. Marco a Sonia se pokusí najít řešení z této svízelné situace, avšak Marco je také kontaminován. Začíná se pomalu měnit a Sonia, která s ním čeká dítě, má před sebou dilema. Musí bojovat se Zombie a zároveň proti muži, kterého miluje. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Trapné, jednoznačné zklamání. Můj neoblíbenější žánr (mutanti, zombie), ale v tomto případě otřesný. Kdyby se děj držel původních deseti minut a předvedl něco podobného, jako britský seriál Dead Set, pak by možná měl šanci na úspěch. Pokud ale půlku časového rozpoložení filmu, zabírá trapné drama partnerské dvojce a postupná změna jednoho z nich, stane se z toho nuda. Celý děj se navíc odehrává v naprosto nezajímavé budově, postavy jsou trapné a nepovedé kopírky těch slavnějších z lepších filmů. Hlavní představitelka je na dělo už po třiceti minutách a vrchol stádia mutace vypadá, jako stoletá želva. Nikde jsem nepociťoval náznak napětí ze světa, po kterém se toulají lidožraví zabijáci, nelogičnosti proplétají celý film, který jsem sledoval bez špetky emocí. Kolonka v rozpočtu s největším číslem, nesla název "vypůjčení vrtulníku". Všem jsem přál, aby zhebli a pak se toulali po lese s tou bandou zelených kryplů. 40% 14.01. 2009 ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Dynamické akčné scény s plným priehrštím brutality hneď od začiatku vtiahnu diváka do deja. Potom sa akcia náhle spomalí a režisér prekresľuje horor na psychologickú drámu. Zamilovaná žena postupne prehráva boj s časom a nedokáže zabrániť premene svojho priateľa na ohavného zombi- mutanta. A opäť zmena: príbeh sa zdynamizuje a premení na neľútostné gore – jatky, navyše v pôsobivých zimných exteriéroch a vo vnútri opustenej budovy. V závere vypätá dráma, ktorá znovu, ale teraz proti sebe postaví bývalých milencov. Nasleduje plno ťažkých otázok, podčiarknutých teatrálnym rozhodnutím o bytí a nebytí „toho druhého“. A krvavé scény v zimnej scenérií sú zvýraznené uhrančivým hudobným sprievodom. Moje očakávania od Mutantov neboli vysoké a teda moment sklamaného očakávania sa nedostavil. Skôr naopak. Vcelku pôsobivé francúzske hororové dielko, s myšlienkou aj priestorom na zamyslenie... ()

Reklama

mourinho 

všechny recenze uživatele

Docela nechuťárna, ale to už k tomuto žánru tak nějak patří. Jinak souhlasím s tím, co je tady obecně chváleno (tísnivý pocit navozující prostředí opuštěného nemocničního komplexu uprostřed zasněžených hor, výborné masky) i s tím, co je tady obecně kritizováno (zbytečně roztřepaná kamera v akčních scénách). Jako fanoušek zombie tématiky jednu hvězdu navíc rád přihodím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád zombíčiny a myslel som, že Francúzi im dajú niečo, čo im nedali Američania, Taliani či Briti. Ale je to len more klišé – od klišé postáv po klišé zvraty. Nezačína to úplne márne, ale dej sa čoskoro stal natoľko fádny, banálny a krajne neoriginálny, že skutočne neverím, že by mohol nadchnúť fanúšika pod-žánru, ktorí videl aspoň 50 najslávnejších zombíčin. Škoda, že tvorcovia nevyužili pozoruhodnú výpravu: dej sa odohráva v obrovskom opustenom komplexe uprostred zasnežených hôr. V skutočnosti sa ale v zasnežených lesoch odohrá len jedna krátka naháňačka. Čakal som „zombícke OSVIETENIE“... bol som naivný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tradičně suše neoriginální virózní zápletku na koukatelné úrovni udržuje hlavně velmi sympatická hlavní hrdinka a zajímavé prostředí obrovského komplexu (laboratoř? obytný komplex?) uprostřed lesů v horách a vlastně i zajímavě pojaté postavy hrané neokoukanými herci. Takhle nějak bude vypadat Resident Evil 14. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru 31. 5. 2009 na Filmovém festivalu Gérardmer ve Francii. (Terva)
  • V čase 14-15 minúta sa palivová ručička zobrazujúca stav nádrže mení z plnej na prázdnu. (zuzulatomas)

Reklama

Reklama