Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (189)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

John Carperter se stal legendou již dávno, nicméně doba jeho největší slávy je dávno pryč. Jeho poslední filmy postrádají příslušný drive, nápad a celkově se jedná o dosti stereotypní díla, která jsou očividně svým způsobem zakořeněná v 80. letech. To nemusí být vždy na škodu, ovšem ona nostalgie musí být dobře dávkována."The Ward" je příkladem poměrně zajímavého námětu, ovšem jeho zpracování malinko hapruje. I při střídmé stopáži totiž nedokáže správně zaujmout, protože děj je pomalý, násilí je dávkováno poměrně odměřeně a navíc je zde kupa nelogičností a prazvláštního jednání. Amber Heard je kočka a nevadí mi ani jako herečka. Do béčkového hororu se přesně hodí. V závěru potěšilo rozuzlení, které potlačilo téměř vše, co bylo do té doby řečeno a film je tak vyhozen ze škatulky nadpřirozených do škatulky realistických (i důvod onoho rozštěpení osobnosti je z hlediska psychologie a psychiatrie poměrně obhajitelný). Tudíž okej, ale znovu nemusím. 5/10! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Filmy z různých blázinců a nějakých sanatorií přímo miluji, a to proto, že si zde můžou scénárista a rejža vyhrát jak s postavami, které mohou být nechutné, obskurní a temné nebo také s příběhem, kde se zde mohu dít různé věci. V tomto snímku to vzali sice trošku hopem a tak zde máme ten nejklišoidnější příběh, který ale není nejhorší a napravuje to skvělou atmosférou a vydařenou pointou. Amber Heard je prostě kočka a zahrála na výbornou. Můžu jen doporučit. Jedná se o nadprůměrný kousek. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Dnes už prakticky jisté, že jde o posledního Carpentera. A.Heard ještě v době, kdy si to tak zle neposrala s tím Deppem. A ne, jak se zde někteří domnívají (netuším, jak na to přišli, to by poznal snad i hluchý), hudbu neskládal sám Tesař. Nicméně! Jde pořád o lepší průměr a rozhodně nejde o smutný konec mistrovy filmové kariéry. Samoz., že šlo z toho vytřískati více. Ale to už je po těch 10 letech snad jedno, ne? Bod za tu klasicky béčkoidní závěrečnou pointu, která mi dala vzpomenouti na takové fláky jako Phantasm či The Lamp 1987.;-) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem že tenhle horor bude strašidelnější ne že bych se nelekl ale takový ten pocit strachu a očekáváni co přijde prostě nebylo Amber Heard je skvěla herečka a tady se snažila to zahrát asi jak nejlíp jak umí, hodně mi to připomínalo ( Noc s nabroušenou břitvou ) Prostředí psychiatrické léčebny vždycky nějak působí děsivě a tajemně ale většinou stejně pokud není opuštěná je to přeci jen slabší. Přesto menší spokojenost. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Carpenter stárne. The Ward neponúka dokopy nič, iba množstvo samúčelného strašenia v ošúchaných televízne pôsobiacich hororových kulisách ústavu. Nie že by to vyložene nefungovalo, ale keď to už herecky nestojí za veľa, aspoň by to chcelo nejakú invenciu v zápletke. No a tá prichádza iba so záverečnou pointou, ktorá je však z hľadiska vnútornej logiky viac ako diskutabilná. No mohlo to dopadnúť aj horšie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama