Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie opouští teplo rodinného krbu a přijíždí do Lyonu studovat na konzervatoři hru na klavír. Rozhodne se pro společné bydlení se svojí kamarádkou z dětství. Mezi oběma ženami propukne spalující vášeň a Marie se vrhá do bouřlivého milostného vztahu plného dominance, fascinace a senzuality. (claudel)

Recenze (12)

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Tak prvně musím zvolat nadšeně - bravurní výběr hudby! Ta dokonale prosycovala to neštěstí i vášeň dohromady. Maria se bála zkazit si život svůj a nakonec ho zkazila raději někomu jinému. Svědectví o tom, jaké to je být milován někým, koho chcete tak moc, ale brání vám v tom vaše racionalita. Šílenství a vášeň - dvě ústřední slova spojující se v jeden film a dokonale k sobě pasující - ovšem s racionalitou nemají nic společného. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o přiblížení neobvyklého vztahu, kdy se Emma zamiluje do své kamarádky z dětství, která k ní asi taky něco možná cítí, leč dává to najevo podivným způsobem... Boužel, je z toho cítit tak trochu nedodělanost, navíc herecké výkony nejsou taky zrovna 2x úchvatné - hlavně představitelka Emmy by zasloužila proplesknout, takže celkově snímek až na ten zajímavý námět zrovna moc nenabízí....4,5/10 ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který ve mně zanechal spoustu otázníků, především, co se týká jednání hlavní hrdinky. Mám mírné podezření, že nejde čistě o tajemství ženského světa, nýbrž scénaristovy hrátky s dějem a jednotlivými postavami. I když mám vůči scénaři výhrady, vše pozitivně přebíjí nádherná hudba, spousta známých děl slavných hudebních skladatelů. Kdybych měl hodnotit jen hudbu, pětihvězdičková stupnice by mi nestačila. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Rozhodne plusove body za myslenku filmu, ale to je asi tak vsechno. Reziser (scenarista) si se mnou pohraval jak na horske draze. Chybelo ztotozneni s hlavnimi postavami, kazde priblizeni do jejich sveta bylo v zapeti naruseno. Hlavni postava, se kterou bych mela teoreticky soucitit a chovat k ni sympatie se chovala nelogicky, takze se me vice dotykaly emoce "zaporne" postavy. Hustsi atmosfera by mozna vsechny nedostatky trosku zakryla. Skoda, krome hudby ma film spoustu falesnych tonu. Slabsi prumer. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Budeš mi chybět... Film o vztahu dvou žen, které vlastně jedna druhou využívají. Snad kdyby byl film o heterosexuálním páru, nevynikl by jejich patologický vztah tolik, jako tomu je v případe Je te mangerais. Hudebni stranka je sice fajn, ale neni zdaleka tak chytlava, a hlavní hrdinka mi připomínala jednu neoblíbenou "kamarádku" z mého okolí. Brrr. No a pokud jde o "pianové filmy", tak kromě Piana a Pianisty bych raději doporučovala hlouběji orientovanou Pianistku a nebo La tournesse de la page. Zajimavé je, že právě ony dva naposled zmíněné filmy a Je te mangerais pocházejí z Francie. Maj snad Francouzi uchýlku k pianistkám? :) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama