Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pomyslná koruna všech Růžových panterů, která už asi nenalezne důstojnějšího dědice. Gagy neberou konce, a přestože jsou mezi nimi některé, jejichž účinek výrazně opadá už při druhé projekci, plnohodnotně je kompenzuje celá řada momentů, jejichž genialita naopak neopadne snad nikdy - především úvodní konfrontace s Katoem patří k mým nejoblíbenějším komediálním scénám vůbec. Viděno serióznější optikou je to sice hrozná kravina, ale to ke Clouseaovi už prostě patří... 85% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Humor mi přišel ještě víc ulítlejší než kdykoli předtím, a přesto je tento díl hned za druhým ze série nejlepší. Shodou okolností má tento film společné s Růžovým panterem jen postavu Clouseaua, o onen slavný diamant zde opět nejde. Dreyfuss se zvedl ještě o stupeň výše, Clouseau je jako vždy na 100% - nejlepší moment: vyslýchání personálu v domě. Novým prvkem jsou parodie - v úvodních titulkách si bere Edwards na mušku známé hollywoodské klasiky, na konci zase milostné scény z romantických filmů. Některé scény mi připomněly neméně skvělého Fantomase, ale nevím, zda to bylo úmyslně. Co ale zjišťuji, že existují dvě dabingové verze - viděl jsem bohužel tu vyrobenou pro VHS, kde se střídá v pravidelných intervalech ve vedlejších rolích dvojice Šrom - Klapka. Aspoň že Stanislav Fišer zůstává zachován. Jelikož jsme se tu vyhnuli hluchým místům, dávám tentokrát bez jakýchkoli debat pět hvězd. "Zavolejte FBI, CIA a Pentagon a zjistěte, kdo vyhrál!" ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pohodená stará obálka, ktorá prežila strastiplnú cestu k adresátovi, tvorí ostrú hranicu medzi manželkou, ktorá v nej vidí neporiadok a manželom-filatelistom, pre ktorého je pokladom ťažko vyčísliteľnej ceny. Nazýva sa to cena záľuby. Séria filmov s inšpektorom Clousseauom, bondovky a vinnetuovky sú ako tá obálka a tiež tak nejako rozdeľujú ich divákov. Ja nie som fanúšik pinkpanteroviek, aj keď pripúšťam, že som sa na nich pred mnohými rokmi veľmi dobre zabával. I keď vtedy nebolo ťažké víťaziť nad sovietskymi vojnovými filmami, ani nad drámami zo života družstevníkov. Je zrejmé, že 99 % z hodnotených filmov už viackrát neuvidím, takže by nebolo korektné zahŕňať do hodnotenia nostalgické spomienky. Preto iba tri hviezdičky. Z toho najmenej jednu za záverečný boj s oblečením pri vyzliekacej scéne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ružový panter znova zasahuje" (The Pink Panther Strikes Again) je kriminálna komédia zo série filmov o parížskom inšpektorovi Jacquesovi Clouseauovi. Je to diel s poradovým číslom štyri. Herec Peter Sellers opäť exceluje. Jeho postava dostáva v tomto snímku mnoho priestroru, ktorý patrične využíva. Hlavne vďaka hereckým kreáciam pána Sellersa sa z inšpektora Clousea stala nadčasová kultová filmová postava. Aj keď nepatrím ku nadšeným priaznivcom anglického humoru, tento film sa mi celkom páčil. Opätovný zásah svojrázneho detektíva Clousea a patálie s jeho nadriadeným inšpektorom Dreyfusom mi prišlo vhod. Pobavil som sa. *** ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční vrchol celé série, tady poprvé a taky naposled je to "čistokrevný růžový panter". Nekonečné eskapády skvělého humoru, které se nepotřebují přetahovat se zpívajícími filmovými hvězdami či nekonečnými minutami detektivních zápletek. Všechno tu od počátku až do konce slouží jedině a pouze humoru, neuvěřitelnému, ztřeštěnému a nesmírně originálnímu... 80% Zajímavé komentáře: Radek99, Marigold ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama