Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

The Runaways řadím mezi to nejlepší co jsem kdy viděl. Rozhodně a nesesaditelně pro mě patří mezi Top10. Floria Sigismondi moc dobře shrnula cca 5 let do hodiny a půl filmu. Bylo to plné energie, kde se člověk nemá šanci ani na chvíly nudit. Emotivní, rebelské, s klady a zápory popularity. Dakota Fanning s Kristen Stewart to zahrály prostě naprosto skvěle a i když originální The Runaways miluji, tak písně přezpívaly opravdu moc dobře. Dakota Fanning alias David Bowie je pro mě prostě nezapomenutelná. Michael Shannon byl v roli Kima Fowleye excelentní. To co do role dal se podle mě nedá naučit. Líbilo se mi, že při koncertu v Japonsku měla Dakota stejné oblečení jako Cherie Currie v roce 1977 a celkově ten koncert vypadal až identicky stejně jako tenkrát, což dodalo filmu hodně. Film má toho tolik, od začátku legendy, přes její vrchol až po její pád. Velmi skvěle natočeno, zahráno a ještě k tomu s úžasnou hudbou. Chtěl bych o tomto filmu napsat tolik chvály, ale prostě nenacházím slov. Sex, drugs and rock&roll! ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkem standardní biopic. Pokud jste jich pár viděli, budete celou dobu naprosto přesně vědět, co vás čeká, žádná překvapení se nekonají. Nicméně pokud se zajímáte o kapelu The Runaways, nebo hudební historii obecně, jde o dějepisnou lekci dějepisu poměrně věrnou a především zábavnou. Necelá dvouhodinovka uteče jako voda, protože co si budeme povídat, sex, drogy a rock and roll byly, jsou a budou přitažlivé. Soundtrack je víc než fajn a Kristen Stewart opět dokazuje, že má v sobě víc, než jen skelný upíří pohled. Dakota je taky v klidu a navíc obě docela slušně zpívají, takže nečekejte zázraky, ale rozhodně palec nahoru. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rock & Roll, baby! Jako milovník nářezové kytarové muziky a zarytý punk-rocker nemohu být nespokojen! Tohle je film o tvrdejch holkách, co si klidně troufnou na bandu smradlavých metaláků, ujíždějí na chlastu a drogách a rády masturbují ve sprše. Když si to zrovna nedělají navzájem... Shit, zapoměl jsem upozornit, že komentář je do 18-ti let nepřístupný. Tohle biografické drama má prostě všechny správné přívlastky, jež jsou s oblíbenou odnoží hudby spjaté, a všichni, kteří nemají srdce na správném riffu, ať se jdou bodnout. Fuck hip-hop, bitches, come get some guitars! Navíc v jakém jiném filmu lze vidět Kristen Steward, vášnivě líbající Dakotu Fanning? Jako režijní debut překvapivě fajn - bez hluchých míst, herecky na výši... solidní drama s bezva soundtrackem! UPDATE: Fuck this! S dvoudenním odstupem, naposlouchaných The Runaways a V.A. k filmu jsem se zamiloval. Five motherfuckin´ stars! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátky hry na kytaru Joan Jettové jsou komické. CITÁT - Koníček pádí !!?? Naučte mě raději Smoke of the water............ Joan Jett, Sherry Carrie, Sandy West, Lita Ford, Robin Robinson ve velkolepé životní éře jako zakladatelky skupiny The Runaways. CITÁT - Nezletilá zpěvačka, tomu říkám trefa............. Povedená scéna je ta, kdy Joan Jett močí na kytaru jednoho ze skupiny, které The Runaways dělají předkapelu. ............Ty vole, co děláš, močíš na kytaru !!! Je mi to u prdele........... Spojte sex, drogy a hudbu a vznikne co ? Rock 'n' Roll. Ve filmu mimo jiné zazní živě a celá píseň Cherry bomb. http://www.youtube.com/watch?v=pMDn6V7ZLhE Pak přijdou i první rozpory, hádky a životní nezkušenosti některých členů skupiny. CITÁT - Propaguj naši kapelu a ne svoji frndu !........... Nádherná autobiografie se spoustou hudby. Produkci tohoto příběhu měla Joan Jett osobně. Mimo písní The Runaways a Joan Jett The Blackhearts zazní třeba Rebel, rebel od Davida Bowieho, nebo Fever od Peggy Lee, nebo třeba Pretty vacant od Sex Pistols. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem duší Rocker,mám rád životopisné filmy a zbožňuju Kristen Stewart,nemohl sem si Runaways nechat ujít.Joan Jett mám hodně spjatou spíše z jejich posledních sólových let a hlavně peckou I Love Rock'n Roll,tudíž filmek,jenž mapuje její minulost,jsem přivítal s nadšením.Režisérsky nikterak originální,ovšem herecky famózní.Kristen i Dakota podávají skvělé výkony,hlavně Dakotin výstup ala Dawid Bowie!To sem čuměl s otevřenou držkou.Po hudební stránce celkem zajímavé.Hlavně zbožňuju tu dobu,všechny máničky vyrazili na párty,kde se chlastalo,pařilo,všichni měli křiváky a poslouchali tu nejlepší hudbu,jáka kdy vznikla.To byla doba kterou miluju a ve který bych chtěl žít.Z dnešního uhlazeného světa,plného šampónů a posraných diskoték,plných rozmazlených zbohatlických dětiček je mi nablití.Film sice není po kvalitní stránce na špici(jako třeby The Doors nebo Control či Falco)ale připoměl mi co mám tak rád,Kristen je miláček a mohl sem zase na okamžik nakouknout do dob,které mám nejraději.Skvělý filmový fetiš. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Režisérka Floria Sigismondi prohlásila, že kdyby byla Dakota Fanning o něco starší, film by byl daleko odvážnější. Fanning bylo v době natáčení 16 let. (zajda404)
  • Dvě písně ze soundtracku k filmu nazpívala sama Dakota Fanning ("Cherry Bomb", "California Paradise"). Další dvě nazpívala spolu s Kristen Stewart ("Queens of Noise", "Dead and Justice"). (NGP)
  • Rocková hymna „Cherry Bomb“ byla napsána pro Cherie Currie na jejím konkurzu. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama