Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je mi milejší chytrý film o blbovi, než když se blb snaží udělat chytrý film. Všichni víme, jaký je dneska trend, takže je fajn si v telce občas pustit něco jako Pantera. Akorát teda pár lidí tady u nás by mělo přestat inspektora Clouseau věrně napodobovat, ono i ve filmu je to s tím humorem kolikrát na hraně. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když se mě kdokoliv zeptá kdo je Clouseau? Co odpovím? Zda geniální policista nebo nebo mimořádně infantintilní jedinec? Kdepak, odpovím, že to je člověk lépe řečeno postava, kterou mám rád a tak to zůstane navždy. Edwards a Sellers vytvořili něco vyjímečného a přeji pokusu S.Martina, aby mu nový pokus s Clouseaem vyšel, to je postava, která by měla být nesmrtelná... Pomsta R.P. do toho samo nepatří... ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle díl druhý nejlepší z celé série. Sellersovy převleky (Emil Flornois, opravář telefonů) dosahují vrcholu. Navíc jsem měl možnost vidět film s původním dabingem, kdy Dreyfuse daboval Rudolf Hrušínský! (Naštěstí jsem si ho nahrál.) Pak mě ale jednou zchladil onen brněnský příšerný... Jinak Nivena je opravdu škoda, Plummer to zahrál jinak, ale ne špatně. Podle mě by s Nivenem bylo méně "akčních" scén. Větší problém je s Plummerovou manželkou. Mělo by jít přece o bývalou Closeauovu ženu (kterou předtím hrála Capucine). Ale tady je to úplně jiná postava. To by tolik nevadilo, kdyby se v dílech (rozuměj nastavované kaši) Stopa Růžového pantera a Kletba Růžového pantera nevrátila Capucine jako Closeauova žena. Spolu s ní opět David Niven jako sir Charles. V menší, ale památné roli hoteliéra uvidíte Victora Spinettiho známého z filmů s Beatles. (Máte zimru/Máte vilný pokoj?) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Růžový panter se vrátil a částečně se i vrátil ke kořenům, ze kterých vzešel první díl. Oproti Clouseauovi na stopě je ve filmu kromě čistě komediální stránky i vážněji pojatá krimi zápletka s Fantomem. Ale pořád je tu starý dobrý Peter Sellers a některé scénky a hlášky jsou nezapomenutelné (naštěstí se mi to podařilo sehnat s legendárním dabingem Fišer-Hrušínský). Ovšem nejlepší ze série Panterů tento díl není, protože má také pár much. Zejména tu vážnější stránku příběhu, která chvílemi nudí, a také Christophera Plummera, který mi jako Fantom k srdci moc nepřirostl. Na Nivena rozhodně nemá. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

A vida že to jde. Hluchých míst je sice pořád dost, ale geniálně neschopnému Cluseauovi, geniálně šílenému komisaři Dreyfussovi a elegantnímu Fantomovi člověk opustí leccos. Třebai scénář, který jde odnikud nikam a línou, pomalou režii. Ovšem Cluseaovy převleky jsou tentokráte obzvlášť vypečené. P.S. Nechápu kterého zhýralce napadlo tenhle film znásilnit předabováním v Brně.... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)
  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama