Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nedokážu se chovat jako Číňanka. Proč byste nedokázala. Snažte se myslet na žluto....:D" Čekal jsem nastavovanou kaši, ale ono to vůbec nebylo tak špatný. Nevím, zda to bylo tím částečným přesunem děje to exotického prostředí Hongkongu nebo za to může to bláznivé finále ve stylu správňácké gangsterky, kdy automobilovou honičku střídá pořádná střílečka? Nebo že bych si už na počtvrté zvykl na ty Sellersovi blbiny...? :D Každopádně musím konstatovat, že se mi opět jako u předchozího dílu docela líbila zápletka (pro tentokrát s mafiány). A taky mě pobavily všechny ty Clouseauovy roztodivné převleky. Obzvláště ten mafiánský neměl chybu. V tomto směru bych řekl, že tento díl byl vydařenější než většina předchozích (možná s výjimkou dílu o Růžovém panteru co znovu zasahuje). Co neubylo, byly všechny ty trapasy (nešikovnosti), přičemž jako by to bylo nakažlivé a tak už nezakopává a furt do něčeho nevráží jen sám Peter Sellers, ale i většina dalších protagonistů. Zvláštní, jak se lidé mohou smát, když si někdo (často vlastní vinou) ubližuje, říkám si. Tento humor asi nikdy pořádně nepochopím, tak jsem rád, že další díly "pantera bez pantera", už Česká televize myslím dávat nebude a já tak budu mít od těchto bláznivin "svatý pokoj"... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Pantera, který ještě za něco stojí. Potom už to bylo jenom horší a horší. Je zvláštní, že u určitých sérií si tvůrci prostě neumí říct dost a s postupem let celý dojem strašně zkazí (Policejní akademie, Rychle a zběsile). Samozřejmě to platí i tady. Když se vyčerpají všechny trumfy, tak už potom není moc s čím hrát. 70% ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono, ale pořád jsem se královsky bavil. Navíc skaldba Hong Kong fireworks se Henrymu Mancinimu jako vždy povedla. Máme tu čest poprvé se setkat s profesorem Augustem Ballsem v podání Grahama Starka, Sellersova celoživotního přítele, který ztvárnil roličku téměř v každém jeho filmu. V Closeauovi na stopě byl Herculem, pomocníkem hlavního hrdiny a v RPZS oním hoteliérem, jehož pes nekouše. Ale postava profesora Ballse, byla napsána už pro RPZS a dokonce byli některé záběry natočeny. Ballse ovšem nehrál Stark, ale oblíbenec Mela Brookse Harvey Korman. Tyto scény se objevily ve Stopě RP. Dreyfus v tomto filmuuž není tak maniakální jako v předchozích dvou dílech, spíš vzbuzuje soucit a jeho pohřební proslov patří k nejlepším scénám. Nakonec poděkování ČT, že ve svém archivu vyhrabala starý dabing celé série. Je sice škoda, že Herberta Loma tu už nedabuje Rudolf Hrušínský, ale Soběslav Sejk je profesionál ve svém oboru a nic nezkazil. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Odcházení Růžového pantera. Film s velmi podivnou atmosférou. Vůbec to nekoresponduje s předcházejícím étosem panteřího komediálního světa. Jsou tam nějaké situace a odkazy, ale Sellers už skoro vyhasl... vnitřně 🤷. Když něco víte o Sellersovi a jakém byl stavu, tak se na to můžete dívat úplně jiným pohledem...🧐. 53%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tady už tvůrcům znatelně došla šťáva a na posledním regulérním Panteráckém vystoupení Petera Sellerse se velmi těžce hledají pozitiva. Po několika pokračováních je již těžké překvapit a přijít s něčím novým a bohužel to vypadá, že se filmaři o něco takového ani nesnažili a ačkoliv se pár úsměvných momentů najde, drtivá většina snímku působí neskutečně unaveným a líným dojmem, kdy Clouseauovi eskapády působí improvizovaně (ve špatném slova smyslu) a nepromyšleně, což jim ubírá na efektivitě a vtipnosti. Jedná se bohužel o velice smutné rozloučení se Sellersem, ale na druhou stranu tento díl také potvrzuje nevyrovnanost této populární, ale v mnoha ohledech již zastaralé série. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama