Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (1 350)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální i akční orgáč. Jeden zpomalený efektní záběr potažmo souboj střídá druhý, digitální krev stříká na všechny strany a moje oblíbenkyně Eva Green je okouzlující sexy-vyšinutá-záporačka. Negativa: původní Třístovka je ikonická a tohle ji jen rozpatlavá (ale námořní bitvy mě zase baví víc než ty pozemní), dialogy, které se minule daly tesat do skály, tentokrát nezaujmou, a hrdina narozdíl od Leonidase moc charizmatu nepobral (mírně řečeno). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Baví mě místní orgasmické výkřiky nad párkem pošahaných koz, a taky že je prý nové tříkilo zejména o oné sexuální scéně s Evou Green. Blbost! To hlavně fetišisti na hollywoodské filtry, hýřivé barvičky a cool CGI (se mnou v čele) znovu mlaskají blahem, tenhle celovečerní aspekt se totiž Murrovi vážně vydařil na jedničku s hvězdičkou. Těsných 8/10 s tím, že akce mělo být asi tak o 300% více a celé to poměrně kazí repetitivní soundtrack. Jinak ale svého prvního naslepo koupeného BR zdaleka nelituji, vynechání kina dost štve. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je třeba si uvědomit, že tvůrci měli laťku velmi vysoko a nebylo pro ně snadné natočit ne důstojné pokračování, ale důstojný souběžný film, tedy takový film, který musí být naprosto stejný, jako ten předchozí, jen líčící jiné události. Uf, úkol toť velmi nelehký, ale nyní můžu s klidným svědomím říct, že se toho zhostili na jedničku. A to neměli v popředí žádnou silnou figuru, jako mělo prvních 300. Nikdo výrazný jako král Leonidas se laicky řečeno nekonal. Film proto táhne záporák v podobě vynikající Evy Green. Nakonec si ale i hrdinného Themistoclese zamilujete, div, že nezapomenete na Leonida. Byly to nové vizuální orgie, které nám dovolily další pohled na válku Řeků s Peršany podle moderního amerického komiksu. Tentokrát jde o Athény, ale v popředí jsou především památné bitvy na moři. Jako bonus je bitva u Marathonu. Podotýkám, že s historií má tento film pramálo společného, ale když ono se na to tak hezky kouká, že to dovede člověk klidně odpustit. Naprostou lahůdkou jsou ovšem závěrečné titulky společně s upravenou verzí skladby War Pigs od Black Sabbath. To se vyloženě povedlo. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat. Proto 3 hvězdičky. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Rodrigo Santoro (Xerxes), strávil v maskérně každý den šest hodin. Na scéně se nesměl příliš pohybovat, aby si neponičil všechny piercingy a řetízky, kterými ho ověsili. Musel se také od hlavy po paty holit. (Cheeker)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama