Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Forma drtí obsah na cucky. Vizuální žranice, až na tu pixelovou krev - ta je fakt otřesná. Greenová je špinavá coura v kalhotech, která musí zjistit, že na chlapy v boji prostě nemá. Příjemným osvěžením je zvířecí sex, který se bohužel obejde bez krve. Věčná škoda, že poctivé masakry (jako ve Statečném srdci) nahradily až příliš viditelně počítačové triky. Jinak se mi ale výtvarná stylizace líbila (nejlepší jsou pak závěrečné titulky). Skvělá hudba, temné barvy. S jedničkou vůbec nesrovnávám, nebýt odkazů a jisté provázanosti, beru je jako dva odlišné filmy. Před zhlédnutím nejlépe pomůžou odsuzující komentáře. Máte pak radost, že tak strašná tahle 300 není... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda té digitální krve (schválně, ale přesto nelíbí) a low-endových makerů, protože točit to znovu Snyder, obsadit výhradně áčkové herce a naleštit vizuál - a mohlo jít o bombu roku. Scénáristicky překvapivě zručné a dobře uchopené, Eva Green samice roku a ani hlavní hrdina nebyl zase až tak hrozný. Bitvy nicméně kontroverzní a celkový vizuál nevyrovnaný. Místy kulervoucně mrštné a přehledné, občas hrůza děs a běs. Rozporuplná věc, ale potěší nekompromisní rating a filmová soulož, která letos dost možná nebude překonána. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Druhá třístovka sice nemá Gerarda Butlera (jak všichni s oblibou papouškují), nicméně Stapleton je docela sympaťák, akce je celkově parádnější (už úvodní rubačka u Marathonu strčí do kapsy celou jedničku) a troufám si říct, že i choreografie s dynamikou došly o krok dál. Především je tu ale Eva Green, jejíž mořská válečnice Artemisia je neuvěřitelně rajcovní arcidémonická supersvině - mlask! No a pak, pak je tu mně dosud neznámý Junkie XL, jehož epické hudební inferno je patrně vůbec největší ofenzivní silou filmu (hudba v jedničce nestála za nic). 7/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je nejdrsnější, že i když se v něm točí Athéňané, bojuje se v kurva megamonstrózních lodních bitvách a řeže se tam Sullivan Stapleton s brutálně sexy Evou Green, stejně si nakonci řeknete, This Is Sparta! Nebo Greece, to výjde na stejno. Třikrát hurá a už se moc moc těším na finále. Snad zůstane u režie Noam Murro, který Snyderův originální nářez dotáhl na nový level a ukázal, že se s tím dá dělat i mnohem víc. 4* ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Příprava byla pro všechny herce velmi náročná. Osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Režim a trénink trval i po celou dobu natáčení. (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama