Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (1 350)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow! Lekce historické fantasy! Nová třístovka je film stvořený přesně dle mých kritérií. Kulervoucí akce, vzrušující sex, gotická atmosféra, nadměrná smršť gore scén je "freaking awesome", nezastavitelné tempo a dechberoucí vizuál. Perfektní koktejl všeho, co má Evilphoenix rád! PS: Kdo půjde pod 3* letí z přátel :D 100% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pekáčů buchet, až by z toho jeden dostal cukrovku.. Díky provázanosti se Snyderovou třístovkou, komiksovému vizuálu s Millerovým štemplem a statusu filmu, kterého by se měli vyvarovat historici (nejen ti, jenž trpí fobií při pohledu na krev), se nelze vyhnout srovnání. Že se za těch osm let vyrojilo kvantum Spartaků a modelů z okolí Olympu a že filmařskou formou nemůže využít momentu překvapení, za to Murro nemůže, ale že jej absence jakékoliv varlata drásající scény zařadila na pozici jednoho z mnoha autorů moderních pojednání o svištění mečů v rukou sošných majitelů sandálů, tam už je chyba na jeho straně. A když člověk ještě přihlédne ke skutečnosti, že Stapleton (přes veškerou snahu) na to spartské übermacho, chroustající jablko na kupě mrtvých Peršanů, zkrátka nemá, zůstane jen unifikovaná šeď námořních rubaček, motivačních proslovů zastánců svobody a psychopatických výlevů uctívačů tyranie.. Musím přiznat, že při větě: „Bojuješ tvrději, než šukáš!“ mi zaskočil popcorn. Pochopím, že by to řekl Elton John při souboji v blátě Georgeovi Michaelovi, ale takový slovník v bitvě u Salamíny..? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt Evičky Greenů, byl by tenhle film sotva třetinovej. Ona do téhle daleko komiksovější adaptace, na rozdíl od první třístovky, dodala neuvěřitelný šarm. A také se to všechno vlastně odvíjí od toho, jak často se na plátně zrovna ona objevuje. Každopádně komiksovější nádech mi tenhle film trošku znechutil. První třístovka vypadala hodně stylově a hodně syrově. Tenhle díl bych spíš přirovnal k Sincity. Všechno je tady záměrně umělý a rádoby cool. Neříkám, že mě Vzestup říše urazil. To určitě ne. Jen má v podstatě jedno jediné eso v rukávu a tím je právě Eva Green. Všechno ostatní je absolutně pomíjivý. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Vizuálna stránka je rovnaká ako v jednotke, no tentokrát bez výrazného hlavného hrdinu a deja. A samozrejme, (veď prečo aj nie?) ešte viac pritiahnuté za vlasy. Prvý film mal všetko, čo sme dovtedy nevideli. Silné heslá, silné telá, krásnu grafiku a hlavne zaujimavú myšlienku. Tento film už nenesie (okrem vizuálu) nič z vyššie menovaných kvalít a miestami stereotypom nudí. Povedal by som, že až na poodhalenú Evu Green to bola krvavá strata času.You fight much harder than you fuck. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama