Reklama

Reklama

The Horseman

Trailer 1

Obsahy(1)

Australská variace na populární téma pomsty nám v komorním podání přináší příběh otce, do jehož rukou se nečekaně dostane videokazeta s nahrávkou jeho zavražděné dcery. Návštěvou distribuční společnosti hledání pravých viníků smrti mladé dívky teprve začíná. (Ricky_CZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je dost nešťastné, že ve snímku, který se tváří hrozně drsně a sází na syrové akční scény, se neobjeví ani dva údery po sobě bez střihu. Neuvěřitelně mě to sralo. Příběh je naprostá klasika o pomstě - v tomto případě dosti neopodstatněné, kdy otec hodil chyby své zanedbané výchovy na partičku lidí, kteří si užili s jeho dcerou hezké chvilky. Příjemné bylo, že se snímek vrhl do akce prakticky ihned. [30 %] ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR, NĚKDO BY TO TŘEBA MOHL POVAŽOVAT ZA SPOILER! Děj tohoto snímku je prajednoduchý, ale záleží na úhlu pohledu, zda to budete považovat za slabinu nebo přednost, já to vidím jako to druhé. Uživatelé JASM, Pedestrian a mnozí další, kteří vyčítají hlavnímu hrdinovi slabou motivaci mají samozřejmě úplnou pravdu - jeho dcerka si svůj neslavný konec zavinila sama a těžko to těm jejím spolusouložícím vyčítat. Jenže: právě proto té Christianově zdánlivě neadekvátní reakci věřím - on si zkrátka nemůže přiznat, že jako rodič zklamal na celé čáře a v podstatě ke smrti své dcery přispěl. Ono je prostě jednodušší svést to na někoho jiného a vybít si svojí frustraci a pocit viny na někom, kdo se k takovému účelu přímo nabízí - třeba na partě chlápků co se motají kolem porna a drog a jejichž komunita se vybarvuje tím víc, čím víc se blíží konec filmu. Ten sentiment ve vztahu se stopařkou sice nebyl nic moc, ale bitky byly parádní - minimum střelných zbraní a oslava staré dobré řemeslné práce je v dnešní době příjemným osvěžením. A tak Christianovy to skóre (jestli jsem dobře počítal) 12:0 přeji - byl to magor, ale i tak jsem mu fandil. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Australské exploitation-drama, ve kterém psychicky zničený otec jde po stopách tvůrců porna, kteří zfetovali a znásilnili jeho dceru v jednom takovém videu. Zhrzený muž nachází jednoho po druhém a díky své výbavě pro hubení škůdců je nejprve vyslechne, a na to co nejdrsněji popraví. Není to ale o nějakém systematickém popravování, hodně času se to tam řeže holýma rukama, nohama a vším, co je zrovna po ruce. Takhle nějak to občas vypadá v žižkovských barech :) ne, tohle je rozhodně řezničina, a i když mnohdy docela přehnaná (šest chlapů na jednoho a on je stejně všechny zlikviduje, se mi realistická moc nezdá), má to spád, koule, a jelikož se pracuje s tmavými filtry, tak je to i dostatečně depresivní. Těch 80 procent tomu sluší. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nasraný otec se mění v bič na dcerorasty a dcerovrahy a jeho pomsta není pokrm podávaný za studena, ale ještě horký a krvavý biftek a tak krájí a vůbec všelijak upravuje všechny, kdo zprznili jeho milovaného potomka. A i když je to obyčejnej tatík a na své cestě vesměs potkává samé vypracované muskulatury, jeho vztek jej mění v terminátora, který nezná slitování..pravda tady se nám uvěřitelnost ztrácí společně s jednou z otcovských bradavek, nicméně neřekl bych, že u tohohle typu filmu se na to někde vůbec hraje. Očividně je to nízkorozpočťák, tak se nedočkáme nějakých vymazlených ( fuj, já vím) gore scén, ale všechno to dohání ty možnosti, které našeho otce, mimochodem povoláním deratizéra, napadnou. Takové nafouknutí penisu může být docela bžunda... Na své cestě potkává i mladou holčinu a tak se celá jeho pouť kapičku ke konci zkomplikuje, ale všechno nějak dopadne, nebojte se. Co mě ale překvapilo byl ale jeden opravdu citlivý rozhovor mezi "bičem" a tou dívčinou o dětech a tak dál - jedna věta byla naprosto uzemňující: "Nikdo tě neobejme tak, jako tvoje vlastní dítě " ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Takže…seš na služební cestě?“ - „Jo.“ - „A co děláš?“ - „Hubím škůdce.“ - „Aha. Já brouky většinou vymetu ven, teda až na velký pavouky.“ Zatímco Christian dělá „havěti“ mnohem horší věci…Režisér Kastrissios svůj celovečerní debut pojal způsobem, který asi nebude úplně pro všechny. Snímek na nic nečeká a prakticky od první chvíle se vrhá do víru násilí. Nutno podotknout, že dost přímočarého a brutálního. Díky lince se stopařkou to není krvavé neustále, ale zas o to výživnější pasáže s vyřizováním účtů jsou. A zatímco zpočátku je Christian při svém konání ještě dost nervózní, postupně se přetváří v poměrně suverénního, a hlavně chladnokrevného zabijáka. Zkrátka někomu pomůže po smrti dcery terapeut, jinému zas očistná cesta pomsty, ehm…A tady musím zmínit největší zápor snímku, a to přehnanou nezničitelnost hlavního hrdiny, která je ke konci tak šponovaná, že působí až úsměvně (zvlášť od Derekova „přispění“ se už film nedá brát vážně). Škoda, že režisér neodhadl míru. Takhle dám lepší 3*. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama