Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Většina filmů, zabývajících se dopady ekonomické krize, se až doposud soustředila na oběti z řad prostého lidu, ovšem tato podívaná na mě zapůsobila poměrně originálním dojmem, neboť zde se tvůrci zaměřili na oběti z řad manažerských pozic, což je sice na jednu stranu sice osvěžující a nevšední fakt, na druhou stranu je nicméně prostě pravdou, že divácky silnější zůstanou tak jako tak spíš příběhy lidí, kteří přišli o celé jmění, o střechu nad hlavou, nebo prostě téměř o všechno, než příběhy kravaťáků, kteří si víc než polovinu filmu rvou vlasy kvůli tomu, že přišli o členství v golfovém klubu. Ano, byli sice zvyklí na nadprůměrný styl života, ale spáchat sebevraždu, že mi nabízejí práci za 90 tisíc dolarů ročně, ale já chci 100, protože by mi musela začít stará doma vařit a prát, to emočně zkrátka nemůže fungovat, ačkoliv se zde o to tvůrci snažili sebevíc. Když by se ovšem od tohoto pohledu dokázal divák odprostit, myslím, že se pak nejedná o vůbec špatnou podívanou. Sice je to celé předvídatelné, bez atmosféry, napětí, či nějakých zásadnějších zvratů, ale ony příběhy jednotlivých manažérů nejsou vůbec nudné, hluchých míst se zde vyskytuje také minimum, obsazení je pak zatraceně výrazné a celý film hodně oživuje, takže nakonec ve výsledku nejde o zas až tak nevýrazný snímek, jen musím opakovat, jen málokterý divák se nevyhne jemně absurdnímu pohledu na „běžné“ starosti krachujících manažérů, ale možná se i pletu, každopádně o zbytečný film se jistě nejedná. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

K popsání sociálních dopadů ekonomické krize se nemusejí použít jen expresivní výrazové prostředky, které vyvolají depresi už samy o sobě...The Company Men dokazují, že to jde i uhlazenější filmovou formou a že sdělení bude stejně civilní, nosné i přesné...Nemluvě o tom, když máte takovou hereckou sestavu...A že se na konci objeví americký happyend? Naději někdy potřebujeme všichni... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem spokojenost, ale upřímně řečeno čekal jsem tvrdší nářez. Sice jsem věděl, že film bude především o boháčích postižených krizí, ale čekal jsem, že si tu některý z nich sáhne až na úplné dno, což se, alespoň z mého pohledu, nestalo. A tím pádem jsem ani nemohl s jejich problémy soucítit, což je pro mě u podobných snímků celkem důležité. Na druhou stranu to bylo celkem správně ukecané, výborně obsazené a i když to režisér určitě zamýšlel, nepřišlo mi to jako citová vydíračka. Každopádně pořád čekám na to, kdy někdo krizovou tématiku zpracuje tak, aby mě to zarazilo do sedačky. Company men se to v žádném případě nepovedlo. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem levičácká socka, jak tady někdo napsal, protože hlavní hrdina mi přišel jako neskutečnej píčus, se kterym se opravdu nedalo soucítit. A je úplně jedno, že ho hraje zrovna Ben Affleck, kterýho moc nemusim. Moh by ho hrát kdokoliv a ta postava by mi stejně byla nesmypatická. Litovat někoho, kdo udělá hysterickou scénu, když jeho manželka přestane platit příspěvek do golfovýho klubu, aby ušetřila nějaký peníze? Toho snad může litovat jedině někdo, kdo je sám manažer. A tim nemyslim ty uhrovitý blbečky ve fastfoodech, který tam učej brigádníky smažit hranolky a na prsou maj hrdě připevněnou visačku "manager trainee". Hodnocení tohoto filmu prostě ovlivnil zejména fakt, že toto téma je mi na míle vzdálený. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od některých uživatelů nemíním hodnotit film po ideologické stránce, ale čistě podle svých kvalit a z tohoto pohledu mi z toho vychází celkem zajímavé drama s tématem v dnešní době více než aktuálním. Jen škoda některých zjednodušených klišé, třeba charakteristika vlastníka velké společnosti jako hamižného hovada bez svědomí a na druhé straně poctivého stavebníka, co pracuje sám přesčas o víkendu zadarmo, aby mohl zaplatit své zaměstance a pod. Tommy Lee Jones a Chris Cooper jsou standartně dobří a co se týká Bena Afflecka herce, ten na rozdíl od Bena Afflecka režiséra nikdy nebude podávat oscarové výkony, ale jak tvrdí jeho přátelé a známí, je to moc sympatický a milý člověk, čemuž já věřím, protože to z něj vyzařuje i v jeho filmech, takže se nemohu ubránit abych jeho postavám alespoň trochu nefandila. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)
  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama