Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když panu Dow Jonesovi ochabne index, odsere to partička přeplacených napomádovaných panáků vyohněním. Ach, krokodýli slzy roním, nos kapesníkem odírám a srdce mi to láme, když vidím, jak se ti ubožáci vzdávají svých 42+1, Carrer a co je úplně nejhorší, svých těžce vydřených handicapů na devět jamek!! Země, která má patent na hospodářskou krizi, virtuální peníze a spekulativní zmrdy, se nás tímto filmem snaží dojmout a "uvěřitelně" přesvědčit, jak nějaký frajírek, co vydělával dvanáct let stošedesát litrů ročně v dolarech, je měsíc po propuštění bez auta, baráku a musí chudák dělat přidavače na stavbě!!! WTF? Tohle snad zaplatil odborový svaz vyššího managementu v rámci PR. Až mám chuť jim tam poslat potravinovou pomoc. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

World's a fucked up place. Tak v tom má Costnerova postava pravdu. Film o čtyřech vrcholných manažeřích, kteří velkou část života vydělávají hromadu peněz, žijou si ve vilách a jezdí v Porsche. Jenže ani kravaťáci nejsou ušetřeni ekonomické krize, a tak se brzy ocitnou nejen bez práce, ale taky bez svého drahého Porsche. Opravdu dojemná situace, až mi slza ukápla při pohledu na Affleckův utrápený obličej. Prázdné postavy a prázdný film. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Civilne rozohraná psychologická dráma rozpráva o dopadoch globálnej hospodárskej krízy na životy troch vedúcich úradníkov veľkej korporácie rôzneho veku, ktorí sú vlastne celkom obyčajní. Vysoko cenený televízny producent, scenárista a režisér John Wells do svojho celovečerného režijného debutu obsadil hviezdy Bena Afflecka, Kevina Costnera, Tommyho Lee Jonesa a Chrisa Coopera. Veľmi som sa na tento film tešil už len preto, že Ben Affleck, Kevin Costner aj Tommy Lee Jones sú moji obľúbení herci a neoľutoval som, pretože som videl jeden z výborných snímkov posledných rokov a herecký koncert Tommyho Lee, ale aj ostatných hviezd tohto filmu. Konečne normálny scenár a krásna réžia.Ja som im to uveril, je to príbeh dnešnej Ameriky, ale nielen Ameriky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o lidech, kteří ze svých dobrých bydel rázem spadli a nechtěli si přiznat, že to nebude jen dočasné. Trochu pohádkový konec filmu jim do jisté míry dává za pravdu. Ben Affleck je tu občas prkennější, než obvykle, ale výborných herců je tu dost, takže nakonec dávám o hvězdičku víc, než jsem původně zamýšlel (70%). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V podobných filmoch sme zväčša svedkami ako sa špičkoví manažéri derú na výslnie, užívajú si ho plným priehrštím a sem-tam sa dostaví nejaké morálne ponaučenie. Tento film je výnimočný tým, že sledujeme troch "kravaťákov", ktorí postupne strácajú prácu a musia sa vyrovnať s nepoznanou situáciou. Každý to robí po svojom, jedno je isté, že nová cesta je tŕnistejšia než si mysleli. Film nemá vyložene záporné postavy, ide skôr o vykreslenie straty práce a následné vysporiadanie sa aj u vrchlového manažmentu. A že to scenárista a režisér v jednej osobe John Wells zvládol už len tým, že nikoho nesúdi ani mu nepritakáva, len servíruje divákovi osudy doposiaľ nedotknutých, je viac ako isté. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama