Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma či by niektorá z komerčných televízii našla odvahu, a odvysielala takýto snímok v hlavnom vysielacom čase, aby všetci videli, aké svinstvo sú Banky, ako naozaj svojimi pôžičkami či úvermi "pomáhajú". Myslím, že by to dalo ľuďom omnoho viac, ako vnímanie množstva dezinformácií v správach. "Inside Job" je najlepší dokument o finančnej kríze, aký som doposiaľ videl. Reálne, bez zbytočných konšpirácií vysvetľuje divákovi, akým systémom pracujú banky či makléri na Wall Street, ktorí vďaka svojej chamtivosti pripravili o majetok milióny ľudí po celom svete, pričom nebol nikto trestno právne postihnutý, ba sa dá skonštatovať, že sa na danej udalosti z 2008 krásne nabalili. Nuž, tento systém je nastavený pre bohatých, nie strednú či nižšiu triedu. Osobne dúfam, že nikdy nebudem túto finančnú injekciu potrebovať. Kto má záujem vidieť podobný dokument, odporúčam "EndGame". ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Inside job je primym zasahem a prvnim dokumentem o nedavne recesi, ktery je natocen srozumitelne, neotrele a na dobre edukativni urovni. Vsem, ktere zaujal, bych doporucil k precteni knihu americkoindickeho ekonoma, ktery se take v dokumentu objevil, Raghurana Rajana s nazvem Fault Lines. Ferguson se ji ocividne nechal dost inspirovat a znacne koresponduje s Rajanovymi pracemi poslednich let. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Ty kráávo...Domument o lidské chamtivosti...Kéž by takové dokumenty točil někdo i u nás v ČR....Co vede lidi k tomu, když vydělávají 50 milionů dolarů ročně, chtějí 100 miliónů?...Ano lidé si našli svého boha v penězích a obyčejní lidé je nenávidí nebo jim závidí...Tak to dopadne, když se nemusíme nikomu zpovídat a jít si životem co nejvíce nahrabat...S rukou na srdce, kdybych byl na jejich místě, taky by mne nezajímali ostatní a hrabal bych jen pro sebe...Jsem šťastný, že mým bohem nejsou peníze...Lidé si ukládají peníze, chtěji si zabezpečit život, kupovat věci na které nemají...Lidská chamtivost se vyskytuje i v těch nejchudších vrstvách...Ale nakonec je sežere rez, mol nebo je zloději vykratou...Tož já si raději budu ukládat tam, kde rez ani mol nejsou a zloději nekradou...Mám tam už pěkně dlouho účet...Moje jmění se mi tam hezký kupí...Banka, která je zdarma a nikdy nekrachne...Na vlastní kůži a generacemi vyzkoušeno... ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Dokument, který udělal ze slova deregulace sprosté slovo ... informačně hutné, výživné a pro běžného diváka srozumitelné. Nebudu dlouze rozebírat výhody a pozitiva deregulace v ekonomice. Omezím se pouze na konstatování, že každý systém je jenom tak dobrý, jako jsou lidé, kteří vně operují. To, čeho jsme v poslední letech svědky, není důkaz selhání systému, ale prostý následek bezmezné lidské hrabivosti a neukojitelné touhy po moci a penězích, tj. lidí, jejichž vynalézavost dokáže znásilnit a zneužíti každý systém. Nekřižujme systém, resp. deregulaci jako součást ekonomického liberalismus. Na vině jsou lidé a vždycky budou. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Odborný a komplexní dokument, který objasňuje příčiny vzniku finanční krize v USA, podložený spoustou grafů, názory ekonomů a někdy až neuvěřitelnými výpověďmi lidí, kteří byli do celé téhle pyramidové finanční hry více či méně zapleteni. Opravdu nemám slov. Zapomeňte na levičáckého Moorea, dokumentům teď vládne Ferguson. Lidem zajímajících se o ekonomiku a politiku doporučuju bez váhání, ostatní se partně budou ztrácet v ekonomických pojmech. 90% ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama