Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pro diváka by nebylo moc zajímavé dívat se na film, kde zásluhou nedávné hospodářské krize přijde o práci montér v automobilce, dělník ve fabrice a prodavač v obchodě. A přesně to je důvod, proč ta krize vznikla. Protože si myslíme, že chytráci (manažeři) točí koly ekonomiky. Protože si myslíme, že oni jsou elita. Ano, bez vrcholných manažerů by to pravděpodobně nešlo a pokud jsou špičkoví, prosím. Mám k nim obdiv. Ale my, co jsme pouhými zaměstnanci (ne ale zase hloupými zaměstnanci), víme, jaké schopnosti někteří manažeři mají. Například v mém oboru - vězeňství - se za vrcholné manažery považují ti, kteří vymyslí co nejvíce lejster, různých pokynů a nařízení. No a hodně takových manažerů způsobilo finanční krizi (mimo jiné) a my teď slintáme u televize nad jejich osudy. Ve filmu bylo trochu přitažené za vlasy, když vrcholný manažer firmy s platem 160 000 USD je na dlažbě a propadá se na samé dno. Ano, nakonec našel sílu a způsob, jak se s tím vyrovnat. Ale ať mi nikdo neříká, že neměl pořádně našetřeno. Jo, a jestli měl na leasing sportovní auto, to už je jeho problém spočítat si, zda na splátky bude mít či nikoliv. Jinak od celkem hvězdného obsazení jsem si sliboval trochu víc. Ale film k zahození určitě není. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Civilne rozohraná psychologická dráma rozpráva o dopadoch globálnej hospodárskej krízy na životy troch vedúcich úradníkov veľkej korporácie rôzneho veku, ktorí sú vlastne celkom obyčajní. Vysoko cenený televízny producent, scenárista a režisér John Wells do svojho celovečerného režijného debutu obsadil hviezdy Bena Afflecka, Kevina Costnera, Tommyho Lee Jonesa a Chrisa Coopera. Veľmi som sa na tento film tešil už len preto, že Ben Affleck, Kevin Costner aj Tommy Lee Jones sú moji obľúbení herci a neoľutoval som, pretože som videl jeden z výborných snímkov posledných rokov a herecký koncert Tommyho Lee, ale aj ostatných hviezd tohto filmu. Konečne normálny scenár a krásna réžia.Ja som im to uveril, je to príbeh dnešnej Ameriky, ale nielen Ameriky. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu slušně zvládnutý a zajímavě podaný pohled na zákulisí ekonomické krize,s tím spojené propouštění a také pohled na to,jak žijí tamní "manažeři" (tzn.na dluh).Na druhou stranu se ale tohle může stát snad jen v americe a s celým příběhem se opravdu není lehké ztotožnit.Tím spíš,že hlavní hrdina v podání Bena Afflecka je prostě kokot první kategorie.V tomto ohledu mnohem více baví vedlejší postavy v čele s Tomy Lee Jonesem a Chrisem Cooprem.Jako celek Company Men nenudí,ale ta rozpolcenost je tam hodně zřetelná...lepší 3 (70%) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Z nějakyho prapodivnyho duvodu mě tohle nějak vubec nezaujalo. Asi to bude tim, že manažer je skoro taková kurva jak politik, akorát bere víc... a taková kurva asi zas není, protože na politika nemá nikdo. Řeknu pravdu - dival jsem se na to jenom kvůli hereckymu obsazení, ale tohle mohl klidně hrát třeba Krteček, právě vyprstěná ženská v přechodu a nebo jakejkoliv jinej chámovod. Vyšlo by to nastejno - nebavilo by mě to. Je mi jedno, že nějakej zkurvenej manažer přišel o práci... měl šetřit a byl by ok. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako sa z riaditeľa s ročným príjmom 150 000 $ stavebný robotník stal... Bolo pre mňa príliš ťažké súcitiť s Affleckom, ktorý sa po strate zamestnania, chudáčik, musí vzdať golfového klubu alebo svojho Porsche. Ale aby si za tie roky nenašetril aspoň na to, aby mohol pár mesiacov splácať hypotéku, tak to už je umenie. Vyznie to ako typická hollywoodska rozprávka, zvlášť pre tunajších divákov, ktorí zarobia 300 - 400 € mesačne a musia z toho zvládať aj hypotéku. Affleck to mal vyriešiť ako Spacey v American Beauty, k okienku do MacDonalda by ho vzali. :-) Ale Chris Cooper bol dobrý. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)
  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno