Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá poslankyně, které dal Josef Klíma ve svém příběhu jméno Denisa Klánová, se snaží ovlivnit odhlasování dlouhá léta připravovaného trestního zákoníku. Je přesvědčena, že do něj byla, v podobě jednoho z paragrafů, záměrně vpašována skrytá past, otevírající dokořán dveře tunelářům a která navíc ještě ty, kdo jsou za podobnou činnost již stíháni, de facto amnestuje. Její krok vyvolá celou řadu reakcí těch, kteří by si naopak přáli, aby trestní zákoník byl odhlasován a schválen právě v této podobě. Rozehrají nelítostnou hru, kterou nemůže bezbranná žena bez pomoci paragrafů zákona, jenž právě ona zpochybnila, vyhrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

Historik 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to prvoplánové, od začátku jsme věděli, co bude dál a jak to dopadne, ale na druhou stranu nikdo nemůže popřít, že takhle to chodí. Čili úplně odsoudit jako blábol to nelze. A jestli to je agitka, nebo bulvár, to už si každý přebere sám podle sebe. Rozhodně to nebylo žádné umění. Viděli jsme ale i dobré herecké výkony ve špatných kulisách. Televize zřejmě kompenzuje výpravnost některých titulů na titulech jiných. Tady to bylo vlastně logické. Klíma je z Novy, tedy od konkurence, takže musí být rád, že se to aspoň natočí. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Šašskotelevizácká ubohost nejvyšího kalibru, ryzí sračka zase jako že ze života, tématickou vylhaností i tvůrčím provedením impotentní guláš zaštiťující se závažným společensko-kritickým námětem. Hnus formou i obsahem - a nespraví to ani chvílemi(!) snad i >pohledně< hrající Lenka Vlasáková... - - - - - (Poprvé a zcela jistě naposled zhnuseně viděno 13.2.2011 na ČT1 coby (k)análu bez svědomí, hodnocení 293., komentář zde jako pětapadesátý - 13.2.2011) ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní téma, kde dva tábory vedou žabomyší válku. Významné překlepy - detekční x detenční, což mě velmi dráždilo. Do každého herce se v pohodě dal dosadit někdo z politické scény, někdy tam byla až nápadná vizuální podobnost. Celkově příběh vyzněl sice opravdově, ale realita je daleko horší. Mladí delikventi jednají především pudově, takže jsem se celkem divila, že celá rodina přežila. Ideál na samotném počátku střídá skutečnost, že od chronických útěkářů není radno čekat nic pozitivního, pouze strach o holý život. I když paradoxně vše bylo nalíčeno člověkem, kterému Denisa celkem věřila. Nic moc obrázek o českém člověku. Ten konec hrál hodně na city diváků. Josef Klíma celkem zklamal, Radikální řez byl lepší. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Hloupá, tendenční a hodně nadsazená bajka tak typická pro „kreativního“ investigativního novináře. Autor se zřejmě nechal inspirovat někde v Palermu nebo Moskvě kde by mě na tom nic nepřekvapilo. Jen čekám kdy tento paskvil začne obhajovat klasický tupý Novák a bude plkat o tom jak Pepča Klímů skvěle „nastavil zrcadlo“ naši kruté společnosti a prohnilé politice. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je třeba se věnovat aktuálním a závažným otázkám. Ano, Lenka Vlasáková je jedna z našich nejlepších hereček a zaslouží si dostávat silné hlavní role. Ale jako základ dobrého filmu je potřeba ještě minimálně jedna drobnost – scénář, ze kterého by hned po začátku nebylo naprosto zřejmé, kam směřuje, a jedinou otázkou zbývalo, jak daleko jeho autor zašel. Bohužel, čekání na tuto odpověď nebylo zajímavé. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama