Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 6
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 6

Recenze (133)

Sovak 

všechny recenze uživatele

Bohdalku znám nejlíp jako bavičku ze scén (scénka s Šípem a františkem z Assisi třeba, nebo trhovkyně to je ta s tím mužem z televarieté ) Moc sem nevěděl co od ní čekat v roli advokátky v důchodu !? To tu ještě nebolo. Že zvládá vážné role sem věděl ( viděny i některé jiné filmy s bohdalkou ). Dobrá detektivní série. Kam se hrabou americký seriály s jejich týmama a prostřihama. Nejlepší díl: Archiv Felixe Burgeta. Bohdalka v dvojroli? promiň?! koncert! za dvojroli dávám plnou nálož. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Značně rozkolísaná úroveň jednotlivých dílů a neumělé herectví Jílkovo předurčuje tuto sérii spíše k zapomenutí. Celkem solidní scénář a napětí měl jen závěrečný příběh, kdyby byly takové všechny díly, byl by to možná na televizní tvorbu i slabě nadprůměr. Bohužel to sráží ostatní díly, zvláště čtvrtý, ve kterém tvůrci udělali z diváka hlupáka. Něco tak slaboduchého je nejen pod úroveň diváků, ale i herců. Celkově tedy bohužel propadák, zírám, že to vyšlo na dvd, kolik lidí si to asi koupí za 777 Kč? To by spíš měli ještě dávat peníze nazpět :)- ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Ach ta stará vražda! Bohdalová. Česká televize se pustila do nelehkého úkolu, jak naložit s penězi ze všudypřítomné reklamy a od hloupých koncesionářů. Na Kavčích horách už se povalují naprosto všude a není tam k hnutí, tajná konta všech tunelářů přetékají a už to nikdo ani nesbírá. Stovky tisíc se sice podařilo utopit v nápadech jako přímé vstupy do vysílání odkudsi z dálnice, ve kterých postava s chabou představou o české gramatice konstatuje, že jezdí auta. To však nestačí. Proto nejaká osvícená hlava vymyslela neoriginální seriál plný hloupých dialogů ve stylu To je vražda, napsala a zpracování německé detektivky. Ač se někdy s omezenou nápaditostí autoři trochu pohecují a dokonce to vypadá zajímavě, vše spolehlivě utne strašné obsazení a slabé výkony nesympatických aktérů. I když hlavní hrdinka při předříkávání naučeného textu nefuní jako v tom pořadu o vaření, má zas v seriálu dvojroli a točí se kolem ní, skoro bych řekl, výběr mnou neoblíbených herců. Cucáky co neznám, nepočítám. Když se pak přidá nedůsledná režie, je vymalováno. Naštěstí to, zdá se, zařízli, tak se z toho úplný odpad nestihl vyvinout. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická tvorba pro prázdninové večery (kdy se málokdo dívá na TV). Dámy po sedmdesátce možná budou nadšeně aplaudovat, publikum jiné věkové kategorie najde mnoho much. Mě osobně lehce infantilní pojetí příběhů dr. Kalendové nevadí, po třetím shlednutí celé série už ani neproklínám jejího dementního vnuka s úsměvem a výrazem typu "navždy debil". Prostě zakázka na klíč, líbivé, středoproudé až stereotypní. Na druhou stranu - proč ne? Občas jsem se i upřímně zasmál. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, druhý celkem ušel a třetí napsala Halina Pawlowská. Markéta Frösslová je pěkná holka, Václav Jílek oproti tomu je asi nejhůř obsazenej policajt filmový historie. Vzdálená připomínka TV filmu Paní Piperová zasahuje, který je ovšem na podstatně vyšší úrovni. S jiným scénářem, někým jiným místo Jílka a bez Pawlowské by to možná šlo. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Vnuk (Václav Jílek) si pořídil vůz Citroën ID 19 z roku 1956. Model byl zjednodušenou levnější verzí revolučního typu DS 19, jeho objem motoru byl 1985 cm³ a rychlost 140 km/h. (sator)
  • Filmové sanatorium se nachází na adrese Hlavní 154, Horní Bezděkov. V objektu se nachází penzion. (sator)

Reklama

Reklama