Reklama

Reklama

Rinovi je třicet, trpí nadváhou, je posedlý pornem a ještě nebyl se ženou. Stále žije s otcem a má jen jednoho kamaráda. Naštěstí jeho otec pronajme pokoj dívce, která je, co se týče sexu, velmi otevřená a pomůže Rinovi prolomit ledy... Třicetiletý Rino Hanssen bydlí se svým otcem a čas tráví sledováním porna, pitím piva a kreslením komiksu, který pojmenoval Tlouštík. Nikdy neměl sex se ženou a má jen jednoho kamaráda: nesnášenlivého outsidera Filipa, jenž trpí astmatem. Jednoho dne však otec z ničeho nic pronajme pokoj mladé dívce Malin. Emancipovaná mladá žena má očividně ve svém životě zájem jen o sex, přátele a řádně divoký život. Rinova ochranná zeď, kterou si vybudoval jako ochranu před světem, se najednou otřásá v základech. Díky Malině a jejím přátelům se postupně stává součástí světa, kterému se celý život snažil vyhnout... je i nyní odsouzen k neúspěchu? (HBO Europe)

(více)

Recenze (22)

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Sice dávám 3 hvězdičky, ale jsou to silné 3 hvězdičky. Tohle byl snad první ryze norský film, který jsem viděl a poměrně mě překvapil. Zejména si mě získal tím, že byl jiný, než všechny americké komedie o outsiderech a looserech. V těch amerických verzích i ten největší ňouma si nakonec stejně buď vrzne, nebo alespoň se mu podaří nějakou sbalit. Tohle bylo netradičně podané a zfilmované. Norští herci byli příjemnou změnou a samotná postava Rina by se dala charakterizovat jako ten největší looser, co se na filmovém plátnu kdy objevil :-) Některé scény mě dokonce překvapily svou originalitou a osobitým humorem. Nejvíce mi v paměti utkvěla a zároveň pobavila scéna, jak je Rino na rande s tou tlustou slečnou a jak se totálně vytočí a nemálo jí vyhlásí. To jsem se fakt od srdce smál :) Sečteno podtrženo...film mě pobavil a překvapil. 68% ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Milý film, který na mě působil více smutným a melancholickým tónem než komediálním. Pravda, řízná slova padají ve Fatso jako na běžícím páse, ovšem vyskytují se spíš jen tak bokem, jako součást mluvy postav, ne jako hlavní prostředek "humoru". Hodně se mi líbila "snovost" filmu, různé představy hlavního hrdiny Rina, několikrát během děje vložené i jako kreslená vsuvka. No a ke švédské blonďaté čičině Malin (v podání Josefin Ljungman) není co dodat, ta je přesná... Tři a půl, zaokrouhlím ale nahoru, abych filmu vylepšil procenta;) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Upozorňuju, že v tomto komentáři bude spoiler... Romantický komedie o tom, jak největší lůzr nakonec získá srdce holky, která by si v normálnim životě o něj neopřela ani krumpáč, vznikaj v Hollywoodu jak na běžícim pásu. Tahle norská komedie se liší tim, že se nedočkáte žádnýho happy endu. Prostě femme fatale odjede pryč a hlavní lůzr si ho nadále bude muset honit u porna. Jinak hlavní lůzr je geek a tlustoprd a neni moc sympatickej, ani zábavnej. To už mi přišla daleko zábavnější postava toho jeho pošahanýho kudrnatýho kamaráda. Film mě bavil tak na 2 hvězdy, ale přidám ještě hvězdu navíc za to, že ten film je prostě takovej "jinej" a děj pro mě dost neočekávanej. Tlustoprd tady prostě dostává od svý vysněný čubičky strašnou čočku, ale vždycky za ní přileze a ta si s nim celou dobu vytírá prdel. Jinak jestli vám dělá potěšení sledovat, jak někdo šikanuje tlustoprdy, tak se můžete rovnou podívat na pořad Jste to, co žerete, kde Kateřina Cajthajzlová tlustoprdům před jejich zraky provede selekci potravin a v ledničce po jejim nájezdu zůstane jenom námraza. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě na film nalákala země původu, tedy Norsko. Následně mě zaujal antilůzr v hlavní roli a tak jsem neváhal a film okamžitě naklikal na televizi. Film sám o sobě mi přijde, jako kdyby šel proti proudu Americe. Obsahuje takový ten typický příběh o lůzerovy, ale všechno, co se ve filmu děje, mně osobně přišlo dost nečekané a chvílemi až šílené. To je ale pro film velkým plusem, protože i když ho hodnotím třemi hvězdičkami, nejspíš na něj nikdy nezapomenu. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá komedie, i když na můj vkus až moc nenáročná a trochu moc se vzhlížející v amerických klišé komediích pro mladé. Skvělý severský cit pro drsnější humor je nahrazen spíše fekálnějším pojetím. Chvílema to funguje a jindy zase vidíte jen další klon Prciček a bůhvíčehoještě. Průměrná komedie, která leckoho dokáže potěšit, ale já čekal něco více zajímavého a originálnějšího. Komiks hlavního hrdiny nicméně vypadal zajímavě... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Rinova (Nils Jørgen Kaalstad) otce si zahrál jeho skutečný otec Petter Kaalstad. (Cheeker)

Reklama

Reklama